strast v dolgotrajnem razmerju

Strast dela življenje lepo. Strast je bistvo poželenja, je občutek navdušenja in doživljanje ognja znotraj telesa. Na žalost pa se pogosto zgodi, da strast v dolgotrajnem razmerju zbledi. Razmerje postane podobno turobni rutini. Z upoštevanjem naših nasvetov boste zagotovo ponovno zanetili iskro strasti v vašem zakonu.

Kako (ponovno) zanetiti strast v dolgotrajnem razmerju?

Vsakdanje življenje v dolgotrajnih razmerjih postane pogosto predvidljivo in, iskreno rečeno, dolgočasno. Drznemo si reči, da je takšen potek dogodkov dokaj normalen, glede na vse obveznosti, ki jih morata partnerja opravljati tekom dneva, nikakor pa ni izgovor za izogib strastni ljubezni.

Če želite, da bo vaša zveza trajala, morate v njej najti delček strasti. Strast je namreč tista, ki partnerja prepleta, motivira in ohranja željo po skupnem življenju.

Več: 

Naj vas pretirano ne skrbi, če je v vašem zakonu strast nekoliko zbledela. Obstaja nekaj napotkov, kako jo lahko ponovno začutite. V nadaljevanju vam razkrivamo pet nasvetov, kako lahko oživite strast v dolgotrajnem razmerju. Uživajte v prižiganju ognja strasti 😉

1. Oddaljite se

Prostor je nujna komponenta za strast v dolgotrajnem razmerju. Tako kot ogenj potrebuje zrak, da gori, tako tudi partnerja potrebujeta vsak svoj zrak za dihanje.

Kadar se ločite od ljubljene osebe, se običajno zgodi, da si želite biti ponovno v njeni družbi. To je dobra stvar. Prvo se morate ločiti, da si boste zaželeli biti spet skupaj. Seveda ne govorimo o ločitvi z deljenjem premoženja… Govorimo o času zase. O času, ki ga morata partnerja preživeti ločeno eden od drugega.

strast v dolgotrajnem razmerju_distanca
Za strast v dolgotrajnem razmerju je nujna občasna razdalja med partnerjema.

Vroča razmerja so sestavljena iz valov bližine in iz valov razdalje. Nekaj časa so si torej blizu, spet drugič se nekoliko oddaljijo. Kot pri plesu. Včasih je nekoliko neprijeten – a ta neprijetnost lahko podžge ogenj strasti.

2. Pustite prostor za skrivnosti

Vaš partner ne potrebuje vedeti o vas prav vsega, kar je ravno nasprotno od popularnega prepričanja. Pravzaprav je bolje, če ne ve vsega.

Pogosto se zgodi, da partnerja zamešata intimnost z deljenjem vsake podrobnosti. Intimnost ni razkrivanje vseh najmanjših podrobnosti svojega življenja – temu se reče preveč informacij. Intimnost je delitev ranljivih informacij o sebi. Ravno to pa je tisto, kar med partnerjema ustvari globoko povezavo.

Imejte v mislih, da so skrivnosti tiste, ki vam pomagajo, da se v razmerju počutite žive. To seveda ne pomeni, da morate svojega partnerja zavajati. Pomeni le, da se morate zavestno odločiti, kaj boste z njim delili in kaj boste raje zadržali zase. Ocenite, katere informacije nimajo veze z vašim partnerjem in jih pustite na varnem – v svoji glavi.

Več: 6 nasvetov, kako izgraditi zaupanje v zvezi.

3. Strast naj bo v vašem razmerju prioriteta

Pogosta napaka v razmerjih je, da ljudje pričakujejo, da bo partner vse v enem. Torej, da bo partner najboljši prijatelj, poslovni partner, starš, ljubimec, gospodinjski pomočnik in hišnik. Več vlog, kot pripišete svojemu partnerju, šibkejša bo postala vaša zveza.

strast v dolgotrajnem razmerju_multitasking
Ne pričakujte od partnerja, da bo vse v enem.

Nihče ne more biti vse v enem. Zato imate najboljše prijatelje, starše, otroke in številna druga razmerja. Vašo zvezo lahko izboljšate tako, da pričnete partnerja obravnavati kot ljubimca, namesto kot cimra. Če je glavna prioriteta vaše zveze njena rast in strastna ljubezen, potem morate temu dati prednost pred vsem drugim.

4. Odkrijte strast v samemu sebi

Pogosto se ljudje zanašamo na druge ljudi, da bodo poskrbeli za naše počutje, namesto da bi to vzeli v svoje roke. Če želite občutiti več strasti – v zvezi in življenju nasploh – potem morate postati strastna oseba.

Kaj vas vzburja? Kaj vas navdušuje? Kaj je tisto, zaradi česar se počutite živi? Če poznate odgovore na ta vprašanja, imamo za vas le en nasvet: Počnite te stvari!

Ogenj, ki prihaja iz vaše notranjosti, kadar doživljate strast, bo poskrbel, da se vam partner ne bo mogel upreti. Preko te strasti lahko izražate svojo kreativnost, ljubezen in namen. Kar pa poživlja življenje.

strast v dolgotrajnem razmerju_strast znotraj sebe
Ugotovite, kaj vas navdušuje in postanite strastna oseba.

Zavežite se, da boste postali strastna oseba. S tem boste dovolili, da strast preprlavi vsa področja vašega življenja, vključno z zvezo.

Več: Vir motivacije petih najuspešnejših ljudi.

5. Rastite

Strast bo neizogibno ugasnila, če bo vaše življenje preplavil vsakdan brez novih izkušenj. Nekateri ljudje verjamejo, da je to edini pravi način, kako delujejo dolgoročne zveze. Pa ni nujno.

Strast se skriva v novih izkušnjah. Mednje sodi tudi nenehna rast in spreminjanje. Če vi sami ali pa skupaj s partnerjem rasteta znotraj sebe, bo to navdihnilo strastno povezavo, ki se tekom časa obnavlja sama po sebi. Vaša osebna rast bo prispevala k rasti zveze.

Predanost svoji lastni evoluciji je gorivo za strastno življenje.

Zavežite se, da boste v svojem življenju nenehno iskali strast znotraj sebe, kot tudi v svoji okolici. Iščite nove izzive, nova znanja, nove preizkušnje. Le tako bo rasla vaša do strast do življenja, ki bo prispevala k temu, da bo rasla tudi strast v dolgotrajnem razmerju.

Več: 10 dokazanih nasvetov, kako izboljšati vajino zvezo.

 

Če vam je bil prispevek všeč, ga prosim delite naprej. 🙂

 

Se želiš pridružiti največji družini motivirancev v Sloveniji?