rok naglič

Kdo je Rok Naglič?

Rok Naglič je strasten in zagrizen koroški gorski kolesar. Lahko rečemo, da so njegovi spusti videti kot prava vožnja na vlaku smrti. Za tovrsten šport moraš biti pogumen, močan in vzdržljiv, pravi koroški mladenič, ki mu energije in predanosti vsekakor ne manjka.

Ne dolgo nazaj se je Rok vrnil iz svetovnega prvenstva v Avstraliji, kjer se je zelo dobro odrezal. Dosegel je namreč 51. mesto. Sam si je sicer zadal nekoliko bolj optimističen cilj – 25. mesto, zaradi česar je bil ob koncu tekme nekoliko razočaran. Prepričani smo, da mu bo naslednjič uspelo doseči zastavljen cilj.

Ob koncu sezone gorskega kolesarstva se tako spodobi, da vam predstavimo Rokove letošnje podvige, nasvete in pričakovanja v prihodnosti. Vabljeni k branju. 


Uvod

Pozdravljen Rok. Lepo, da si si vzel čas za intervju v živo in seveda čestitke za včerajšnjo zmago na Krejanovem memorialu. Kakšni so občutki ob koncu letošnje sezone in kako se počutiš, ko zasedeš prvo mesto pred svojimi domačimi navijači?

Rok Naglič: Pozdravljen Gašper in hvala za čestitke. Lahko rečem, da je prav lep občutek zaključiti sezono pred domačini na omenjeni legendarni koroški tekmi: Krejanov memorial.

Kdo je Rok Naglič v prostem času in poslovno? Kaj ga navdušuje, ob čem ga spreleti srh, kaj mu požene kri po žilah?

Rok Naglič: V prostem času največ časa preživim na kolesu, saj me gorsko kolesarstvo zelo navdušuje. Poleg športa lahko rečem, da je moj posel tudi vzdrževanje in popravilo koles.

Kri pa mi po žilah poženeta predvsem adrenalin in napetost tik pred štartnim pokom na najpomembnejših kolesarskih dirkah.

Kolesarjenje in dosežki

Zakaj kolesarjenje? Kaj je bilo tisto, kar te je za ta šport tako navdušilo?

Rok Naglič: Najprej moram priznati, da sem pred kolesarjenjem 6 let treniral košarko. Dejstvo je bilo, da moja telesna konstitucija ni bila najbolj idealna za omenjen šport. Medtem pa sem seveda zelo rad kolesaril s prijatelji. Cilj mi je bil samo priti od točke A do točke B, na primer v trgovino po sladoled in nazaj.

Cilj mi je bil samo priti od točke A do točke B, na primer v trgovino po sladoled in nazaj.

Sam navdih in vzor, da sem začel bolj intenzivno kolesariti, pa je bil kolesar Luka Pušnik. V hipu sem enostavno padel v ta šport in vedno znova hrepenel po napredovanju. Zanimiv je občutek, ko se enostavno samo usedeš na kolo in že si v igri. Ta šport mi nudi samostojnost, neodvisnost in navsezadnje tudi svobodo.

Lahko opišeš zgodovino svoje športne poti? Kateri so tisti glavni mejniki, ki so se zgodili v tvoji karieri do sedaj?

Rok Naglič: Če pomislim, je bil prvi glavni dosežek moje športne poti uvrstitev na Evropsko prvenstvo mladih gorskih kolesarjev v Gradcu, leta 2012. Dve leti kasneje pa sem prebil led in postal mladinski državni prvak. Sledila je tudi uvrstitev na Svetovno prvenstvo na Norveškem in uvrstitev na Evropsko prvenstvo, ki je potekalo v Nemčiji.

rok naglič_tekmovanje v obertraunu
Rok na tekmovanju v avstrijskem Obertraunu, kjer je osvojil 4. mesto.

Na koncu sezone leta 2015 sem prestopil iz domačega Kolesarskega kluba Ravne na Koroškem v Kolesarsko društvo Calcit Kamnik. V sezoni 2016 sem nastopal za Calcit in ob koncu leta zamenjal trenerja. Glavni mejniki, oziroma najbolj udarni uspehi moje kariere so bili:

  • 23. mesto na svetovnem pokalu v Albstadt (Nemčija),
  • mednarodna zmaga na dirki C2,
  • 4. mesto HC class Obertraun (Avstrija) in
  • doseg norme za svetovno prvenstvo v Avstraliji.

Med zgoraj naštetimi pa je bilo tudi veliko ostalih uspehov na domačih tleh v dirkah med mlajšimi člani, kjer sem večkrat zasedel odlična mesta.

 

Odklikaj spodaj na 2. stran intervjuja…

 

1
2
3
Deli
Prejšnji članekIzzivi in izbire izpopolnjujejo življenje
Naslednji članekNaučite se pogovoriti s partnerjem, ki je vedno defenziven
Gašper se ne boji življenja in dogodivščin. Že od nekdaj se ukvarja z glasbo, tehniko in športom. V življenju si postavlja nove izzive, o katerih pa tudi rad filozofira. Lahko rečemo, da ga zanima čisto vse, še posebej pa lepote narave. Kot večni romantik pravi, da ga lahko iz tira vržejo samo simpatične punce.