Motivacija

Imaš kakšen nasvet za ljudi, ki se zavedajo, da morajo spremeniti slog življenja, pa ne vedo kako, kje začeti, kaj spremeniti, kako se prilagoditi?

Beba Ščap: Vse se začne v glavi in konča v glavi. Odvisno je samo od tega, kako močno si želijo spremembo.

Ves čas si zelo aktivna – tako fizično kot mentalno. Kaj je tisto, kar te umiri, pomiri, ti napolni baterije?

Beba Ščap: Zelo (smeh), včasih tudi po 19, 20 ur na dan. Umiri me tisti del dneva, ko sem za svojimi štirimi stenami, stran od sveta. To je tisti čas v dnevu, ki ga rabim, da predelam vse, kar se dogaja. Da se pomirim, delam načrte za naprej. Ta moj čas je ravno tisti, ki mi veliko da. Tudi prijatelji, družina, ki vstopajo v te štiri stene, so tisti, ki mi dajo energijo in me spomnijo na vse tiste majhne trenutke, ki so pomembni v življenju. Zelo malo potrebujemo, da smo srečni, vendar je odvisno od nas, če to opazimo.

Zelo malo potrebujemo, da smo srečni, vendar je odvisno od nas, če to opazimo.

Družabna omrežja in marketing

Kaj za tvojo prepoznavnost in posloven uspeh pomenijo socialna omrežja? Vidim, da si na njih zelo aktivna. Kaj meniš, da je tvoja posebnost, s katero izstopaš?

Beba Ščap: Socialna omrežja so zelo pomemben del mojih dobrodelnih projektov. Uporabljam jih ravno za promocijo le-teh. Preko njih se povezujem z raznoraznimi društvi in ljudmi. Tako sem se letos ravno preko socialnih omrežjih povezala s znanim humanitarcem Rokom Černicem in Klubom mariborskih študentov, s katerimi smo zagnali odlično akcijo – dražbo dresov. Ena tistih akcij, kjer nisem kaj veliko športala (smeh).

Rada se povezujem in rada pomagam, če se le da. Vsak od nas ima izkušnje in vem, da lahko skupaj naredimo veliko. Rok je izjemen človek, mlad fant, ki ima za sabo že lastno zgodbo in kljub vsemu nesebično pomaga drugim. KMŠ-jevci so razred zase. Malo “ftrgani” po njihovo (smeh). Imajo toliko enih idej, odprti so za nove projekte in izzive. Pri njih še kako velja rek »Na mladih svet stoji«. Kmalu bo jesen, še boste slišali o skupnih projektih.

Beba s “ftrganimi” KMŠ-jevci. 🙂

Skupaj z večimi slovenskimi športniki in znanimi osebnostmi si ambasadorka športne znamke oblačil hummel, ki tudi podpre tvoje projekte. Kaj pomeni zate to sodelovanje v praksi? Kako je prišlo do tega sodelovanja?

Beba Ščap: Res je. Zgodba s hummlom se je začela že pred dvema letoma. Takrat smo se povezali preko dobrodelne akcije Srce Sloveniji. Ob kavi pa je tema nanesla na moje projekte. Takrat me je najbolj pritegnilo ravno to, da podjetje ima posluh za dobrodelnost in da so tudi pred tem že velikokrat podpirali dobrodelne akcije. Od tistega trenutka naprej sem vedela, da sem na pravem mestu in lahko naredimo izjemne zgodbe. Že sam slogan podjetja pove veliko: »S ŠPORTOM SPREMINJAMO SVET«.

Skupaj razvijamo projekte, ambasadorji se med sabo povezujemo in si pomagamo. Vedno znova sem vesela, da sem del te družine. Luka Živžej, Jaka Malus, Gloria Kotnik, Miha Zarabec, Blaž Janc, Tilen Kodrin, Peter Poles so tisti, ki vsako leto pridejo osebno, ali po samih socialnih omrežjih promovirajo moje projekte. Tabuji so me pri #Projekt30 pospremili zadnje pol ure in mi zaigrali par svojih uspešnic. Uroš Zorman, ki je večino časa v tujini, je letos k projektu #Kalvarija111 prispeval darilni bon za svoj Rokometni kamp. Fant, kateremu smo ta bon podarili, je še danes navdušen in hvaležen, da je lahko bil del tega. Lepo je, ko veš, da imaš tako podporo pri tem, kar počneš.

Zadnja runda

Imaš kakšne posebne načrte ali izzive za prihodnost?

Beba Ščap: Sama zase rečem, da segam vedno višje. Ideje so, projekti se razvijajo, kaj bo pa prinesel čas, pa bomo videli. 🙂

Od kod pa ti črpaš navdih? Kdo ali kaj predstavlja tvoj vir motivacije?

Beba Ščap: Iz okolja, ljudi ki so v mojem krogu, konec koncev iz življenja. Vsak dan je zame pomemben. Hodim po svetu z odprtimi očmi in črpam vse, kar je dobro zame. Sama sem svoj največji motivator.

Priporočaj mi knjigo, ki bi jo moral prebrati vsak, ki želi spoznati in slediti filozofiji premagovanja svojih meja?

Beba Ščap: Najboljše, da kar mojo (smeh). Mogoče pa res kdaj. Sama se vedno znova v knjižnici izgubim na področju psihologije, osebne rasti. Več jih je. Pred leti me je navdušila knjiga Skrivnost – Moč. Ima nekaj posebnega.

Ali obstaja kakšen motivacijski citat, po katerem živiš? Imaš svojega najljubšega? Morda še zaključna misel?

Beba Ščap: Za ta stavek se lahko zahvalim Alenu Kobilici. Vsake toliko me postavi na realna tla in priporočam, da vsak kar dobro razmisli ob njem.

»Danes je tisto, kar je pomembno.«

 

Če vam je bil prispevek všeč, ga prosim delite naprej. 🙂