Pravna obvestila

Pravna obvestila

Vse vsebine, objavljene na www.motiviran.si, so last podjetja Linking, marketing in spletne rešitve, Neža Mandl s.p. in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene. Brez dovoljenja podjetja Linking, marketing in spletne rešitve, Neža Mandl s.p. se jih ne sme kopirati, razmnoževati ali distribuirati na kakršen koli drug način.

Podjetje Linking, marketing in spletne rešitve, Neža Mandl s.p. ni odgovorno za morebitne občasne težave pri delovanju spletne strani www.motiviran.si, morebitno netočnost informacij in tudi ne za morebitno škodo, nastalo zaradi uporabe netočnih ali nepopolnih informacij. Prav tako si podjetje pridržuje pravico do sprememb vsebin, objavljenih na spletni strani www.motiviran.si.

Uporaba osebnih podatkov

V podjetju Linking, marketing in spletne rešitve, Neža Mandl s.p. in na pridruženem spletnem portalu Motiviran.si sledimo načelom transparentnosti in skrbnega ravnanja z osebnimi podatki v skladu s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov (angl. General Data Protection Regulation – GDPR; v nadaljevanju uredba) in Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1, Ur. l. RS, št. 94/2007).

Z izpolnitvijo obrazca za prijavo na prejemanje Motiviran.si e-novic se uporabnik strinja s posredovanjem podatkov, ki v skladu z zakonodajo veljajo za osebne podatke. V tem primeru so to: ime in priimek, e-pošta in IP naslov naprave, s katere se prijavlja.

S posredovanimi osebnimi podatki se posameznik strinja, da podjetju Linking, marketing in spletne rešitve, Neža Mandl s.p. dovoljuje, da vodi, vzdržuje, hrani in nadzoruje zbirko zbranih osebnih podatkov v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1, Ur. l. RS, št. 94/2007), da se njegove osebne podatke hrani, obdeluje in uporablja pri prodajnih procesih, raziskavah in obveščanju potencialnih kupcev, za namene vzorčenja, anketiranja in statistične obdelave podatkov, za ugotavljanje uporabe storitev, prilagajanje ponudbe in segmentacije, za raziskave trga, obveščanje o ponudbi, novostih in ugodnostih ter za pošiljanje drugega reklamnega gradiva.

V času upravljanja osebnih podatkov ima posameznik možnost vpogleda, prepisa, kopiranja, dopolnitve, popravka, blokiranja in izbrisa osebnih podatkov v zbirki podatkov, skladno z veljavnimi predpisi. Posameznik se lahko od prejemanja vsebin kadarkoli preprosto odjavi tako, da v elektronskem sporočilu klikne na povezavo »odjava«.

Spletna stran www.motiviran.si za delovanje strani uporablja piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Z uporabo spletne strani obiskovalci soglašajo z njihovo uporabo.

Piškotki

Piškotki niso nič novega, vsi obiskovalci spletnih strani imamo na svojih računalnikih, tablicah in mobitelih shranjenih že veliko piškotkov z različnih spletnih strani. Novo je zgolj to, da je z novo zakonodajo (ZEKom-1) prišlo do sprememb glede obveščanja, oz. soglašanja obiskovalcev z njihovo uporabo.

Kaj so piškotki?

So male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave, s katerimi uporabniki dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči. Piškotki niso škodljivi in so vedno časovno omejeni.

Zakaj so piškotki potrebni?

So temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa bolj učinkovito in prijazno.

Nekaj konkretnih primerov uporabe piškotkov:

 • za boljšo uporabniško izkušnjo spletne strani obiskovalcem prilagodimo prikaz vsebine glede na pretekle obiske,
 • za shranjevanje izbire pri ustvarjanju ožjega izbora naprav in ponudbe ter njihove primerjave,
 • na delih spletnih mestih, kjer je potrebna prijava, vas ohranimo prijavljene,
 • za prepoznavanje vaše naprave (računalnik, tablica, mobitel), ki omogoča prilagajanje prikaza vsebine vaši napravi,
 • za spremljanje obiska, kar omogoča preverjanje učinkovitosti prikaza vsebin in ustreznosti oglasov ter stalno izboljšavo spletnih strani,
 • za delovanje določenih storitev so nujni (npr. spletne banke, spletne trgovine in druge oblike e-poslovanja).

 Piškotki spletnega mesta www.motiviran.si

Ime piškotka Namen
DSID Uporablja ga Google DoubleClick za ponovno ciljanje, poročila in prilagajanje spletnih oglasov.
IDE Piškotek za prikaz oglasov.
NID NID piškotek vsebuje unikatno ID kodo, s katero Google ugotavlja uporabniške preference, kot je privzeti jezik, koliko rezultatov želi uporabnik videti na stran (npt. 10 ali 20 zadetkov) ipd.
PHPSESSID Piškotek, ki ga generirajo aplikacije, ki so zasnovane na PHP jeziku. Uporablja se za vzdrževanje uporabnikovih sej, na primer, da ostane logiran med prehajanjem med različnimi stranmi.
PH_HPXY_CHECK
_cfduid Ta piškotek se uporablja za identifikacijo individualnih uporabnikov na skupnem IP naslovu. Z njegovo pomočjo se aplicira varnostne nastavitve na podlagi uporabnika.
_gat Glavni namen je izboljšanje učinkovitosti. Poteče po 10 minutah. Omejuje zbiranje podatkov na straneh z velikimi količinami prometa. Je last podjetja Google Universal Analytics.
_ga Glavni namen je izboljšanje učinkovitosti. Je last podjetja Google Universal Analytics. Prepoznava različne unikatne uporabnike, tako da jim dodeljuje identifikatorje. Z njim se izračunavajo obisk, seje in drugi podatki, ki so pomembni za analitična poročila. Po privzetih nastavitvah poteče po 2 letih.
_gid Piškotek podjetja Google Analytics. Uporablja se za razlikovanje uporabnikov.
ct_checkjs
ct_cookies_test  Piškotek se uporablja za izboljšanje učinkovitosti in funkcionalnosti spletne strani in je aktiven za časa trajanja seje.
ct_cwf_pass_key
ct_timestamp Piškotek za preprečevanje SPAM-a. Uporablja ga vtičnik CleanTalk Anti-Spam.
fr Za Facebook identifikacijo in identifikacijo brskalnika.
mailmunch_second_preview Za uspešno delovanje Mailmunch vtičnika za wordpress, s katerim se ustvarja prijavne obrazce za uporabnike.
wpoi-optin-widget-shown-count-2

Varnost vaših podatkov

Podatki, ki ste jih kakorkoli vnesli na spletni strani www.motiviran.si, so namenjeni temu, da izboljšamo naše storitve in vašo uporabniško izkušnjo. Vaše informacije bomo obravnavali s popolnim spoštovanjem in zaupanjem in jih ne bomo posredovali nikomur drugemu, razen v redkih primerih, ko je naše poslovanje in zagotavljanje storitev odvisno od tega, da to storimo.

Pri prodaji knjig v našem motivacijskem shopu sodelujemo namreč s podjetjem Cangura, ki za dostavo knjig na vaš naslov potrebuje vaše podatke iz naročilnice. Njihove pogoje poslovanja si lahko preberete tukaj.

Kje hranimo vaše podatke?

Vse informacije, ki nam jih posredujete, hranimo na naših varnih spletnih strežnikih. Kakršnekoli plačilne transakcije bodo zavarovane z SSL tehnologijo. Tudi gesla, ki ste jih morda vnesli na napo stran, bomo skrbno varovali.

Vaše pravice na podlagi danih privolitev

Posameznik lahko od upravljavca osebnih podatkov kadarkoli zahteva, da stalno ali začasno preneha z uporabo njegovih osebnih podatkov v prej navedene namene. Takšno zahtevo lahko kadarkoli naslovi na e-naslov [email protected] in podrobno navede, katere privolitve želi preklicati.

Poleg tega ima tudi naslednje pravice:

 • pravico do dostopa do svojih osebnih podatkov, ki so bili zbrani v povezavi z njim, pri čemer lahko upravljavec uporabi vsa razumna sredstva za preverjanje istovetnosti posameznika, čigar so osebni podatki, posebej v primeru spletnih storitev in spletnih identifikatorjev,
 • pravico do popravka netočnih podatkov, zbranih v povezavi z njim, pri čemer lahko upravljavec uporabi vsa razumna sredstva za preverjanje istovetnosti posameznika, čigar so osebni podatki, posebej v primeru spletnih storitev in spletnih identifikatorjev
 • pravico do »pozabe«, torej izbrisa vseh podatkov, če so izpolnjeni pogoji iz 17. člena Splošne uredbe o varstvu osebnih podatkov
 • pravico do prenehanja uporabe osebnih podatkov za namene neposrednega trženja, vključno s profiliranjem
 • pravico do avtonomnega odločanja o uporabi osebnih podatkov, ki temelji na avtomatizirani obdelavi
 • pravico do vložitve pritožbe proti upravljavcu osebnih podatkov pri nadzornem organu, če meni, da obdelava njegovih osebnih podatkov krši Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov.

Postopek uveljavljanja pravic

Seznanjen/a sem, da lahko vse zgoraj navedene zahteve, ki se tičejo uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki, naslovim v pisni obliki na upravljavca na e-naslov [email protected].

Seznanjen/a sem, da lahko upravljavec za potrebe zanesljive identifikacije v primeru uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki od mene zahteva dodatne podatke, ukrepanje pa lahko zavrne le v primeru, da dokaže, da me ne more zanesljivo identificirati.

Seznanjen/a sem, da mora upravljavec na mojo zahtevo, s katero uveljavljam svoje pravice v zvezi z zgoraj navedenimi osebnimi podatki, odgovoriti brez nepotrebnega odlašanja in najpozneje v enem mesecu od prejema zahteve.