beba ščap-kalvarija-zmaga-sportnica-humanitarka
beba ščap-kalvarija-zmaga-sportnica-humanitarka

Kdo je Beba Ščap?

Beba Ščap je simpatična blondinka z nekoliko nenavadnim in zato toliko bolj markantnim imenom. Je ena izmed ustanoviteljic športno humanitarnega društva Never give up. Od športnikov-humanitarcev smo vajeni, da kar izžarevajo pozitivno energijo in tudi pri Bebi ni nič drugače. Za skupno dobro je vedno pripravljena sodelovati, pri projektih, s pomočjo katerih uspešno zbira sredstva za pomoči potrebne, pa se uspešno povezuje tudi z drugimi slovenskimi športniki.

Do sedaj je uspešno organizirala že tri samostojne humanitarne projekte. Prva dna je poimenovala #Projekt24 in #Projekt30, kjer je na statičnem kolesu kolesarila prvič 24 ur in drugič 30 ur. Letošnji projekt, v katerem si je za cilj zadala, da se bo 111 krat povzpela na mariborsko Kalvarijo, pa je poimenovala #Kalvarija111. Na koncu ji je uspelo premagati 66 vzponov, a je, kot pravi, na koncu zmagala dobrodelnost. 

Beba Ščap živi življenje po svoje – lahko bi rekli, da je ekstremistka. Vztrajnost, primerno imenu njenega društva, nosi v srcu. To potrjuje tudi dejstvo, da se je kljub odsvetovanjem zdravnikov, da naj opusti šport vseeno odločila da vztraja in premika svoje meje. Če ste se znašli na tleh, verjamemo, da vas bodo motivacijske besede Bebe butnile pokonci. Vabljeni k branju.  

Uvod

Kdo je Beba Ščap v prostem času in poslovno? Kaj jo navdušuje, ob čem jo spreleti srh, kaj ji požene kri po žilah?

Beba Ščap: Beba je oseba, ki preprosto živi življenje, po svoje. Kaj je to prosti čas? (smeh). Vse, kar se okrog mene dogaja, mi poganja kri po žilah. Ljudje, kateri me obdajajo, ljubezen do tega, kar počnem. Nekje na svoji poti sem preprosto ubrala drugo, mogoče bolj ekstremno življenje. Ker preprosto takšna sem.

S čim se trenutno ukvarjaš?

Beba Ščap: Moji projekti so me veliko naučili, predvsem tudi to, koliko je vreden moj čas, s katerim razpolagam in kaj počnem. Kar se tiče športnih projektov, sem trenutno dejavna na treh. Drugače delam v trženju.

Never give up in humanitarnost

Zase praviš, da si velika podpornica humanitarnosti in športa. Si tudi ena izmed ustanoviteljic športno-humanitarnega društva Vztrajaj – Never give up, o katerim smo v našem prvem intervjuju govorili z Matejem Markovičem. Kako ocenjuješ delo društva? Kakšni so odnosi v ekipi?

Beba Ščap: Res je. Mi pravimo, da smo kar ena velika družina. Ko se spomnim, kako smo začeli z društvom in kje smo danes, sem zelo ponosna na to, da sem del te zgodbe. Nihče od nas ni pričakoval, da bomo z našimi projekti s sredstvi pomagali toliko ljudem, s tem, da smo jim ponovno pokazali pot in vztrajnost, da so se lahko ponovno postavili na noge. Kljub temu, da smo dejavni po vseh koncih Slovenije, nas to vedno znova povezuje. Naši projekti so polni pozitivizma in dobre energije. Še vsak se je tega nalezel in se vedno rad vrne.

Se ti zdi, da imajo ljudje posluh za humanitarnost? Zakaj meniš, da je ravno šport dobro sredstvo za promocijo humanitarnosti?

Beba Ščap: Pri našem društvu je šport res temelj našega delovanja. Našli smo se »norci«, ki radi segamo izven meja normale. S tem, da smo združili šport in humanitarnost, smo naredili več dobrega hkrati. Ljudi motiviramo k temu, da naredijo nekaj zase in s tem pomagajo drugim.

Našli smo se »norci«, ki radi segamo izven meja normale.

Izziv s Kalvarijo

Letos aprila se ti je v dobrodelnem izzivu za Fundacijo za športnike iz socialno šibkih okolij v sodelovanju z Zdravo zabavo in Zavodom Antona Martina Slomška v 24 urah uspelo 66 krat povzpeti na Kalvarijo. Od kje ideja za takšen podvig? Koliko denarja je prinesel?

Beba Ščap: Tale moja Kalvarija. 🙂 Ideja je zrasla prav tam. Po kolesarjenju (#projekt24, #projekt30) sem začutila, da sem na tem področju dosegla vse, kar sem želela. Enkrat na treningu, na stopnicah, se je porodila ideja in tako sem začela s samo pripravo, izvedbo.

Zbrali smo 4.865,79 EUR .

Beba je slavno mariborsko Kalvarijo premagala kar 66 krat.

 

Odklikaj spodaj na 2. stran intervjuja…