Lucija poslovno in zasebno

Kje si pridobila vsa potrebna marketinška znanja, ki jih uporabljaš pri svojem delu?

Lucija Avguštin: Marketing se načeloma učimo vsak dan. Sama sem začela v šoli in prejšnjih službah, najbolj pa sem znanje nadgradila v trenutnem podjetju ePrvak, ki daje velik poudarek tudi na izobraževanje svojih zaposlenih. Ogromno sem se naučila od direktorja podjetja, Simona Megliča, omogočenih pa mi je bilo veliko dodatnih izobraževanj, ki sem se jih pridno udeleževala.

Omenimo lahko, da si novopečena mamica. Kako ti je ta vloga spremenila življenje? Koliko je po tvojih izkušnjah mogoče povezovati materinstvo z aktivnim načinom življenja in nenazadnje sledenju določenega načina življenja (posel, šport, idr.)? Tebi to očitno ne predstavlja večjih “ovir”?

Lucija Avguštin: No, prav imajo, ko rečejo, da si ne predstavljaš, kako bo in da se vse spremeni. Biti mami je čudovito. Nisem vedela, da bom tako zelo uživala v tej vlogi. K sreči med nosečnostjo nisem imela posebnih težav. BJJ sem sicer preventivno prenehala trenirati že takoj na začetku, fitness pa sem trenirala do 8. meseca.

Danes je vse malo bolj hektično. Iz strukturiranega urnika, ki sem si ga postavila in se ga držala prej, do trenutno neurejenega urnika. Večina dneva se vrti okoli mojega malega Rižka. Spim bolj malo, prehrano mi še kar uspeva držati po načrtu, treningi pa … kakor kateri dan. Na fitnes mi najbolj ustreza iti ob 6h zjutraj, a takrat žal ne morem dobiti varstva. Svoj urnik fitnesa zato trenutno prilagajam glede na zmožnosti varušk (Rižkovega očija ali babice). Prav tako za BJJ, s tem, da so ti treningi ob določenih urah in jih lovim po svojih zmožnostih in spet zmožnostih varušk.

Lucija Avguštin_mamica
Lucija na treningu s svojim sinčkom in prof. Carlosom Maio.

Včasih  Rižka vzamem kar s seboj v gym, kjer mi na pomoč priskoči prijateljica ter se z njim igra, medtem ko jaz treniram. Malo se še lovim, vendar sem prepričana, da se bo počasi ustalilo. Mislim, da nikoli ne smemo opustiti tistega, kar počnemo, zaradi otroka. Seveda se nekaterim stvarem odrečemo, večina pa se lahko prilagodi. Tako smo srečni mi in naši mladički.

Mislim, da nikoli ne smemo opustiti tistega, kar počnemo, zaradi otroka. Seveda se nekaterim stvarem odrečemo, večina pa se lahko prilagodi.

Zaenkrat se posvečam družini, delam na tem, da se vrnem v kondicijo in se morda ponovno udeležim kakšnega tekmovanja. Po porodniški pa se bom z veseljem vrnila tudi na delo, ki ponuja polno novega. Na stvari ne smemo gledati kot na ovire ampak kot izzive, s katerimi se je potrebno soočiti.

Kako motiviraš samo sebe, zlasti, ko ne gre vse po načrtih? Od kod črpaš navdih? Kdo ali kaj predstavlja tvoj vir motivacije?

Lucija Avguštin: Moja motivacija sem predvsem jaz sama. Rada si postavljam cilje, jih dosežem in včasih presežem. Navdih mi dajejo družina, prijatelji ter ljudje, ki se ne vdajo.

Zadnja runda

Imaš kakšne posebne izzive in cilje za prihodnost?

Lucija Avguštin: Hahaha moj trenutni izziv je, da malega naučim piti po flaški, da ga bo lahko hranil tudi očka. Cilj za prihodnost je, da sem srečna in vse ostalo delam v tej smeri.

Glede osebnih ciljev ne bi rada preveč razlagala, kar se pa tiče BJJ, so mi dolgoletne sanje in cilj osvojiti znanje, potrebno za črni pas.

Priporočaj mi knjigo, ki bi jo moral prebrati vsak, ki želi slediti svojim sanjam ali izkoristiti svoj potencial?

Lucija Avguštin: Nekdo, ki hoče doseči svoj potencial ali slediti svojim sanjam, mora k temu stremeti z dejanji in ne z branjem knjig. Malo za hec, malo za res. Lahko prebereš 1000 knjig, vendar če ne delaš v tej smeri, ti besede iz knjig nič ne pomagajo. K cilju te pripeljejo le dejanja in notranja motivacija.

K cilju te pripeljejo le dejanja in notranja motivacija.

Ali obstaja kakšen motivacijski citat, po katerem živiš? Imaš svojega najljubšega? Morda še zaključna misel?

Lucija Avguštin: 20 years from now you will be more disappointed by the things you didn’t do than by the ones you did. Never stop doing what you love.

Za nadaljne dogodivščine pa mi lahko sledite na instagramu 😉

Če vam je bil prispevek všeč, ga prosim delite naprej. 🙂

1
2
3
Deli
Prejšnji članek6 nasvetov, kako izgraditi zaupanje v zvezi
Naslednji članekAli ste odvisni od športa? Preverite znake.
Nejc Krumpačnik
Sem magister inženir medijskih komunikacij, certificiran Transolution Business Practitioner in Top Selling Professional (pri Katzengruber Human Development Group). Podjetjem in posameznikom pomagam, da s pomočjo spleta povečajo svojo prepoznavnost, najdejo nove stranke in prodajo več.