Domov Knjige Osebna rast Psihologija Fuzija petih elementov: Meditacije, s katerimi boste preoblikovali negativna čustva
Akcija!

Fuzija petih elementov: Meditacije, s katerimi boste preoblikovali negativna čustva

19,90  18,91 

Avtor: Mantak Chia

Kolikokrat ste se počutili povsem brez energije in popolnoma oropani notranje moči, utrujeni in pobiti? Se to dogodi enkrat, mogoče večkrat na teden, morda celo vsak dan? Ob našem načinu in predvsem hitrosti življenja ni to nič nenavadnega, saj nam je naša kultura vbila v glavo nenehno potrebo po trošenju – trošenju sebe in svoje lastne energije kot tudi vsega, kar imamo na dosegu roke. A obstaja še drugačen obstoj, mirnejši in polnejši, ki življenju vrača energijo, namesto da jo jemlje.

Ni na zalogi

Opis

Kolikokrat ste se počutili povsem brez energije in popolnoma oropani notranje moči, utrujeni in pobiti? Se to dogodi enkrat, mogoče večkrat na teden, morda celo vsak dan? Ob našem načinu in predvsem hitrosti življenja ni to nič nenavadnega, saj nam je naša kultura vbila v glavo nenehno potrebo po trošenju – trošenju sebe in svoje lastne energije kot tudi vsega, kar imamo na dosegu roke. A obstaja še drugačen obstoj, mirnejši in polnejši, ki življenju vrača energijo, namesto da jo jemlje.

Taoistični mojstri so več tisoč let iskali odgovor na vprašanje o večnem življenju. Po letih neutrudnega raziskovanja so spoznali, da so vsi napori, ki poskušajo na človeško telo delovati od zunaj, zaman, saj ponujajo le omejene blagodejne učinke. Odgovor, kot se to pogosto zgodi, je preprost in vsakomur na dosegu roke – znotraj nas se skriva mogočna sila, ki je podobna vesolju. Notranje vesolje nudi nepredstavljive razsežnosti, če ga povežemo z zunanjim – če svoje bistvo, svoj či, povežemo z vesoljno energijo planetov, zvezd in vsega, kar obstaja. Dejstvo je, da vsa nebesna telesa vplivajo druga na drugo, mi pa smo prav tako del narave in občutimo delovanje zvezd in planetov, če si to priznamo ali ne.

Včasih smo bili ljudje bolj povezani z naravo, sledili smo letnim časom in spoštovali vse oblike življenja – resnično smo bili del narave, ne le njeni zunanji opazovalci. Počasi, a vztrajno smo se odmikali in pretrgali vezi, ki so nas povezovale z našim izvorom. S tem smo ohromili dotok energije, ki nam jo zemlja brezpogojno daje, ne da bi za to sploh vedeli. Ker nismo več sposobni prejemati življenjske energije iz vesolja, kot to enostavneje počnejo rastline, na primer, smo močno odvisni prav od njih, živali in mineralov, da nas oskrbujejo z energijo, ki je vsepovsod v vesolju. A zdaj lahko za svoje zaloge življenjske sile poskrbimo tudi sami. Delo taoističnega mojstra Mantaka Chie Fuzija petih elementov nas poduči o izvirnem viru vse moči. Ponovno lahko izboljšamo svojo sposobnost prejemanja in koriščenja sil v vesolju.

Fuzija je temelj notranje alkimije. Kaj pa pravzaprav je to? Notranja alkimija je skupek telesnih, umskih in duhovnih vaj, s katerimi poskušamo podaljšati svoj obstoj v fizičnem telesu in ustvariti nesmrtno duhovno telo, ki bo preživelo našo telesno smrt. Ena izmed poglavitnih praks notranje alkimije je torej fuzija, ki je osredotočena na pet elementov (na vodo, kovino, ogenj, zemljo in les) – njihove energije poskuša preoblikovati v usklajeno celoto visokokakovostne sile. Med tem postopkom se esenca energije življenjske sile, ki je v organih, žlezah in čutilih, spremeni, prečisti, zgosti in pomeša s silo vesolja. Nova oblika energije, ki ob tem nastane, lahko pozitivno vpliva na človeško telo.

Da bi vnesli pozitivne spremembe v svoje telo in življenje, pa moramo najprej odkriti in se osredotočiti na svoje slabosti ter jih preobraziti v pozitivno. Vse svoje negativne in šibke točke lahko odkrijemo, če pozorno prisluhnemo svojemu telesu ter opazujemo vpliv narave in zunanjih dejavnikov na svoje organe, žleze in čutila. Šele s pozornim opazovanjem in poglobljenim poznavanjem samega sebe lahko s fuzijo dosežemo nepredstavljivo.

Delo Fuzija petih elementovje še kako potreben prvi korak, če bi radi stopili na pot taoistične notranje alkimije, ki vas bo naučila nadzirati nastajanje in pretok čustvene, mentalne in fizične energije v telesu. Fuzija je pravzaprav niz meditacij, s katerimi boste odkrili in razkrojili negativne energije, ujete v vašem telesu.Kako to storiti? Pet zunanjih čutil (ušesa, oči, nos, usta in jezik) morate povezati s petimi glavnimi negativnimi čustvi (z jezo, sovraštvom, zaskrbljenostjo, žalostjo in strahom). Ko telo očistite negativne energije, se začne vesoljna energija či prosto pretakati ter hraniti telo in dušo.

Vaje so razdeljene na dva dela. Prvi sklop je osredotočen na nadziranje sil petih elementov, povezanih s petimi glavnimi organi v telesu. Naučimo se, kakšen vpliv imajo ti elementi drug na drugega in kako te energije pravilno uravnotežiti in uporabiti. Naprednejše vaje fuzije, ki sledijo, pa nam pokažejo, kako koristiti mogočnejše energije zvezd in planetov, da bi z njimi okrepili slabosti in šibke točke naše notranjosti ter kristalizirali pozitivno energijo. Ko združimo vse različne vrste energij, se ustvari uravnotežena celota, ki je ključnega pomena pri osnovanju nesmrtnosti.

Čeprav nas sodobna družba uči, da je najkrajša in najhitrejša pot najboljša, to pogosto ne drži, tudi ko gre za notranjo alkimijo oziroma fuzijo, ne. Meditacije in vaje je treba izvajati vsak dan, da bi prečistili čustvene energije, nabrane v telesu. Poteka vaj ne moremo prehitevati, prav tako ne moremo izsiliti pozitivnih učinkov. Fuzija naj postane vaša vsakodnevna rutina notranjega očiščenja, kot ste navajeni vsak dan umivati svoje telo z vodo in milom. S fuzijo boste uravnotežili energije, okrepili moč razuma, negativna čustva pa spremenili v uporabno življenjsko silo. Pogosteje kot boste izvajali meditacije in preoblikovali negativna čustva, laže jih boste obvladali. Naučili se jih boste odkriti v njihovih prvih stopnjah, preden se razbesnijo, zato jih boste laže obvladali ali se jim v celoti izognili. Pomirjeni boste, saj boste vedeli, da vas ni mogoče tako zlahka vreči iz tira. Našli boste svoj mir in še tako zahtevni situaciji boste lahko kos.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Fuzija petih elementov: Meditacije, s katerimi boste preoblikovali negativna čustva”
0

Your Cart