meditacija za poslovni uspeh

Vodenje podjetja je zahtevna naloga in najboljše orodje, ki ga imate, je vaš um. Meditacija je način sprostitve uma, s katero dobite jasnino misli in kontrolo nad njim – nad umom. Meditacija za poslovni uspeh je skrito orožje uspešnih podjetnikov. Spoznajte, zakaj.

Meditacija za poslovni uspeh

“Pa saj jaz imam popolno kontrolo nad svojim umom,” si sedaj mislite. Pa jo imate?

Če vam sedaj naročim, da pod nobenim pogojem ne smete pomisliti na roza slončka – ne, ne predstavljajte si tega roza slončka z velikimi ušesi, ki plapolajo v vetru. Ste uspeli? Si NE predstavljati roza slončka?

Um ima svoje življenje. In z meditiranjem ga urimo. Na začetku se upira z vsemi možnimi načini, se pa čez čas vda in dobimo jasnino in osredotočenost, kot je še nikdar poprej nismo imeli.

Več: 7 hobijev, zaradi katerih boste postali pametnejši

Naporni delovniki in sestanki, ki zahtevajo popolno koncentracijo, izčrpajo organizem, jemljejo motivacijo in energijo za uspešno poslovno pot. Takšno življenje vodi v izgorelost in bolezni. Meditacija za poslovni uspeh je ključen ukrep, s katerim boste imeli svoje življenje pod nadzorom.

Prednosti rednega meditiranja

Meditiranje pomaga, saj znižuje količino kortizola v telesu in debeli sive celice v prefrontalnem korteksu (del možganov, ki je odgovoren za odločanje, delovni spomin in izbiro ter uporabo strategij). To pa v poslu še kako potrebujemo, saj je potrebno na dnevni bazi izbirati najboljše možne odločitve.

Prednosti rednega meditiranja so:

Manj ruminiranja

Kolikokrat se ujamete, da se vrtite v krogu ponavljajočih se misli, ki so popolnoma nepomembne in onemogočajo jasno razmišljanje?

Meditacija omogoča, da se osredotočite na stvari, ki so pomembne v danem trenutku.

Meditiranje zmanjšuje prenakopičene misli in pomaga, da mislite bolj jasno in bolj pozitivno.

Večja pozornost

V meditaciji se učimo, kako ohranjati pozornost. Verjetno ni težko biti pozoren pri stvareh, ki so nam pomembne – vendar – ali znate tudi aktivno in pozorno poslušati? Veste, kako je ime ženi poslovnega partnerja?

Pozornost pomaga, da lažje in bolje opravite dnevna opravila brez nepotrebnih motilcev misli, kot je npr. nehoteno brskanje po spletu in socialnih omrežjih.

Izboljšan spomin

Z rednim meditiranjem krepite prefrontalni korteks, ki povečuje delovni spomin in dostopanje do shranjenih informacij.

Znižan nivo stresa

Samega stresa z meditiranjem ne boste odstranili, boste pa spremenili svoj odziv nanj. Čez dan boste bolj umirjeni in neželene situacije vas ne bodo spravile v paniko, temveč jih boste reševali z jasnimi mislimi.

Povečana kreativnost

Dober podjetnik je kreativen, iznajdljiv in prilagodljiv. Še posebej pod raznimi časovnimi in drugimi pritiski. Meditacija lahko v vas vzbudi kreativnost, ki vam bo prišla še kako prav pri poslu.

7 korakov za zagotovitev start:up uspeha
Meditacija povečuje kreativnost in sposobnost reševanja težav.

Najboljši čas zanjo je zjutraj ali zvečer. Ta lahko prižge iskro kreativnosti, ki jo čez dan spregledate, saj ste preveč zasedeni.

Kontrola čustev

Ljudje, ki redno meditirajo, niso vzkipljivi in znajo držati svoja čustva pod kontrolo. To pomaga pri komunikaciji s poslovnimi partnerji, kot tudi z zaposlenimi.

Odločitve in naglo ravnanje pod čustvenimi izbruhi so v veliki večini najslabše, saj onemogočajo racionalno mišljenje. Meditiranje pomaga, da vas ne potegne v čustvene viharje, ki naredijo več škode kot koristi.

Iz porazov potegne lekcijo

Mnogi uspešni podjetniki so doživeli kar nekaj porazov na svoji poti in to jih dela še boljše. Z meditacijo izgubite strah pred neznanim, saj se zavedate, da neznano odpira vrata v nove razsežnosti poslovanja.

Poslovni svet je kombinacija poguma in pravilnih odločitev. Preteklosti ne morete spremeniti, se pa lahko iz nje učite.

Morda se vam zdi meditiranje izguba časa, vendar zaradi 5-15 minut dnevnega vložka pridobite mnogo več časa na račun jasnine misli, poglobljene koncentracije, kreativnosti, izboljšanega spomina in izboljšane komunikacije.

Glejte na meditacijo kot na naložbo vase. Meditacija za poslovni uspeh vam bo doprinesla povečanje vaših umskih sposobnosti, energije in vzdržljivosti. Vaš um in vaš posel vam bosta hvaležna.

Vabljeni, da obiščete prvo slovensko platformo za vodene meditacije, ki vam bodo pomagale do uresničitve zastavljenih ciljev.

 

Če vam je bil prispevek všeč, ga prosim delite naprej. 🙂

 

Se želiš pridružiti največji družini motivirancev v Sloveniji?