petra kmetec

Kdo je Petra Kmetec?

Petra Kmetec je energična in hkrati neverjetno umirjena ženska. Petro sem spoznala, ko sem se priključila zabavni mariborski skupini izobraževanj v sklopu programa Žensko podjetništvo. Kot ljubiteljici dobrih čevljev, je Petra kaj hitro prevzela mojo pozornost z elegantno hojo v čudovitih, kar pošteno visokih petkah. Kasneje, ko sem spoznala, s čim se ukvarja, mi je bilo jasno, da sta njena stabilnost in lepa drža posledica redne vadbe pilatesa. 

Vabljeni k branju.


Uvod

Kdo je Petra Kmetec v prostem času in poslovno? Kaj jo navdušuje, ob čem jo spreleti srh, kaj ji požene kri po žilah?

Petra Kmetec: Sem ženska, ki nima dolgo obstanka na enem mestu. Nenehno gibanje, menjavanje prostorov, druženje, poučevanje ljudi, … To mi je v veselje in me polni z energijo. Srh mi povzroča vsakršno nasilje nad ljudmi in nad živalmi, pa naj bo psihološko ali fizično.

Petrina zgodba

Tvojo življenjsko zgodbo so zaznamovali občutki izločenosti v osnovni, uporništvo v srednji šoli in iskanje same sebe v odrasli dobi, tudi preko misticizma. Raziskovala si meditacijo, Kabalo, se naučila Theta healinga, Reikija in še nekaterih drugih ezoteričnih vej znanja. Pa vendar se še vedno nisi počutila izpopolnjene. Vse dokler nisi obiskala tečaja NLP (nevrolingvistično programiranje), kjer si prepoznala svoje omejitve in jih začela počasi odpravljati. Kako je potekalo to prebujanje znotraj tebe?

Petra Kmetec: Ta pot prebujanja me spremlja že od kar pomnim. Zmeraj sem želela vedeti več, odkrivati skrivnosti in ustroj življenja, se naučiti, kako odkleniti svoje potenciale.

Vključena si v izobraževanje TA (transakcijska analiza). Povej nam, kaj je to? Kakšne koristi prinaša? Zakaj ga priporočaš?

Petra Kmetec: Transakcijska analiza (TA) je teorija osebnosti in psihoterapija za doseganje osebnostne rasti in spremembe. Je metoda, preko katere se zaveš svojega načina komunikacije in iger, ki jih igramo ljudje.

Priporočam jo, ker pokaže način človekovega delovanja, kadar je v interakciji z drugimi. Naučiš se marsikaj o sebi in ko enkrat veš, kakšne vzorce nosiš in zakaj niso dobri, jih lahko spremeniš. Dokler pa se jih ne zavedaš, si na avtopilotu, kar pa ne vodi zmeraj v želeno smer.

Dokler se ne zavedaš svojih vzorcev, si na avtopilotu, kar pa ne vodi zmeraj v želeno smer.

Tvoja življenjska zgodba je izredno zanimiva. Na nek način je posebna, hkrati pa je podobna zgodbam številih ljudi. Morda s to razliko, da je “konec” tvoje zgodbe iskanja same sebe srečen. Si sedaj tam, kjer si želiš biti? Si našla svoje poslanstvo?

Petra Kmetec: V bistvu si poslanstvo določimo s tem, ko usmerjamo energijo v določeno smer. Sem na poti, ki sem si jo zastavila, me pa čaka še kar nekaj dela, da izživim to, kar sem si zadala.

 Poslanstvo si določimo s tem, ko usmerjamo energijo v določeno smer.

Razloži nam, kako doživljaš občutke izpopolnjenosti in sreče? Kako veš, da je to, kar sedaj počneš tisto, kar si si vedno po tihem želela?

Petra Kmetec: Izpopolnjeno se počutim, kadar pomagam ljudem. Pa naj bo to na pilatesu, na coachingu ali z meditacijami, ki jih izvajam. Srečna sem, kadar nekomu olajšam življenje, pomagam, da premaga izzive, ki jih ima in doseže pozitivne spremembe v svojem življenju.

petra kmetec_meditacija
Petra med meditacijo.

Kako pa sama premaguješ slabe dni in odpravljaš življenjske ovire in težave?

Petra Kmetec: Vsi imamo kakšen slab dan. Ko nastopi, se ustavim, prelistam svoj zvezek hvaležnosti ali preberem spisek komplimentov, ki sem jih prejela. S tem se spomnim, zakaj delam kar delam in dobim nov zagon za naprej.

Ovire si predstavljam kot izzive, ki me izstrelijo naprej in mi širijo cono udobja. So osebnostna rast in brez njih bi stagnirali.

Ovire si predstavljam kot izzive, ki me izstrelijo naprej in mi širijo cono udobja. So osebnostna rast in brez njih bi stagnirali.

 

Odklikaj na 2. stran intervjuja…

 

Se želiš pridružiti največji družini motivirancev v Sloveniji?

1
2
3
Deli
Prejšnji članekIgrali smo Firma Kids – družabno igro, s katero se učimo voditi podjetje
Naslednji članekAvtomatizacija financ v treh korakih
Neža M.
Neža pravi, da so v življenju pomembne majhne stvari. Morda je prav zato magistra mikrobiologije. Rada bere, piše, ustvarja in se potepa po naravi. Zaradi nedavno odkrite celiakije vse bolj raziskuje vpliv hrane in psihe na splošno zdravje. Je glavna pomočnica in skrbnica portala Motiviran.si.