manca korelc

Kdo je Manca Korelc?

Manca Korelc je športnica, ki se je odločila za prav posebno misijo. Obiskati, popisati, poslikati in opisati VSA jezera v Sloveniji. Vseh 1300, kolikor naj bi jih bilo. Projekt Moja jezera je optimistično prijavila tudi na Websi izbor za digitalne presežke. 

Tudi poslovno je Manca izredno kreativna in delovna oseba, nagnjena k izzivom. Kot vodji marketinga v podjetju Odeja, predavateljici na Inštitutu in akademiji za multimedije v Ljubljani in poleg tega še vodji delavnic o digitalnem marketingu, ji dela nikoli ne zmanjka. Vedno si išče nove izzive in meje, ki jih lahko prestopi. Zasebno ali poslovno.


Uvod

Kdo je Manca Korelc v prostem času in poslovno? Kaj jo navdušuje, ob čem jo spreleti srh, kaj ji požene kri po žilah?

Manca Korelc: Moja jezera so moj prosti čas, sicer pa sem vodja marketinga v podjetju Odeja ter specialistka za digitalni marketing. Sem oseba, ki vedno nekaj razmišlja, načrtuje, piše. O poslovni komunikaciji, vplivu digitalnih medijev ali energetskih stoječih vodah. Rada imam besede, tudi izmišljene.

Najbolj mi požene kri v žilah skakanje iz cone udobja, doseganje ali še bolje preseganje ciljev. Naj gre za športni izziv, kot je mojih 1150 trebušnjakov naenkrat, ali dejstvo, da sem zaradi jezera premagala bujno domišljijo, ki je ustvarjala podobe srhljivke. Največji zalet čutim takrat, ko presežem svoje meje.

V poslovnem svetu najbolj uživam v predajanju znanja podjetnikom ali študentom. Rada govorim pred občinstvom. Najbolj me spreleti strah pri situacijah, ko nagon za preživetje in beg ne vidita tal pod nogami. Nisem adrenalinski tip človeka. 😉

Manca Korelc_predavanje
Manca Korelc med predavanji na SMGS Ljubljana (Vir: www.smgs.si)

S čim se trenutno ukvarjaš?

Manca Korelc: V poslovnem svetu sem vodja marketinga v podjetju Odeja v Škofji Loki, sem predavateljica na Inštitutu in akademiji za multimedije v Ljubljani, vodja delavnic o digitalnem marketingu in navdušena udeleženka poslovno-marketinških dogodkov.

Vikende namenim kolesarjenju med jezeri, ogromno časa pa pisanju in objavljanju vsebin za projekt. Zelo malo časa na mojem koledarju je nenačrtovanega.

Projekt Moja jezera

Povej, kako je prišlo do ideje projekta Moja jezera. Kakšen je bil razlog, da si se sploh odločila za ta korak? Kako si začela?

Manca Korelc: Lani marca sem kupila treking kolo in od takrat sem prevozila že več kot 5000 kilometrov. Vse kilometre sem želela zaviti v zgodbo, a nisem hotela postaviti še enega turističnega bloga, ampak nekaj posebnega, svojstvenega. Rada imam jezera in tako sem dobila idejo, da obiščem večja slovenska jezera.

Ko sem raziskovala za projekt, sem ugotovila, da uraden seznam jezer ne obstaja, pri sebi pa nisem našla kriterija, po katerem bi ustvarila seznam jezer in tako sem se v enem trenutku odločila, da obiščem vsa. Ker je tako še večji izziv, mi je ideja še bolj všeč.

Zakaj ravno jezera?

Manca Korelc: Od nekdaj sem ljubiteljica vode. Ob jezerih, potokih, slapovih in hudournikih se umirim. Voda mi daje energijo in moč, da me ustavi. Sicer sem zelo hiperaktivna oseba, ki je težko pri miru.

Všeč mi je opazovati in poslušati življenje ob jezerih. Elegantno drsenje laboda po vodni gladini, jata rac, ki se glasno prerekajo, šelestenje listja, ki čudovito prekinja tišino. Narava ima ob vodi neverjetno moč.

Elegantno drsenje laboda po vodni gladini, jata rac, ki se glasno prerekajo, šelestenje listja, ki čudovito prekinja tišino. Narava ima ob vodi neverjetno moč.

 

Odklikaj spodaj na 2. stran intervjuja…