razmišljanje milijonarjev
razmišljanje milijonarjev

Razmišljanje milijonarjev je drugačno od vašega. Se ne strinjate? Berite naprej. Kaj je po vašem mnenju najmočnejša stvar na svetu? Kaj pa, če bi vam povedal, da jo že posedujete? Rojeni ste bili z njo. Dana vam je bila brezplačno, vendar jo pogosto zanemarjate. Pravzaprav jo imate za samoumevno.

Kaj je to? Naj vam dam namig. Ima manj kot kilogram in pol in je močnejša od vsakega super-računalnika. Ugotovili ste – to so vaši možgani. Če smo bolj natančni, vaš um. Ste že kdaj pomislili na to, koliko stvari ste spremenili tekom vašega življenja?

  • Lasje
  • Naslov
  • Služba
  • Obleka
  • Partner
  • Prijatelji
  • Plača
  • Odnos
  • Vedenje

To je seznam zgolj nekaterih stvari, ki se spreminjajo. A če ne spremenimo našega prevladujočega načina razmišljanja oz. mentalitete, bomo iste izkušnje doživljali znova in znova, saj se bo spreminjala zgolj naša okolica, v notranjosti pa bomo ostali enaki. Ničesar na svetu ne more konkurirati spremenjenemu umu.

Prisluhnite življenju

Oprah je nekoč dejala, da moramo začeti biti pozorni na naše življenje in prisluhniti njegovim šepetom. “Življenje nam kar naprej prišepetava”, je dejala. “Vaše življenje vam govori na vsakem koraku, od trenutka, ko se zbudite, v vsaki izkušnji, ki jo doživite. Vsi ti doživljaji vam nekaj sporočajo. Povedo vam nekaj o vašem življenju in vaših okoliščinah. Če šepeta ne slišite, bo postajal glasnejši, dokler ne bo prerasel v problem. Če problemu ne boste posvetili pozornosti, bo zrasel v še večjega, vse dokler ne bo postal katastrofa.”

Ni potrebno, da je tako tudi pri vas.

Razmišljanje milijonarjev

Novo mišljenje vam bo dalo nov pogled na življenje. Na vaše okoliščine boste gledali z druge perspektive. S katerimkoli problemom se že trenutno ukvarjate, se zavedajte, da vam življenje daje nasprotnike, da bi postali močnejši. Vaš problem lahko povežemo z vašim nasprotnikom.

Poiščite priložnosti, ki se vam ponujajo v dani situaciji. Ne sprašujte se o tem, kaj življenje počne vam, pač pa se raje vprašajte, kaj življenje počne za vas. Ne sprašujte se, zakaj uspejo le redki. Um vam je bil dan zato, da premagate nasprotnika. Ne obstaja problem, ki ga ne bi bilo mogoče uspešno premostiti.

Kako se torej razmišljanje milijonarjev razlikuje od razmišljanja povprečnežev?

Razmišljanje milijonarjev #1: Milijonarji so sposobni utišati notranjega kritika

Mel Robbins, avtorica in govornica, je v govoru na TEDx v San Franciscu omenila, da znanstveniki ocenjujejo, da je možnost, da ste bili rojeni, enaka 1 proti 400 bilijonom. Se zavedate, kaj to pomeni?

Ustvarjeni ste bili za uspeh, oblikovani tako, da bi imeli visoko samozavest, samospoštovanje in oseben ponos. Izjemni ste. V zgodovini človeštva ni bilo še nikogar, ki bi vam bil popolnoma enak. Prenehajte se primerjati z drugimi, saj posedujete izjemne talente in sposobnosti, ki vam lahko prinesejo vse, o čemer ste kadarkoli sanjali. Le usmeriti in pravilno aplicirati jih morate.

Že vaš obstoj sam po sebi dokazuje, da ste čudež. Izključite negativnost in se osredotočite na izjemnost, ki je znotraj vas.

Razmišljanje milijonarjev #2: Milijonarji imajo visoke standarde

Povejte mi, kaj je razlika med tem, kar morate narediti in kar morate absolutno nujno narediti? Motivacijski govorec Jim Rohn je dejal: “Stvari, ki jih je lahko opraviti, je lahko tudi ne opraviti.” Z drugimi besedami, stvari, ki bi jih morali početi, je lahko ne opraviti, zato jih ne opravite. Morali bi jesti bolj zdravo, vendar ne. Morali bi pogosteje telovaditi, vendar ne. S partnerjem bi morali ravnati bolj spoštljivo, vendar se temu še vedno upirate.

Ko pa pride čas, ko morate nekaj absolutno nujno opraviti, kot da vaše življenje zavisi od tega, potem se nekaj znotraj vas nenadoma spremeni. Če bi jesti bolj zdravo pomenilo, da boste zaradi tega preživeli, sicer pa umrli, bi to verjetno začeli prakticirati. Enako velja za telovadbo in odnose z vašim partnerjem. Če bi vaše življenje zaviselo od tega, bi naredili potrebne spremembe.

Ko dvignete vaše standarde in “lahko bi” spremenite v “moram”, boste naredili spremembo, ki je potrebna za prevzem nadzora nad kakovostjo vašega življenja. Na kateremkoli področju vašega življenja, kjer ne dobivate tistega, kar si želite, je to zato, ker niste dvignili vaših standardov. Zato, ker začetega projekta ne dokončate.

Tony Robbins pravi, da “večina ljudi danes živi po temeljih standardov in skupkov prepričanj, ki so jih ustvarili pred desetletjem, dvema ali tremi. Mnogi od nas smo že kot otroci sprejeli odločitve o tem, čemu verjeti, česa smo sposobni, kdo smo itn., kar je postalo nekaj, kar nas nadzoruje. Pa ste danes ista oseba, kot ste bili takrat? Ste sploh še ista oseba, kot ste bili pred letom dni?”

Ne, niste. Zatorej dvignite vaše standarde. Prenehajte odlašati na jutri.

Razmišljanje milijonarjev #3: Milijonarji prakticirajo neizprosnost v zasebnosti

“Ljudje so v javnosti nagrajeni za tisto, kar leta prakticirajo v zasebnosti”, je dejal Robbins. Če želite nekoč razmišljati kot milijonar, morate to obrt prakticirati vsakodnevno.

Avtor Brendon Burchard je rekel “Prakticirajte obvladovanje različnih veščin. Praksa je ponavljajoča se navada ali rutina, ki izboljšuje vaše sposobnosti na kateremkoli področju. Brez vsakodnevne izpostavljenosti in posvečanja področju, ki se ga želite naučiti, ne boste nikoli dosegli mojstrstva. Učenje mora biti vsakodnevna disciplina.”

Kaj nenehno prakticirate? Pri doseganju katerih ciljev ste neizprosni? Naj vas ničesar ne zmede. Vi ste tisti, ki je odgovoren za to, da se ženete naprej. Ne smete odnehati. “Misliti morate misli, ki bi jih mislili, če bi že dosegli vaš cilj”, je rekel avtor in govorec Jack Canfield. Če bi že bili milijonar, kakšne bi bile vaše misli?

 

Vir: Entrepreneur

[contact-form-7 404 "Not Found"]