Partnerska zveza, ki vam jo bodo zavidali.

Kljub natrpanemu vsakodnevnemu urniku, bi morala biti vaša partnerska zveza vsaj tako pomembna, kot ostale obveze. Že samo z nekaj malenkostmi, ki jih lahko naredite vsak dan, lahko izboljšate medsebojne odnose in osrečite tako partnerja, kot sami sebe.

Partnerska zveza lahko zacveti, če upoštevate naslednje nasvete

Navajamo nekaj navad, ki jih lahko enostavno vnesete v vaš vsakdan in tako vplivate na to, kako srečna je vaša partnerska zveza.

Preživite več časa skupaj

Vsaj enkrat na mesec bi si morali rezervirati čas, da se popolnoma posvetite svojemu partnerju. Skupno preživljanje časa namreč dokazano izboljša in poveča tako komunikacijo med partnerji, kot tudi spolnost.

Skupaj lahko na primer igrate družabne igre, se zabavate na prostem (aktivnosti, kot so sankanje, igranje odbojke, kolesarjenje, …), se pogovarjate o prebrani knjigi, in še kaj. Te dejavnosti krepijo čustva, ki jih čutite drug do drugega ter povečajo vaše zadovoljstvo z zvezo.

Več: Teme, o katerih se morate v zvezi redno pogovarjati

Vsak dan se poljubite

Povečanje števila romantičnih poljubov v zvezi lahko vodi v zmanjšanje stresa, kot tudi v povečanje romantičnega zadovoljstva.

Poljubita se zjutraj v slovo, preden gresta v službo, poljubita se doma po službi v pozdrav in zvečer pred spanjem za lahko noč. Včasih se poljubita kar tako, brez razloga, ali pa si poljub pošljita prek SMS-ja. Naj vaju ne bo sram poljubiti se pred otroki. Nasprotno, pogosto si izkažita naklonjenost ravno v njihovi prisotnosti, da bodo tudi oni začutili vajino ljubezen.

V svojem partnerju iščite pozitivne stvari

Ljudje, ki na svoje partnerje gledajo pozitivno, doživljajo v zvezi manj sporov. Prav tako lahko pozitivna obravnava partnerja sproži bolj zaželeno obnašanje z njegove strani zaradi večjega občutka samozadovoljstva.

Poskusite partnerju priznati njegov prispevek v zvezi. Ker niste vedno prisotni, ko partner naredi stvari namesto vas (na primer: ko vas ni doma, vaš mož obesi perilo), se lahko zgodi, da ta prispevek zanemarite ali ga ne cenite dovolj. Vsak dan poskušajte torej prepoznati včasih samoumevna dejanja in sproti izrazite hvaležnost za pomoč ali podporo.

Izrazite svojo ljubezen na drugačen način

Moški in ženske imamo različen način izražanja ljubezni in ni nujno, da vsi vključujejo izraz “ljubim te”. V nekaterih državah je celo redko, da si partnerja izpovesta ljubezen na tak način.

Raziskave kažejo, da moški pogosteje izražajo ljubezen z izražanjem želje po spolnih odnosih ali z deljenjem gospodinjskih opravil, medtem ko ženske raje izkazujejo naklonjenost z objemi ali z izogibanjem kritikam. Ne glede na to ali raje pomijete posodo ali pa se izognete kritiki, da bi partnerju izkazali naklonjenost, pa obstaja verjetnost, da bo vaš partner slabše zaznal to obnašanje v povezavi z izražanjem ljubezni.

Več: Zanetite strast v dolgotrajnem razmerju

Poskušajte torej poiskati nove, drugačne načine izražanja naklonjenosti in ljubezni. Če partnerki običajno kupite rože, poskusite tokrat priložiti še kratko sporočilce. Če običajno rečete: “Rad(a) te imam”, poskusite tokrat s stavkom: “Ponosen(a) sem, da si moja partner(ica).” Vaš partner bo zagotovo opazil in cenil izraze ljubezni, ki so neobičajni.

Tisti, ki ne pokažejo svoje ljubezni, ne ljubijo. ~William Shakespeare

Pomislite samo, koliko časa dnevno namenjate sodelavcem/sošolcem/prijateljem in ob tem niti pomislite ne na besedo trud in dolgočasje. Partnerska zveza je odnos, v katerem morajo prevladati ljubezen, nežnost, zaupanje in vzajemnost. Zato poskušajte partnerju vsakodnevno izraziti svojo ljubezen in mu nakloniti čas ter pozornost. Majhne pozornosti vzamejo malo časa in truda, a imajo velik vpliv na odnos med partnerjema.

 

Če vam je bil prispevek všeč, ga prosim delite naprej. 🙂

 

Se želiš pridružiti največji družini motivirancev v Sloveniji?