7 lastnosti po katerih izstopa alfa ženska

Kljub temu, da nam fraza “alfa ženska” običajno v misli prikliče podobo močne, postavne ženske, pa alfa ženske ni vedno lahko zaznati v množici. Najlažji način, da jo odkrijemo, je v sobi, polni drugih žensk. V članku opisujemo nekaj ključnih lastnosti, ki jih ima alfa ženska in zaradi katerih izstopa v množici drugih.

7 lastnosti, po katerih izstopa alfa ženska

Lastnosti alfa ženske se ne izražajo vedno takoj. Tisti pa, ki imajo željo iskati in ki vedo, kaj iskati, lahko alfa žensko kadarkoli z lahkoto ločijo od preostalih žensk.

Samozavestne ženske, kot je Anja Baš, si upajo razkriti svojo zgodbo. Samozavestne ženske, kot je Alja Medici, se požvižgajo na družbene tabuje in sledijo svojim sanjam. Samozavestne ženske, kot je Tamara Simovič, prenehajo iskati izgovore in vzamejo življenje v svoje roke. Samozavestne ženske, kot je Anja Žagar si upajo drzno konkurirati v “moškem svetu podjetništva”.

Poglejmo, katere so tiste lastnosti alfa ženske, zaradi katerih izstopajo.

Naravno samozavestna

Alfa ženska ima naraven občutek za samozavest. Gre za tisto vrsto samozavesti, ki povzroči, da ji ljudje sledijo, kamorkoli gre. Njena samozavest je zaslužena in nikoli ne preseže meje med junačenjem in aroganco. Alfa ženska je samozavestna zaradi svoje sposobnosti, da delo opravi hitro, primerno in kvalitetno. Vse to pa prav tako privlači pozitivnost.

Naravno samozavestna alfa ženska ni nikoli osorna ali glasna. Njena zmožnost, da se vede umirjeno in dostojno je razlog, zakaj je deležna tolikšnega spoštovanja sodelavcev in prijateljev. Kadar samozavest izvira iz naravnih sposobnosti, je pristna, zaradi česar lahko vešči opazovalci vedno opazijo razliko.

Njena dejanja se zdijo preprosta

Da naša dejanja izgledajo preprosta, je potrebno veliko prakse in trdega dela. To dihotomijo alfa ženska še predobro pozna. Ker alfa ženska deluje, kot da ima ves čas vse pod nadzorom, so njeni podrejeni navdušeni nad njeno zmožnostjo ohraniti mirno kri, ko so vse ostale ženske okoli nje raztresene. Zaradi tega v svojih podrejenih navdihuje zvestobo.

Alfa ženska pusti, da naravna nihanja in tokovi vodijo njene odločitve, namesto da bi se trudila, da bi se stvari zgodile. Popolnoma se zaveda dejstva, da nič ne deluje takrat, ko je prisiljeno. Zato ostajajo njene odločitve uravnotežene. Na drugi strani pa alfa ženska ve, kdaj je potrebno narediti tisti dodatni potisk in prav tako ve, kako se umakniti in dati življenju priložnost, da se razvije tako, kot se mora.

Pove, kakor je

Tisti, ki povedo, kakor je, so vedno zmožni izstopati iz množice. Alfa ženska je vsekakor ena izmed takšnih. S tem privlači ljudi, saj vedo, da bo vedno povedala resnico in da nima interesa olepševati realnosti situacije, samo zato, da bi se izognila bolečim čustvom.

Alfa ženska z navado povedati kruto resnico morda ni vedno vsem simpatična, vsekakor pa je deležna spoštovanja. Drugi ljudje lahko vidijo njeno iskrenost in razvijejo visok nivo občudovanja nad njeno odkritostjo in pristnostjo.

Sposobnost izkoriščanja konstruktivnih kritik

Alfa ženske ni nikoli strah slišati resnico glede nje in njenega dela. Ne glede na to, koliko je dosegla, se je še vedno pripravljena truditi in napredovati. To je tip ženske, ki je sposoben prejeti ravno toliko kritik, kot jih je sposobna dati. To jo dela tako različno od preostalih beta žensk.

Če alfa ženska naleti na pozitivno kritiko, jo je sposobna ponotranjiti in se iz nje naučiti še več. Druge ženske lahko ob takšnem scenariju postanejo defenzivne in zadržane. Sposobnost alfa ženske, da absorbira kritiko in njena sposobnost ločevanja med negativno in pozitivno kritiko je ključna za njen neprestan uspeh.

Nikoli ne tekmuje z drugimi ženskami

Alfa ženska se ne ravna po nikomer drugim, razen po sebi. Točno ve, kaj ji ustreza ter kaj je zanjo pomembno in kaj ne. Ne odnesejo je pričakovanja drugih ljudi in je skrajno samozavestna v svoji koži. Nesigurnost je pri njej prisotna le zato, da hrani njeno presojo sveta okoli sebe. Nikoli je ne žene tekmovanje z drugimi ženskami.

Pri običajni ženski lahko opazovanje uspeha druge ženske, njenega boljšega izgleda ali večje bližine zastavljenih ciljev povzroči, da se počuti manj samozavestno. Alfa ženska pa takšnih težav nima. Vsak dan se pogleda v ogledalo in se zaveda, da je ona sama svoja edina tekmica.

Čustveno inteligentna

Pomembna lastnost alfa ženske je, da zna brati situacije in ljudi. Alfa ženska ima primerne izkušnje, da ve, kdaj je situacija, posel ali zasebna zveza koristna zanjo. In kar je še pomembneje, alfa ženska ve, kako identificirati potencialno škodljivo zvezo in se pravi čas umakniti.

Alfa ženska se zanaša na svoj rezervoar čustvenega znanja in se nikoli ne postavi v težaven položaj – poslovno ali zasebno. Sposobnost predvidenja, kdaj izstopiti iz problematične zveze ali posla, preden nastopijo težave, ji prihrani veliko mero časa in stresa.

Ravnotežje med delom in življenjem

Številne ženske se borijo s konceptom uravnoteženja poslovnega z zasebnim življenjem. Za alfa žensko je to lahkoten korak. Zaveda se, kako pomembno je ohranjanje tega ravnotežja in nikoli ne spregleda njegove pomembnosti.

Alfa ženska je zmožna zaznati, kdaj je čas za delo in kdaj za igro. Lahko bere svoja lastna čustva. Ko potrebuje odmor, si ga enostavno vzame brez kakršnekoli krivde. Nasprotno pa prav tako čuti, kdaj je čas, da prestavi v višjo brzino in se potrudi za svoje karierne cilje.

 

Če vam je bil prispevek všeč, ga prosim delite naprej. 🙂

Se želiš pridružiti največji družini motivirancev v Sloveniji?