mentalna moč ameriških tujulnjev
"Sicer se mi zdi najbolj pomembno, da tisti najlepši trenutki ostanejo v srcu. Tiste za odtenek manj lepe, pa z veseljem fotografiram. Da ostanejo v albumu, če tisti v srcu oz. možganih kdaj zbledijo."

Verjetno se lahko vsi strinjamo, da je mentalna moč ena izmed najpomembnejših življenjskih veščin. Kljub vsemu pa ima mnogo izmed nas težave pri tem, da bi jo pridobili. A ne skrbite. Vaša mentalna moč se lahko izboljša že z nekaterimi preprostimi navadami.

Mentalna moč je izjemnega življenjskega pomena. Okrepite jo!

Po mnenju inštruktorja ameriških Tjulnjev, ki je obenem še ekspert za borilne veščine, Marka Divina, je mentalna moč pomembnejša od katerekoli fizične sposobnosti, ki jo premorete.

Ameriški Tjulnji so znani po svoji vzdržljivosti in izjemni mentalni moči. Del njihovega urjenja med drugim predstavlja tudi tako imenovani Peklenski teden, v katerem spijo zgolj 4 ure.

Povzeli smo njegove 4 strategije za krepitev mentalne moči, s čimer lahko prispevamo k srečnejšemu in bolj produktivnemu življenju.

1. Najprej se osredotočite nase

Divine pravi, da je samozavedanje morda najpomembnejša lastnost, ki jo lahko razvijete. Priporoča, da pišete dnevnik, da bi tako okrepili svojo samozavedanje. Če boste pisanju dnevnika namenili že zgolj 10 minut dnevno, lahko to drastično pomaga pri tem, da se začnete spraševati in razmišljati o tem, kdo ste in kaj želite v življenju.

Pravi, da ima pisanje moč, da očisti vaš um in organizira vaše misli.

Prav tako priporoča 10 minut globokega dihanja, kar vam bo pomagajo pri osredotočanju in umirjanju. Pomembno je, da ti dve aktivnosti postaneta vaša navada, tako kot umivanje zob.

Več: Meditacija ima svojo moč tudi v športu

2. Ugotovite, kaj je vaš namen

Pomembno je, da razumete, kaj je vaš življenjski namen, da sploh lahko uskladite dejanja s svojimi vrednotami. Divine priporoča, da se vprašate naslednja vprašanja, da bi razumeli, kaj je vaš življenjski pomen.

  • Kaj je tisto, s čimer so vas drugi označili, da morate početi v življenju? Ali nosite s seboj nezavedna prepričanja o vaši življenjski poti, ki niso nujno vaša?
  • Kaj menite, da je v resnici tisto, čemur bi morali posvetiti življenje?
  • Ali obstaja droben glas dvoma globoko v vas, ki vam pravi, da ste na napačni poti?
  • Ali isti glas govori, da morate naprej, ker ste na pravi poti?
  • Kaj je tista ena stvar, zaradi katere obstajate? Če bi lahko izbrali eno samo stvar, na kaj bi se osredotočili, če vas nič ne bi oviralo in držalo nazaj?
  • Kaj bi počeli drugače, če bi imeli zgolj še eno leto življenja?

Kaj narediti s vpogledi, ki jih pridobite na podlagi razmišljanja o odgovorih na ta vprašanja? Naj predstavljajo vodič, s katerim boste sledili vašim pravim življenjskim sanjam.

Več: Kaj storiti, če nimate ciljev, sanj in nobene ambicije?

3. Določite vašo pot

Če želite biti izjemno uspešni pri tem, kar počnete, karkoli že to je, je ključnega pomena, da se uskladite z vašim pravim Jazom. Tako trdi Divine. Pomembno je, da niste pod vplivom tega, kar si drugi mislijo o vas.

Mnogi zasledujejo cilje, ki so jim jih določili drugi. Ne dopustite, da bi tudi vi bili takšni.

Če boste odgovorili na zgornja vprašanja, boste počasi začeli razumeti vaš smisel bivanja in poskrbeli boste za to, da bo vaša pot skladna z njim.

Več: Postavljanje ciljev v 7 korakih

4. Podprite vaš nov cilj z zdravim življenjskim slogom in podpirajte druge

Divine pravi, da so številni ljudje na napačni poti in jim zaradi tega primanjkuje energije, da bi vsakodnevno poskrbeli za fizično aktivnost ali dieto, ki bi jim zagotavljala potrebno energijo.

Tudi tukaj je samozavedanje ključ do uspeha.

Če dobro poznate sami sebe in vaše življenjske cilje, boste poskrbeli tudi za vaše telo. Ko se enkrat spoznate, lahko negotovosti, s katerimi ste se obremenjevali preveč časa, končno pustite za sabo. To energijo lahko uporabite, da se osredotočite nase in pomagate drugim.

Divine še pravi, da je pomembno, da poiščete enako misleče ljudi s podobnimi cilji, ki vam bodo pomagali in vas napolnili z energijo, ki jo potrebujete.

Več: Motivacija za zdravo življenje

 

Če vam je bil prispevek všeč, ga prosim delite naprej. 🙂

 

Se želiš pridružiti največji družini motivirancev v Sloveniji?

VIRIdeapod
Deli
Prejšnji članekBranje je zakon!
Naslednji članekSkoraj so me prepričali, da nisem primerna za to delo
Nejc Krumpačnik
Sem magister inženir medijskih komunikacij, certificiran Transolution Business Practitioner in Top Selling Professional (pri Katzengruber Human Development Group). Podjetjem in posameznikom pomagam, da s pomočjo spleta povečajo svojo prepoznavnost, najdejo nove stranke in prodajo več.