Moja jezera in splet

Kaj za tvojo prepoznavnost in poslovni uspeh pomenijo socialna omrežja? Vidim, da si na njih zelo aktivna. Kaj meniš, da je tvoja posebnost, s katero izstopaš?

Manca Korelc: Družabna omrežja uporabljam kot kanal, preko katerega delim vsebine tako o jezerih kot poslovnih udejstvovanjih. Sem velika ambasadorka družabnih omrežij, saj omogočajo neposreden stik z ljudmi in osebno komunikacijo. Pomagajo pri grajenju odnosa s sledilci ter ustvarjanju osebne blagovne znamke.

Menim, da je moja največja prednost v tem, da imam neskončno veliko energije. V enem tednu postorim ogromno reči, poleg službe se veliko izobražujem na marketinških dogodkih, se mrežim na sestankih, berem o digitalnem marketingu in o njem pišem. Skoraj ne mine minuta v dnevu, ko nekaj ne razmišljam, načrtujem, pišem ali objavljam. Zelo sem ustvarjalna oseba, ta projekt pa je mojo ustvarjalnost še potenciral.

Projekt Moja jezera si prijavila tudi na Websi nagrado za digitalne presežke. Kako ti kaže? Kaj bi zate pomenila zmaga na tem natečaju?

Manca Korelc: Tekmujem z velikimi in dobrimi spletnimi stranmi, ki so močna konkurenca. Projekt sem prijavila z namenom zanj ustvariti prostor v okolju digitalnega marketinga, v katerem delujem, obenem pa s prijavo opozarjam nase kot specialistko za digitalni marketing.

Želim preveriti, kaj bo o njem povedala stroka. Menim, da imam dobre možnosti, saj je projekt svojstven, saj nastopam v vlogi posameznice. Projekt je svetovna kombinacija vseh mojih strasti, tako v poslovnem svetu kot v prostem času.

Manca poklicno

Poklicno predavaš v višji šoli za medijsko produkcijo in vodiš delavnice za podjetnike na temo digitala. Kako ti uspeva uskladiti službene obveznosti s kolesarjenjem, načrtovanjem poti in ažurnim objavljanjem vsebin na socialnih omrežjih?

Manca Korelc: Odgovor je je preprost: neprestano delam. V to delo sodi pisanje mailov, priprava prosojnic, ocenjevanje testov, urejanje slik, usklajevanje urnika, pisanje besedil in člankov. Več kot ustvarim, več motivacije sprožim v sebi.

Več kot ustvarim, več motivacije sprožim v sebi.

Si tudi avtorica bloga Love Ljubljana. Je bil to uvod v Moja jezera?

Manca Korelc: Ne, to je neuspešen poskus bloganja, ki sem ga opustila že davno. V meni ni zaživel.

Manca zasebno

Zase praviš, da si zelo hiperaktivna punca. Ali kdaj čutiš izčrpanost oz. iztrošenost od vseh obveznosti in življenja nasploh? Kako premaguješ težke trenutke v poklicnem in zasebnem življenju?

Manca Korelc: Seveda, pride kakšen dan, ko čutim, da nimam več energije. Vedno sicer poslušam iztisniti še kakšno merico ustvarjalne energije, ampak se vse bolj navajam, da takrat preprosto neham. Pozabljam, da tudi jaz potrebujem počitek.

Manca Korelc_ob jezeru
Manca Korelc ob jezeru (Vir: Moja jezera)

Vse stvari poskušam racionalizirati, si pojasniti vzroke. Zelo izhajam iz sebe, povezujem občutke, posledice … Pridejo slabi dnevi, ampak se jih ne ustrašim. So nujni, da se poglobim vase in se še bolj razumem. Na takšne trenutke ne gledam kot na težavo, ampak izziv, ki ga je treba razumeti in rešiti.

Slabi dnevi so nujni, da se poglobim vase in se še bolj razumem. Na takšne trenutke ne gledam kot na težavo, ampak izziv, ki ga je treba razumeti in rešiti.

Od kod črpaš navdih? Kdo ali kaj predstavlja tvoj vir motivacije?

Manca Korelc: Kot sem že povedala, motivacijo najdem v sebi. V dejstvu, da se skozi šport zelo razvijam in nenehno premikam meje svoje vzdržljivosti in vztrajnosti. To je kot droga. Dodatno motivacijo mi dajejo vsi, ki se odzivajo na moje vsebine. Tudi negativni komentarji so izziv in tudi zato motivacija.

Zaključek

Imaš kakšne posebne načrte ali izzive za prihodnost?

Manca Korelc: V kratkem grem s kolesom v enem dnevu od Hodoša v Piran. Okvirno 350 km, sama, brez spremstva. Čisto tako, kot poseben športno-psihološki izziv.

Priporočaj mi knjigo, ki bi jo moral prebrati vsak, ki želi najti smisel svojega življenja ali mu slediti?

Manca Korelc: Zelo malo berem knjige, saj se izobražujem s članki. Mi je pa stara mama pred leti priporočila knjigo, ki mi je spremenila pogled na življenje. Naslov je Učbenik življenja, njeno bistvo pa je v teoriji, da je za vsakega posameznika vse zapisano vnaprej. Najprej sem se uporniško branila te filozofije, a sem jo sprejela, čisto ponotranjila.

Ali obstaja kakšen motivacijski citat, po katerem živiš? Imaš svojega najljubšega? Morda še zaključna misel?

Manca Korelc: Ravno zaradi branja te knjige živim miselnost, da se vse zgodi z razlogom in ob pravem času. Na tak način tudi na negativne dogodke gledam kot del celote, ki se morajo zgoditi, saj bodo vplivali na nadaljnje življenje.

Živim miselnost, da se vse zgodi z razlogom in ob pravem času. Na tak način tudi na negativne dogodke gledam kot del celote, ki se morajo zgoditi, saj bodo vplivali na nadaljnje življenje.

Naj zaključim s sporočilom projekta Moja jezera: želim spodbuditi ljudi, da pričnejo aktivno spoznavati svoj lasten kraj in tudi Slovenijo. Lepote najdemo v ogromno jezerih, ki še niso našla prostora na turističnem zemljevidu.

In kot je čudovito upesnil Tone Pavček: “Ko hodiš, pojdi vedno do konca /…/”. Vedno do svojega cilja po poti, na kateri se soočaš s svojimi strahovi, premaguješ visoke ovire in premikaš svoje meje.

 

Če vam je bil prispevek všeč, ga prosim delite naprej. 🙂

 

Se želiš pridružiti največji družini motivirancev v Sloveniji?