zlata pravila za postavljanje ciljev

Če si želite uspeti, si morate postaviti cilje. Brez njih nimate fokusa in smeri. Da pa bi svoje cilje sploh dosegli, morate najprej vedeti, kako si jih postaviti. Ne morete preprosto reči: “Hočem” in pričakovati, da se bo to kar zgodilo. Zato spoznajte zlata pravila za postavljanje ciljev.

Zlata pravila za postavljanje ciljev

Ste kdaj razmišljali o tem, kaj želite početi čez pet let? Ali ste si na jasnem, kakšna je vaša glavna naloga v službi v tem trenutku? Ali veste, kaj si želite doseči do konca tega dne?

Postavljanje ciljev je proces, ki se prične s skrbnim premislekom o tem, kar si želite doseči in se konča z veliko trdega dela.

Med tema dvema točkama se nahajajo dobro definirani koraki, ki določajo specifike vsakega cilja. V kolikor te korake poznate, vam bo to omogočilo oblikovanje ciljev, ki jih je mogoče doseči.

Več: Postavljanje ciljev v 7 korakih

V nadaljevanju vam predstavljamo zlata pravila za postavljanje ciljev, ki veljajo za katerokoli področje – kariera, šport, razmerja ali življenje nasploh.

1. Postavite si cilje, ki vas motivirajo

Kadar si postavljate cilje zase, je zelo pomembno, da vas motivirajo. To pomeni, da morate poskrbeti, da so vam ti cilji resnično pomembni in da imajo za vas neko vrednost. Če imate le malo zanimanja za izzid tega cilja, ali če so vam postavljeni cilji nepomembni glede na širšo sliko, potem so možnosti, da boste delali na njihovi uresničitvi bore majhne.

Motivacija je ključ za doseganje ciljev.

Postavite si torej cilje, ki se nanašajo na stvari z visoko prioriteto v vašem življenju. Brez tega tipa fokusa lahko namreč končate s preveč cilji in premalo časa, da bi vse uresničili. Uresničevanje ciljev zahteva predanost. Da bi torej maksimizirali možnosti za uspeh, morate občutiti pritisk nujnosti ter imeti prepričanje v smislu “to moram narediti!”.

Kadar tega nimate, tvegate, da bi prenehali početi tisto, kar je nujno za uresničitev cilja. Posledično nastopita občutka razočaranja in frustracije nad samim seboj, ki pa sta izredno demotivacijska. Končate lahko v izredno uničujočem stanju prepričanja “Ne zmorem ničesar” ali “Pri ničemer nisem uspešen”.

Nasvet: Če si želite zagotoviti, da bo vaš cilj resnično motivacijski, si zapišite, zakaj vam je pomemben in kakšno vrednost ima za vas. Vprašajte se: “Če bi moral svoje cilje deliti z ostalimi, kaj bi jim rekel, da bi jih prepričal, da so vredni truda?” To motivacijsko izjavo lahko uporabite, kadar pričnete dvomiti o svoji odločitvi ali kadar izgubite zaupanje v svoje sposobnosti uresničitve cilja.

2. Postavite si SMART cilje

Skoraj zagotovo ste že slišali o SMART ciljih. Če ne, si o njih preberite tukaj. Pa to pravilo res vedno upoštevate? Enostavno dejstvo je, da če želite, da bodo vaši cilji močni, jih morate oblikovati po tej metodi. Obstajajo številne variacije, kaj pomenijo akronimi tega pravila, v osnovi pa pomenijo, da morajo biti cilji:

  • specifični,
  • merljivi,
  • dosegljivi,
  • relevantni,
  • časovno omejeni.

Postavite si specifične cilje

Vaš cilj mora biti jasen in dobro definiran. Nenatančni in posplošeni cilji vam ne bodo v pomoč, ker ne zagotavljajo zadostne smeri. Potrebujete namreč cilje, ki vam bodo pokazali pot. Ko natančno določate, do kje želite priti, vse skupaj poenostavite, kolikor je le mogoče.

Postavite si merljive cilje

Ko si zastavljate cilje, vključite vanje natančne količine, števil, datume itn. Zakaj? Zato da boste lahko ves čas merili vaš uspeh. Če je vaš cilj definiran kot “zmanjšati stroške”, kako boste potem vedeli, ali ste bili uspešni?

Če si ne omogočite, da bi lahko svoj uspeh izmerili, potem zamudite tudi priložnost za proslavitev svojega uspeha, ki nastopi, ko nekaj dejansko dosežete.

Postavite si dosegljive cilje

Postavite si cilje, ki jih je dejansko mogoče doseči. Če si zastavite previsoke cilje, vas bo to le demoraliziralo in potlačilo vašo samozavest.

Pri tem pa se vseeno uprite skušnjavi, da bi si postavili prenizke cilje. Doseganje ciljev, za katere se ni bilo potrebno pretirano truditi, lahko povzroči nastanek strahov pred višjimi cilji.

Vaši cilji naj bodo torej realistični, a naj vam bodo v izziv. Le tako boste dosegli učinek ponosa in novega zagona ob uspehu.

Postavite si relevantne cilje

Relevantni cilji so tisti, ki vas peljejo v smer, ki ste si jo zamislili. Pa najsi bo to karierna ali življenjska pot. S tem boste razvili pravi fokus, ki ga potrebujete, da bi dosegli, kar si želite.

Postavite si časovno vezane cilje

Vaši cilji morajo imeti časovni okvir. Le tako boste lahko slavili uspeh. Kadar imate na voljo omejen čas, se poveča vaš občutek za nujnost. Tako ste si primorani organizirati čas, prioritete in cilj na koncu dosežete veliko prej.

3. Zapišite si cilje

Fizično dejanje zapisovanja ciljev daje občutek resničnosti in jasnosti. S tem se izognete tudi izgovorom, da ste karkoli pozabili. Zlata pravila za postavljanje ciljev zapovedujejo, da si svoje cilje zapišete, in to prostoročno. Pisanje na roko namreč oddaja posebno vrsto energije za nadaljevanje poti.

postavljanje ciljevKo pišete svoje cilje, uporabite besedo “bom” namesto “hočem” ali “želim si”. Takšne izjave imajo večjo moč, izražajo večjo strast in lažje si jih vizualizirate. Vendar pa naj bodo vaši cilji naravnani pozitivno.

4. Naredite akcijski načrt

Večina ljudi pri načrtovanju ciljev pogosto izpusti ravno ta korak. Ker so tako osredotočeni na izzid, pozabijo načrtovati vse korake, ki jih bodo popeljali do zastavljenega cilja.

S tem, ko si zapišete posamezne korake in nato enega za drugim prečrtate, se pričnete zavedati napredka. To je še posebej pomembno, če je vaš cilj velik in zahteva delovanje na dolgi rok.

5. Držite se načrta!

Morda se zdi samoumevno, pa ni vedno. Zapomnite si, da je doseganje ciljev živa aktivnost. Ustvarite si opomnike, ki vas bodo držali na zastavljeni poti. Vsake toliko časa preglejte načrt in svoj napredek.

Vaša končna destinacija lahko na dolgi rok resda izgleda podobna, sam akcijski načrt pa se lahko tekom poti pomembno spreminja. Poskrbite, da bodo pomembnost, vrednost in nujnost ostale enake.

Seznam-checklist

Zlata pravila za postavljanje ciljev vam bodo omogočila, da si boste postavili prave cilje, se jih držali in na koncu dosegli nagrado v obliki ponosa in samozavesti.

 

Če vam je bil prispevek všeč, ga prosim delite naprej. 🙂

 

Se želiš pridružiti največji družini motivirancev v Sloveniji?