Turizem drugod

Kako se razlikuje organizacija dogodkov oz. izletov na Koroškem/v Sloveniji od tistih v tujini, morda celo nekje daleč od doma, kot npr. v Gani? Kakšna znanja in sposobnosti so potrebna, kakšnega človeka to zahteva?

Nina Knez: Organizacija in izvedba izleta/potovanja je v osnovi vedno podobna. Imeti moraš prevoz, vodnika, ogledne točke in oskrbo. Seveda mi v turizmu rečemo, da se določena destinacija »na določen način dela«. Sploh v bolj južnih deželah veljajo čisto lastni zakoni.

Zato menim, da to zahteva predvsem prilagodljivega človeka. Pri prvi agenciji, za katero sem delala, so ves čas poudarjali, da poskušaš rešiti težave, še preden eskalirajo ali pridejo nazaj domov do agencije. Se pravi, rešiti težave na licu mesta. In ravno to ves čas počnemo – iščemo rešitve za težave. Največja težava, ki jo imajo naše stranke je seveda: kam?

Kam bi šel na dopust/izlet?

Bi lahko izpostavila kakšno odlično turistično zgodbo o uspehu, po kateri bi se lahko zgledovali?

Nina Knez: Zgodba GoOptija – geniji iz matematike, ki so v zelo kratkem času generirali ogromne dobičke in osvojili tudi tuje trge.

Potem še seveda iz naših krajev – zgodba o ogromnem uspehu družine Perger in njihove medičarske dejavnosti (prodajajo arabskim princem, prisotni so v trgovini Herolds in na vseh evropskih trgih).

Pa mogoče še zgodba Štruclovih, Aneja in Dixija – njega zdaj vsi poznajo, saj je postal pojem gorskega kolesarjenja. V Jamnici vsako leto gosti kolesarje iz vsega sveta in ima ogromno uspešnih projektov. Na začetku, ko je začel delati kolesarske poti po koroških hribih, pa so se mu Črnjani smejali.

Motivacija

Bila si ena izmed udeleženk dogodka 500 podjetnic leta 2015. Kaj lahko poveš o tej izkušnji? Te je katera izmed udeleženk še posebej navdušila, motivirala?

Nina Knez: Dogodek je zanimiv, da ga enkrat doživiš. Veliko novega sicer nisem izvedela in tudi mreženje ni tako učinkovito, saj je dogodek v zadnjem času postal prevelik. V enem prostoru je enostavno preveč podjetnic in niti ne veš več, s kom bi se pomrežil. Najbolj sta mi v spominu ostala F&B Acrobatics in g. Alen Kobilica.

Od kod črpaš navdih? Kdo ali kaj predstavlja tvoj vir motivacije?

Nina Knez: Mislim, da je vsak dan nekaj drugega. Mogoče me najbolj res navdihujejo naša prelepa Koroška in njeni gozdovi. Čeprav me včasih zelo motivirajo tudi družina in tudi prijatelji. Najbolj pa me naprej vleče moj optimizem in vera, da bo že vse dobro. In tudi prepričanje, ki sem ga prevzela od staršev, da je trdo delo nagrajeno.

Mogoče me najbolj res navdihujejo naša prelepa Koroška in njeni gozdovi.

Priporočaj mi knjigo iz področja osebne rasti ali podjetništva, ki jo je nujno potrebno prebrati.

Nina Knez: Paulo Coelho: Alkimist.

Ali obstaja kakšen motivacijski citat, po katerem živiš? Imaš svojega najljubšega? Morda še zaključna misel?

Nina Knez: Vse je tako, kot mora biti.

 

Če vam je bil prispevek všeč, ga prosim delite naprej. 🙂