Zakaj uspejo le redki?
Zakaj uspejo le redki?

Vsi poznamo ljudi, ki imajo dobro izobrazbo, primeren odnos in iskreno željo, da naredijo nekaj iz sebe. So dobri starši, vestni delavci in zvesti prijatelji. A kljub svojemu znanju, občutkih in željah živijo v tihem obupavanju. Morali bi imeti veliko več kot imajo, prejemajo pa tako malo. Na drugi strani pa so tisti, ki vedno prejemajo veliko, kljub majhnim zaslugam. Nimajo primerne izobrazbe, imajo slab odnos do sebe in drugih in so pogosto nepošteni ter neetični. Edina stvar, ki jim je skupna s tistimi, ki bi morali uspeti, pa ne, je globoka želja po napredku. Kljub pomanjkanju vrlin, znanja in hvaležnosti, ti ljudje pogosto pridejo na vrh. Zakaj uspejo le redki?

Zakaj uspejo le redki? Zato.

Najverjetneje smo bili že vsi kdaj v svojem življenju v situaciji, ko smo se spraševali o razlogih, zakaj uspejo le redki. Zakaj imajo nekateri dobri ljudje tako malo, medtem ko imajo nepošteni tako veliko? Zakaj preprodajalci drog, člani tolp in drugi kriminalci vozijo Rolls-Royce, medtem ko se številni bojujejo za vzdrževanje svojih poceni jeklenih konjičkov? Če je vaša želja po uspehu tako močna kot njihova in če ste poleg tega bolj filozofsko izpopolnjeni in čustveno prefinjeni, zakaj vam ne gre tako dobro kot njim? Zakaj nekaterim ljudem spodleti, medtem ko drugi uspejo, je lahko begajoče. Včasih se lahko zdi celo nepošteno. 

Najverjetnejši odgovor bi bil, da vi ne delate za dosego svojih ciljev, oni pa. Vi se za svoje cilje ne razdajate popolnoma, oni pa. Vi ne bedite pozno v noč in razvijate novih planov za dosego vaših sanj, oni pa. Vi ne delate trdo čez dan, da bi te sanje uresničili, oni pa. Vi se ne učite vsega, kar je mogoče o industriji in trgu, oni pa. Vi ne vlagate vsega truda v pridobitev vplivnih virov in povezovanje z ljudmi, ki vam lahko pomagajo pri dosegi cilja, oni pa. Medtem ko vi sanjate o prihodnosti, oni na tem delajo. Mogoče stvari res počnejo narobe, jih pa počnejo dosledno in s predanostjo, ki bi večino od vas spravila v sramoten položaj.

Zmagovalci sprejmejo trdo delo. Ljubijo disciplino in kompromise, ki jih morajo sprejemati za zmago. Poraženci, na drugi strani, pa to vidijo kot kazen. In tu je razlika. ~ Lou Holtz

Kako “ukrepati”?

Predstavljajte si, kako drugačen bi bil naš svet, če bi v tem trenutku zaprisegli, da bomo pričeli delovati z vsem, kar trenutno smo, imamo in kjerkoli smo. Kaj če bi vsi dali od sebe 100 % v službi, družini in skupnosti? Kaj če bi takoj zdaj pričeli brati knjige, zamenjali napake z disciplino in se povezovati z ljudmi, ki imajo spodbudne ideje? Kaj če bi takoj zdaj pričeli pretvarjati svoje sanje v načrte in le-te v usmerjene aktivnosti, ki bi nas vodile proti doseganju zastavljenih ciljev? Kaj, če bi se prenehali nenehno spraševati: “Zakaj uspejo le redki?”. Kakšno neverjetno razliko bi lahko naredili! V hipu bi lahko pognali nepoštenost v beg, poštenost pa bi hitela zavzeti mesto, ki ji pripada. Kakšno neverjetno življenje bi lahko delili z družino – življenje, polno izzivov, vznemirjenj in dosežkov. In kakšno lepo dediščino bi lahko pustili naslednjim generacijam – bogastvo vrlin, celovitosti in podlago, s katero bi gradili popolnoma nov svet. In to samo zato, ker bi nam bilo mar dati svojim veščinam in talentom priložnost in tako narediti nekaj iz svojih življenj.

Nepošteni vedno hitijo zapolniti praznino, ki nastane z odsotnostjo dobrega. Edina stvar, ki je potrebna za njihovo zmago, je ležernost poštenih ljudi in na žalost je to situacija, ki jo vsi prevečkrat ustvarjamo. Gre za pomanjkanje močne, disciplinirane aktivnosti, ki nepoštenim omogoča uspevanje, poštenim pa prinaša težave. Če življenje kdaj pa kdaj ni pošteno, ne moremo za to kriviti nikogar drugega, kot sebe.

Če imate pristno željo po napredku, potem je pomembno, da na vsak možen način izvedete vse, kar veste in čutite. Najti morate načine za prikaz vseh vrednot, ki jih imate, sicer bodo le-te ostale necenjene in vaši talenti nenagrajeni.

 

Vir: Success

[contact-form-7 404 "Not Found"]
Deli
Prejšnji članekMotivacija za šport
Naslednji članekSprejmite sami sebe in prenehajte iskati odobravanje
Nejc Krumpačnik
Sem magister inženir medijskih komunikacij, certificiran Transolution Business Practitioner in Top Selling Professional (pri Katzengruber Human Development Group). Podjetjem in posameznikom pomagam, da s pomočjo spleta povečajo svojo prepoznavnost, najdejo nove stranke in prodajo več.