Domov Knjige Osebna rast Psihologija Zemlja, zrak, ogenj in voda – več tehnik naravnega čarovništva (magije)

Zemlja, zrak, ogenj in voda – več tehnik naravnega čarovništva (magije)

27,90 

Avtor: Scott Cunningham

Na straneh Cunninghamove knjige ne boste našli nikakršnih urokov ali ritualov sovraštva, zavisti in ljubosumja. Avtor vas bo vodil v kraljestvo naravne magije, ki je prežeto z naravnimi energijami in ljubeznijo. Beseda urok bo dobila nov pomen. Uroki, ki jih boste spoznavali v knjigi Zemlja, zrak, ogenj in voda, so pravzaprav nekakšne čarobne formule za pozitivno spremembo v vašem življenju.

Ni na zalogi

Opis

Na straneh Cunninghamove knjige ne boste našli nikakršnih urokov ali ritualov sovraštva, zavisti in ljubosumja. Avtor vas bo vodil v kraljestvo naravne magije, ki je prežeto z naravnimi energijami in ljubeznijo. Beseda urok bo dobila nov pomen. Uroki, ki jih boste spoznavali v knjigi Zemlja, zrak, ogenj in voda, so pravzaprav nekakšne čarobne formule za pozitivno spremembo v vašem življenju.

Magija je tako naravna kakor zemlja, voda, ogenj in zrak. Naravna magija (uporaba naravnih sil skupaj z močjo našega duha in našega telesa) je že od nekdaj zaznamovala človekove izkušnje. In še vedno je tako. Knjiga Zemlja, zrak, ogenj in voda je vodnik po kraljestvu uporabne, pozitivne magije. Vsakdo lahko uporablja preproste rituale, predstavljene v knjigi, in vzpostavi harmonijo v svojem življenju. Preko naravne magije se povežemo z Zemljo in uglasimo svoje delovanje z njenim.
Magija se izvaja zaradi potrebe po nečem – na primer po izgubi teže, novi ljubezni, uspehu na izpitu … Magija tako postane sredstvo za dosego (osebnih) ciljev.

V prvem delu Cunningham predstavlja pojem magije in naravnih sil/elementov kot orodij za ‘delo z magijo’.Osnovni elementi – zemlja, zrak, ogenj in voda – so tisti vzvodi, preko katerih lahko človek uresniči svoje cilje in zadovolji svoje potrebe. S pomočjo knjige lahko bralec ugotovi, kateri element je najustreznejši za dosego nekega cilja, v kakšni obliki je element najučinkovitejši, kje naj se ritual izvaja in kakšen urok je potreben. Predstavljeni so rituali za odganjanje bolezni, strahov, bolečine in takšni, ki v življenje vnašajo ljubezen, srečo, mir … Ste vedeli, da lahko najdete svoj kamen bogastva? Ali pa, da se magični učinek sveče poveča, če jo pravilno prižgete in upihnete? Da je barva sveče zelo pomembna? Ste kdaj pomislili, da lahko energijo zvezd uporabite za prehod na višjo stopnjo zadovoljnega bivanja?

Zadnji del knjige, morda najzanimivejši, je tudi najbolj praktičen. Predstavlja namreč načine za oblikovanje urokov – glede na želje in potrebe. Predstavljeni so elementi, ki so povezani z neko željo, ciljem. Naučili se boste poiskati element, okoliščine in besede, ki vas bodo vodili do izpolnitve želja, zadovoljitve potreb in dosege ciljev. Ko boste knjigo prebrali, boste znali urok tudi simbolno ponazoriti in tako oblikovati na primer talisman sreče, ljubezni ali zdravja. Štirje elementi so učinkovita magična orodja. Z njihovo energijo lahko spremenimo sebe, svoje življenje in svet, v katerem živimo. Knjiga ponuja več kot petinsedemdeset urokov, obredov in preprostih ritualov za izkoriščanje neskončnega naravnega potenciala.

PREDGOVOR K SLOVENSKEMU PREVODU:

Na straneh Cunninghamove knjige ne boste našli nikakršnih urokov ali ritualov sovraštva, zavisti in ljubosumja. Avtor vas bo vodil v kraljestvo naravne magije, ki je prežeto z naravnimi energijami in ljubeznijo. Besede, kot so urok, čarovnik in magija, bodo dobile nov pomen. Uroki, ki jih boste spoznavali v knjigi Zemlja, zrak, ogenj in voda, so pravzaprav nekakšne čarobne formule za pozitivno spremembo v vašem življenju.

Magija je tako naravna kakor zemlja, voda, ogenj in zrak. Naravna magija (uporaba naravnih sil skupaj z močjo našega duha in telesa) je že od nekdaj zaznamovala človekove izkušnje. In še vedno je tako. Čarovniška orodja, predstavljena v knjigi, temeljijo na štirih osnovnih naravnih elementih. Naravno čarovništvo ‘izkorišča’ ali natančneje uporablja naravne energije.

Knjiga Zemlja, zrak, ogenj in voda je vodnik po kraljestvu uporabne, pozitivne magije. Vsakdo lahko uporablja preproste rituale, predstavljene v knjigi, in vzpostavi harmonijo v svojem življenju. Preko naravnega čarovništva (magije) se povežemo z Zemljo in uglasimo svoje delovanje z njenim.

Slovenska kultura je morda še vedno ‘obremenjena’ z mislijo na srednjeveško čarovništvo, ki je za razliko od naravnega čarovništva res temačno, večkrat negativno in zato nevarno. Cunningham v knjigi venomer poudarja, da obrede naravne magije vodijo dobri nameni in da so zli uroki prepovedani. V knjigi uporablja izraze, ki bi jih utegnil slovenski bralec razumeti narobe. Zato na tem mestu razlagamo nekatere ključne izraze, ki so sicer razloženi tudi v slovarčku na koncu knjige.

Wicca Sodobna oblika politeističnega verstva (duhovnega prepričanja), ki je bila prvotno zamišljena na čaščenju narave kot zemeljskega utelešenja boga/božanstva. Z drugimi besedami: wicca časti silo, ki je ustvarila vse, kar obstaja. Kot sredstvo osebne in širše (družbene, globalne) transformacije uporablja čarovniške obrede. Verjame v reinkarnacijo. Mnogi pripadniki se istovetijo z besedo čarovnik/čarovnica.

Čarovnik/čarovnica V Evropi so včasih tako imenovali vse, ki so še po uvedbi krščanstva izvajali obrede iz predkrščanskega obdobja. Izraza, ki je označeval vse, ki so s svojim početjem ogrožali krščanstvo, se je oprijel negativen prizvok. Čarovniki in čarovnice so veljali za nora, nevarna nezemeljska bitja. Čeprav nekateri čarovništvo še vedno razumejo tako, kot ga predstavlja krščanstvo, sodobni čarovniki brez kančka slabe vesti vztrajajo na svoji poti. Njihovi obredi namreč niso nikomur nevarni. Nasprotno, vodijo jih dobri nameni. Ljudje, ki po svojem duhovnem prepričanju pripadajo wicci, sami sebe radi imenujejo čarovniki/čarovnice.

Čarovništvo Umetnost čarovnikov. Magija, ki združuje uporabo notranje moči in moči Zemlje. Po tej definiciji čarovništvo sicer ni religija, toda mnogo pripadnikov wicce besedo ‘čarovništvo’ uporablja kot sopomenko besede wicca, ki je po definiciji religija.

Magija Tudi čarovništvo. Gibanje naravnih energij v smeri proti cilju, ki je zadovoljitev potrebe. Čarovništvo pomeni ‘proizvajanje’ in kopičenje energije, osmišljanje energije (z vizualizacijami) in sproščanje energije v smeri proti uresničitvi cilja. Magija je del narave, čeprav je redkokdaj tako razumljena.

Naravno čarovništvo (magija) Uporaba notranje moči skupaj z močjo Zemlje z namenom zadovoljiti potrebo. Je pozitiven, ljubeč proces vpeljevanja sprememb.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Zemlja, zrak, ogenj in voda – več tehnik naravnega čarovništva (magije)”
0

Your Cart