Pred leti si napisala in izdala tudi zbirko pesmi Sledi ljubezni. O čem govorijo pesmi, komu so namenjene? Še ustvarjaš poezijo?

Tina Orter: O, od tega je pa že precej časa. Ljubezenske, romantične pesmi. Lepi časi, začetki neke poti. Brala sem jih po radijskih postajah. Noro je bilo. Kasneje sem napisala tudi nekaj pesmi, ki so bile uglasbene. Ena izmed njih je himna Nasmeha z naslovom Nasmeh, kaj pa drugega. Uglasbil jo je g. Janez Hostnik. Neskončno sem hvaležna!

Posneli smo celo videospot z otroci in Miranom Stanovnikom.  Trenutno pišem druge stvari, a verjamem, da pesmi spet pridejo na vrsto.

Motivacija in spletna trgovina Ti-Na

Poleg redne službe si lastnica spletne trgovine Ti-Na, kjer poleg oblačil prodajaš tudi plišaste igrače nizozemskega podjetja Happy Horse. Zakaj si se odločila za sodelovanje ravno s tem podjetjem? Kako ti gre prodaja, kakšno je zanimanje ljudi za tvoje izdelke?

Tina Orter: Podjetje obstaja že 40 let in ima zelo kakovostne in nasmejane igračke. Vse plišaste igrače so zelooooo mehke, pralne, primerne od rojstva naprej IN imajo nasmeh. Čarobno.

Zajčki, miške, opice, medvedki, muce so že našle pot do otroških dlani in src. Upam, da jih objame mnogo otrok, saj se v njih preprosto zaljubiš.

Tina Orter_igrače Happy Horse
Plišaste igrače Happy Horse.

Kako ti uspe uskladiti vse obveznosti, ki jih imaš tekom dneva? Kako pogosto in na kakšen način si vzameš čas zase?

Tina Orter: Moj čas je čas, ki ga porabim za vse našteto, ob tem uživam in le to je pomembno.

Kako pomembno se ti zdi v življenju mentorstvo? Imaš morda sama koga, ki te navdihuje, poučuje in spodbuja?

Tina Orter: Mentorstvo je kakor priročnik, ki daje navodila, kako doseči željen cilj, zapisan korak za korakom. Dobri mentorji so vredni zlata. Navdihuje in spodbuja me moja družina, to je vse kar potrebujem.

Dobri mentorji so vredni zlata.

Zadnja runda

Imaš kakšne posebne izzive in cilje za prihodnost?

Tina Orter: Seveda, ampak naj ostanejo še tam, kjer so in naj kar počasi napredujejo. In ko bo pravi čas pokukajo v javnost.

Od kod črpaš navdih? Kdo ali kaj predstavlja tvoj vir motivacije?

Tina Orter: Življenje in še enkrat življenje – naše, moje, tvoje, sledi v njemu – je večna motivacija in navdih.

Priporočaj mi knjigo, ki bi jo moral prebrati vsak, ki želi spoznati samega sebe in biti boljši človek?

Tina Orter: Odlična knjiga avtorja Leo Buscaglia – Ljubiti drug drugega.

Odlomek:

Proslavljajte svojo človečnost. Proslavljajte svojo norost. Proslavljajte svoje nesposobnosti. Proslavljajte osamljenost. Vsekakor pa proslavljajte sebe. Nočem biti nič drugega kot to, kar sem – človeško bitje. Res mi je všeč, da sem človeško bitje. To pomeni pozabo, zaletavanje v zid, pomeni vstopanje v napačne prostore, pomeni izstopanje iz dvigala v napačnem nadstropju. Vrata se odpro, izstopim in ugotovim, da sem namesto v tretjem v šestem nadstropju in si rečem: Oh, ti cepec stari, spet si se zmotil! Čudovito je biti človek.

Ali obstaja kakšen motivacijski citat, po katerem živiš? Imaš svojega najljubšega? Morda še zaključna misel?

Tina Orter: »Ljubi vse, zaupaj redkim, ne škodi nikomur.« (William Shakespeare).

Zaključna misel:

Življenje je čarobno. Od nas je odvisno, kako se bomo prebijali skozi zanke in pasti, kako bomo odreagirali. Bomo pozitivno gledali na vso dogajanje, ali se bomo brezbrižno prepustili toku z mislimi, da tako in tako nima nič smisla?

Motivirajte se, zadajte si cilje, a ne nemogoče – najprej majhne, drobne cilje, nato malce večje, korak za korakom. Za vsak dosežen cilj pošljite poljub odsevu v ogledalu – sebi, ker vam je uspelo. Zaslužite si. Sanjajte. Spoštujte sami sebe in druge. Opazujte naravo. Let metulja. Petje ptic. Šum morja. Lajajte s psom. Mijavkajte z muco. Pobožajte drevo. Slišite šelestenje listov? Prepustite se vetru. Kako lep je dan. Mar ne? 😊

Življenje je čarobno, od nas je odvisno, kako se bomo prebijali skozi zanke in pasti, kako bomo odreagirali.

 

Če vam je bil prispevek všeč, ga prosim delite naprej. 🙂

1
2
3
Deli
Prejšnji članekČustveno izsiljevanje: Strategija, ki uničuje odnose
Naslednji članek3 predlogi znanstvenikov, kako premagati anksioznost
Neža M.
Neža pravi, da so v življenju pomembne majhne stvari. Morda je prav zato magistra mikrobiologije. Rada bere, piše, ustvarja in se potepa po naravi. Zaradi nedavno odkrite celiakije vse bolj raziskuje vpliv hrane in psihe na splošno zdravje. Je glavna pomočnica in skrbnica portala Motiviran.si.