kako uspeti v poslu

Kako uspeti v poslu? V katerem koli poslu? Skrivnost razkrita!

Kako uspeti v poslu?

Naj vas nekaj vprašam. Koliko izmed vas je z veseljem in pričakovanjem kliknilo na ta link? Verjamem, da ogromno. Tudi sam sem med njimi. Želja po nečem več te pač prepriča, da včasih klikneš tudi kakšno stvar, čeprav najbrž veš, da je po vsej verjetnosti nateg.

Opravičujem se vsem tisti, ki sedaj z jezo berete ta prispevek, vendar obljubim, da bom v naslednjih vrsticah poskušal upravičiti naslov.

Pravilo št. 1

In velika skrivnost jeeeeee………..DELO! Kdo bi si mislil, kajne? No, presenetljivo veliko ljudi obstaja, ki te skrivnosti ne poznajo. Ali pa jo morda enostavno ignorirajo. Surfajo po spletu in iščejo in iščejo in potem seveda naletijo na podoben naslov, kot je “Kako uspeti v poslu?”, in kar naenkrat obogatijo.

It is a miracle! 😀 Samo kaj, ko tega čudeža še nisem videl, pa sem v vodah internetnega posla že nekaj let. Sem pa videl veliko ljudi, ki so se opekli pri raznih nategih in izgubili ves svoj denar. Vsi najbogatejši ljudje na svetu so do bogastva prišli z dobrimi idejami in trdim delom.

Pravilo št. 2

Ko že ravno govorimo o denarju, imam za vas še eno veliko skrivnost. Denarni nasvetNikoli ne vlagaj denarja, ki ga ne smeš izgubiti. Zdrava kmečka pamet je, da ne zastaviš zadnje kokoši samo zato, ker morda dobiš dve. Ker če izgubiš še to, boš umrl od lakote. Z drugimi besedami – vloži denar, ki ga lahko izgubiš, ne da bi bile kakšne posledice. Seveda je za uspeh potrebno tvegati, a eno je tveganje, drugo pa brezglavo razmetavanje z denarjem.

Vendar se tudi tu najdejo izjemne osebe, ki tega pravila ne poznajo. V obupanem poskusu po hitrem zaslužku vložijo zadnje cente in ko ti izginejo v žep kakšnega prevaranta, obtožujejo vse naokoli, samo sebe ne. Razumem, da je življenje težko. Tudi sam sem bil v težkih situacijah, a to vseeno ni razlog, da se brez pameti nekam zaletimo. Raje gremo bolj počasi in s pravimi koraki. Četudi zaletavost enkrat po čudežu deluje, je to prej zgolj izjema, kot pravilo.

Kakšen odnos imate do denarja, lahko preverite po načelu 1.000 EUR.

Delo = uspeh

Tako, sedaj smo obdelali dve zlati pravili uspeha. No, pravil je seveda več, teh dveh pa se sam najraje držim in mi gre zaenkrat kar dobro.

Bi se pa vrnil še malo na delo. Resnično me čudijo ljudje, ki si želijo uspeti v življenju in se namrdnejo ob misli, da bodo za to morali delati. Še vsemogočni Bog je 6 dni zaporedoma delal, da mu je uspelo ustvariti svet. Če pa ste bolj pristaš evolucije, pa je proces trajal milijone let. Se pravi, delo = uspeh – nekakšna univerzalna formula. Se strinjate z mano?

Tudi mojstri, ki kreirajo te linke in obljubljajo ogromne uspehe, so morali vložiti nekaj dela v to. Če ne drugega, so mogli vsaj vzpostaviti spletno stran in bančni račun, kamor potem z veseljem nakažemo denar. Jah, tudi lopovi morajo delati.

Pa da ne bom predolg. Ko se boste naslednjič srečali s podobno ponudbo … Ponudbo, ki bo obljubljala hitre zaslužke brez dela, se vprašajte naslednje: Ali katerakoli stvar v življenju pride zastonj in brez truda? Ali je to sploh mogoče? In ne nazadnje: Ali bi tak uspeh sploh cenili?

Namreč, ali ni res, da ko za neko stvar resnično garamo in delamo, je potem ta toliko slajša, ko se uresniči. Ali ni to vredno vsega truda, ko gledamo sadove svojega dela? In ni vse samo v denarnem uspehu, veliko uspešnih podjetnikov in motivatorjev pove, da so na svoji poti uspeli predvsem kot ljudje. Osebnostno so zrasli in se intelektualno razvili. In to je za moje skromno mnenje vredno veliko več kot katerikoli denar.

Zapuščam vas z enim izmed meni najljubših citatov:

What comes easy won’t last long, and what lasts long won’t come easy.

Mislim, da ta rek predstavlja bistvo vsega uspeha in je po svoje največja skrivnost in najbolj očitna resnica hkrati!

 

Če vam je bil prispevek všeč, ga prosim delite naprej. 🙂

 

Se želiš pridružiti največji družini motivirancev v Sloveniji?

Deli
Prejšnji članek5 resnic o škodljivosti rdečega mesa
Naslednji članekZmote in resnice o prijateljstvu odraslih
Trmast, vztrajen in odločen so tri odlike, s katerimi bi se Domen najbolje opisal. Z vizijo pomagati ljudem okoli sebe in narediti boljši svet za vse, je diplomiral na Fakulteti za socialno delo. Meni, da morajo vsa besedila vsebovati dušo, saj le tako bralec dobi vrednost iz prebranega.