Ko brskate po družbenih omrežjih, se lahko včasih zdi, da vsi živijo v pravljici, razen vas samih.

To vas lahko prizadane, še posebej, če morate trdo delati, da bi dosegli svoje cilje.

V tem niste sami! Čas je, da pogledamo nekaj zelo iskrenih resnic o življenju, s katerimi se moramo soočiti, da bi lahko napredovali.

1. Ni pomembno, kaj mislijo drugi

Ne obremenjujte se preveč s tem, kaj drugi mislijo o vas, saj vas bo to zgolj zaustavljalo pri napredovanju v življenju.

Ne poskušajte biti takšni kot drugi, temveč se sprejmite takšnega, kot ste. Bodite sami sebi največji zgled. Ko boste enkrat sprejeli vaše nepopolnosti, vam bo to dalo dodaten zagon za uspeh v življenju.

Postavite si svojo vizijo in cilje in ne pustite nikomur drugemu, da posega vanje.

Več: 15 stvari, ki jih moramo prenehati pričakovati od drugih

2. Popolnost ne obstaja – prenehajte jo zasledovati

Vsak izmed nas ima drugačno definicijo popolnosti. Na vzhodu si želijo pobeliti svojo kožo, medtem ko zahodnjaki želimo biti zagoreli. To je zgolj eden izmed primerov, kako subjektivna je v resnici popolnost, zatorej ne zapravljajte energije in časa, da bi jo zasledovali.

Zasledujte svojo različico interpretacije popolnosti in živite tako, kot je prav za vas.

3. Ne iščite sreče

Tako ujeti smo v iskanje sreče v življenju, da pozabljamo na vsakodnevne majhne trenutke, ki nam prinašajo pravo veselje: nasmeh, prijetno gesto, smeh. Uživajte v njih vsak dan in avtomatsko boste našli srečo, ki jo iščete.

Več: Kaj je v resnici karma in kako vam lahko izboljša življenje?

4. Skrbi so odveč

Imejte v mislih modre besede budističnega mojstra Thich Nhat Hanha:

“Pretirano skrbeti ne rešuje ničesar. Četudi boste skrbeli dvajsetkrat bolj, to ne bo spremenilo situacije v življenju. Pravzaprav bo vaša anksioznost stvari le še poslabšala. Četudi stvari niso takšne kot bi si želeli sami, smo še vedno lahko mirni, vedoč, da se trudimo po naših najboljših močeh in bomo tako tudi nadaljevali.”

5. Neuspeh je nujen za rast

Če se bojite neuspeha, ne boste nikoli dosegli vaših ciljev. Neuspeh vas uči dragocenih lekcij – o njem razmišljajte kot o mejniku do uspeha.

Ne pozabite, da je vsem uspešnim ljudem spodletelo večkrat kot jim je uspelo.

Več: Vedenje staršev, ki otrokom preprečuje, da bi postali uspešni

6. Denar vam ne bo prinesel sreče

Resno, tisti nov par športnih copatov ali najnovejši iPhone vam bosta prinesla zgolj kratkotrajen občutek zadovoljstva. Stvari, ki jih ne morete kupiti, so tiste, ki prinašajo pravo srečo, zatorej se osredotočite na pomembne stvari. Investirajte v vaše odnose, namesto v materialne stvari.

7. Čas je denar

Zavedajte se, da je čas dragocenejši od denarja. Imate zgolj eno življenje, zatorej poskrbite za to, da boste iz njega iztisnili največ. Živite ga na način, ki vas osrečuje.

Ustvarjanje denarja je nujno, a to nikamor ne vodi, če dneve preživljate v pisarni, kjer ste nesrečni. Ne dopustite, da bi denar stal naproti temu, da bi živeli sanjsko življenje.

Več: Nasveti za učinkovito upravljanje s časom

8. Ste vaša najboljša naložba

Še enkrat poudarjamo, da imate samo eno življenje – bodite torej najboljša različica samega sebe! Investirajte vase: fizično, mentalno in spiritualno.

9. Ne morejo biti vsi vaši prijatelji

Sprijaznite se. V življenju boste spoznali preveč ljudi, da bi bili vsem všeč. Imamo različne osebnosti, kar pomeni, da je nemogoče, da bi se z vsemi ujeli.

Bolje je, da ste obdani z majhnim krogom pravih prijateljev kot z velikim številom “Faceboook prijateljev”, ki jih komajda poznate.

Več: Napotki za sklepanje novih prijateljstev

10. Živite zdaj

Danes je edino, kar je pomembno. Začnite živeti v sedanjosti, saj boste veliko izgubili, če boste živeli v preteklosti ali prihodnosti.

Več: Vas služba ubija? Spoznajte 8 tipov stresa, povezanega z delom

 

Če vam je bil prispevek všeč, ga prosim delite naprej. 🙂

 

Se želiš pridružiti največji družini motivirancev v Sloveniji?

VIRIdeapod
Deli
Prejšnji članek5 zlatih pravil za postavljanje ciljev
Naslednji članekKako odkriti in živeti svoje življenjsko poslanstvo?
Nejc Krumpačnik
Sem magister inženir medijskih komunikacij, certificiran Transolution Business Practitioner in Top Selling Professional (pri Katzengruber Human Development Group). Podjetjem in posameznikom pomagam, da s pomočjo spleta povečajo svojo prepoznavnost, najdejo nove stranke in prodajo več.