Domov Knjige Osebna rast Prehrana in zdravje Pravilna prehrana po krvni skupini – Personalizirani recepti za krvno skupino A
Akcija!

Pravilna prehrana po krvni skupini – Personalizirani recepti za krvno skupino A

26,90  19,90 

Avtor: Dr. Peter J.D`Adamo

Priznani ameriški zdravnik dr. Peter J. D’Adamo, ki se že več kot trideset let ukvarja z naturopatsko medicino, se po uspešnici 4 načini zdravega življenja za 4 krvne skupine, ki je v originalu izšla leta 1998, vrača z ločenimi kuharskimi knjigami za posamezne krvne skupine. Več kot 150 zdravih receptov za prehrano po vaši krvni skupini!

Ni na zalogi

Opis

»Naj bo hrana tvoje zdravilo in tvoje zdravilo tvoja hrana.« – Hipokrat

Priznani ameriški zdravnik dr. Peter J. D’Adamo, ki se že več kot trideset let ukvarja z naturopatsko medicino, se po uspešnici 4 načini zdravega življenja za 4 krvne skupine, ki je v originalu izšla leta 1998, vrača z ločenimi kuharskimi knjigami za posamezne krvne skupine.

Tokrat se mu je pri delu pridružila še poklicna kuharica in nekdanja pacientka Kristin O’Connor, ki je s svojim smislom za estetiko (kar je dr. D’Adamo želel vnesti že v svojo prvo knjigo, vendar takrat ni našel pravega sodelavca za takšen podvig) in poenostavljanjem receptov za bolj zdravo življenje in prehranjevanje v skladu s svojo krvno skupino, poskrbela tudi za bolj privlačno delo, ki je pred vami, za knjigo: Pravilna prehrana po krvni skupini  – Personalizirani recepti za krvno skupino A. Skupaj z dr. D’Adamom sta pripravila recepte, ki bodo ljudem s krvno skupino A naravnost pisani na kožo, recepte pa prilagodila tudi družinam, v katerih je potrebno hkrati kuhati za več krvnih skupin obenem. Pozabila nista tudi na to, ali ste sekretor ali ne, in prav vse recepte ustrezno označila.

Knjiga se začne s podrobnim opisom značilnosti krvne skupine A (kateri najbolj prija popolnoma ali pretežno vegetarijanska prehrana). Dr. D’Adamo in gospa O’Connor vam razložita, kako pomembno je, da uživate manjše obroke hrane večkrat dnevno, ker se lahko drugače pojavi tveganje za razvoj sladkorne bolezni, kako pomembno je ohranjati ravnovesje v življenju in kako je treba dati na prvo mesto zelenjavo, sadje in sojine beljakovine. Seveda meso ni prepovedano, samo paziti morate, ali gre za nevtralno živilo, priporočljivo ali živilo, ki se mu je treba izogibati. Pozabiti ne smemo tudi na zmanjševanje stresa, ker bomo le tako lahko dosegli popolno zdravje.

Opisu sledi seznam živil, ki vam koristijo in katerih se izogibajte, po skupinah. Če imate krvno skupino A, boste morali biti tudi bolj domiselni pri uživanju rastlinskih beljakovin in, kot vam bosta pokazala avtorja, je možnosti vsekakor več kot dovolj. Uvodnemu delu sledijo recepti za posamezne obroke (zajtrk, kosilo, večerja), prigrizke, omake, izčrpnim seznamom in opisom receptov pa sledijo tudi pijače, sladice, juhe, priloge. Na koncu boste našli tudi nekaj koristnih prilog, ki vam bodo pomagale načrtovati zdravo prehranjevanje in življenje za svojo krvno skupino.

Načrtujte z dr. D’Adamo in Kristin O’Connor svoje obroke za en mesec vnaprej, pišite dnevnik prehranjevanja, sledite svojemu napredku in delajte si ustrezen seznam živil, ki jih boste kupili. Ugotovili boste lahko tudi svojo krvno skupino, ali ste sekretor ali ne (večina ljudi je sekretorjev), in kako najti biološko pridelano hrano, ki jo še tako potrebujete.

Dr. D’Adamo verjame, da si z recepti, ki so nam pisani na kožo in ki prijajo tudi naši krvni skupini, lahko obogatimo življenje, postanemo bolj zdravi. Prepustite se ljubezni do hrani, ki veje iz besedila in fotografij, za katere sta zaslužna dr. D’Adamo in Kristin O’Connor. Eksperimentirajte, prilagajajte sestavine, ki so dovoljene in vam koristijo.

In morda boste ugotovili, da tofu sploh ni tako neokusen in se boste nekega dne zavedli, da na ljubljeno govedino za večerjo, že dolgo niste pomislili več.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Pravilna prehrana po krvni skupini – Personalizirani recepti za krvno skupino A”
0

Your Cart