Tehnologija

Obožuješ tehnološke naprave. Pravkar so izdali novega Tamagotchija – ista grafika, drugačen dizajn. Bo šlo za novo zgodbo uspeha? S čim se “igraš” te dni? Ali prihajajo na trg kakšne zanimive naprave?

George Deriso: Da smo si na jasnem, obožujem, da lahko razvozlam, zakaj določena naprava deluje. Razstavljam jih, pogledam vanje, želim razumeti, kako je vse skupaj oblikovano in kako se ena stvar povezuje z drugo. Vedno sem, denimo, odklenil (ang. izraz “jailbreak”) svoje iPhone – ne želim, da me katerokoli podjetje omejuje pri tem, da ne bi izkoristil vseh možnosti, ki jih ponuja naprava. Na trg vedno prihajajo nove kul stvari in kar se je prvič izkazalo za odlično, se redko izkaže za odlično tudi drugič.

Ne želim, da me katerokoli podjetje omejuje pri tem, da ne bi izkoristil vseh možnosti, ki jih ponuja naprava.

Svet prevzema splet. Kam gremo? Kako biti en korak pred ostalimi? Ali vidiš na obzorju kakšne velike priložnosti?

George Deriso: Analiza podatkov, robotika, umetna inteligenca, virtualna realnost, posredovana in virtualna realnost, združena resničnost, računalniški vid, napredni glasovni ukazi (oprema za glasovno prepoznavanje), boljši in hitrejši WiFi vsepovsod, reformacija obstoječih institucij (pravnih, finančnih, izobraževalnih, vladnih), socialno podjetništvo, digitalni denar, blockchain, obstojna agrikultura, zavarovanje vode, senzorji, Internet of Things (IoT). Iskreno povedano, možnosti so neomejene. Skoči na val in ga zajahaj!

Zasebno življenje

Kako usklajuješ poslovno in zasebno življenje? Ali slediš določenim pravilom, da se izogneš temu, da bi zapostavljal svojo ženo, družino ali prijatelje?

George Deriso: Priljubljeno mišljenje je, da bi nekdo moral najti ravnovesje med službo in življenjem. Po mojem mnenju tisti, ki to iščejo, to počnejo zaradi tega, ker nimajo radi svoje službe. V tem primeru se zastavlja napačno vprašanje. Namesto tega bi se morali vprašati: “Če sovražim svojo službo, kaj lahko naredim, da bi jo zapustil in našel nekaj, kar mi bo bolj všeč?” Zame ravnovesje predstavlja to, da imaš rad tako svojo službo kot življenje nasploh, zaradi česar se lahko dopolnjujeta. Bili so časi, ko sem se bolj kot na družino osredotočal na delo in obratno. O življenju raje razmišljam kot o stanju obstoja, ki vključuje tako delo kot vse ostalo, kar imam rad. Ravnovesje dosežeš, ko večino stvari, ki jih počneš, počneš rad in jih tudi želiš početi.

Ali obstaja kakšen motivacijski citat, po katerem živiš? Imaš svojega najljubšega? Kakšen nasvet za konec?

George Deriso: Imam veliko priljubljenih motivacijskih citatov, ki jih zberem na kup, ko se mi to zdi potrebno. Tu jih je nekaj: “Lažje je jahati konja v smer, v katero gre”, “Ne verjemi vsemu, kar misliš”, “Ni dovolj, da kapitan jasno vidi obalo, če vsak vesla v svojo smer” in “Ni to, kar si, kar te drži nazaj, pač pa to, kar misliš, da nisi”.

 

Če vam je bil prispevek všeč, ga prosim delite naprej. 🙂