Domov Knjige Osebna rast Psihologija Modrost ženskega telesa: Povežite se z mogočno energijo svojega menstrualnega cikla

Modrost ženskega telesa: Povežite se z mogočno energijo svojega menstrualnega cikla

21,90 

Avtor: Lucy Pearce

Največja prodajna uspešnica na Amazonu o moči menstrualnega cikla! Avtorica knjige Lucy Pearce vam bo v njej pomagala do potankosti razumeti vaš menstrualni cikel in njegov vpliv na vaše počutje. Knjiga je polna praktičnih uvidov in ustvarjalnih načinov, s katerimi se boste povezale z modrostjo svojega telesa in se opolnomočile. Ženske po vsem svetu pravijo, da jim je Modrost ženskega telesa spremenila življenje. – Naučite se slediti modrosti svojega telesa – Načrtujte življenje in delo glede na svoj menstrualni cikel

Ni na zalogi

Opis

Ženske po vsem svetu pravijo, da jim je Modrost ženskega telesa spremenila življenje.

– Naučite se slediti modrosti svojega telesa

– Načrtujte življenje in delo glede na svoj menstrualni cikel in ob pravem času izkoristite različne energije, ki jih prinaša s seboj

– Na naraven način odpravite PMS

– Prebudite svojo prirojeno ustvarjalnost

– Ustvarite svoj rdeči šotor ali lunino svetišče – sveti prostor, kjer se boste povezale s svojo ženstvenostjo

Menstrualni cikel ženske v spiralnem plesu vsak mesec vodi od svetlobe k temi. Vsak mesec imamo priložnost, da zaplešemo na nekoliko drugačen način, se uskladimo s svojim ritmom in povežemo z modrostjo lune.

Če svojega cikla ne poznamo in mu ne sledimo, se bomo na tej poti morda spotikale. Toda ko se začnemo spoznavati in pridobivati samozavest, si začnemo same tlakovati svojo pot. Začutimo, kdaj se naša energija spremeni, in namesto da bi se tej spremembi upirale, ji sledimo in jo izkoristimo sebi v prid.

Danes je v svetu žal premalo razumevanja in možnosti, da bi ženske v polnosti sledile svoji ciklični naravi – in še manj priložnosti, da bi jo praznovale.

Pridružite se Lucy Pearce v praznovanju ženske ciklične narave in za vedno spremenite svoje življenje!

Živimo v kulturi, ki časti Devico, njeno privlačno telo in brstečo seksualnost. V kulturi, ki na stranski tir postavlja Mati ter ne praznuje ali časti nosečnosti, rojstva in vzgoje otrok. Kulturi, ki se boji moči Čarovnice, ki se obrača stran od modrosti starejših in ne pozna vrednosti refleksije in sanj.

Da bomo lahko spet v polnosti dostopali do sebe in vključili vsakega od teh vidikov, ki se izmenjujejo tekom našega življenja, se moramo najprej naučiti sprejemati jih skozi naše cikluse.

 

“Podajte se na čudovito potovanje raziskovanja svoje narave. Lucy nam odkriva modrost, ki se skriva v naših maternicah, ciklični naravi in ženskih srcih in nas obenem spodbuja, da delimo, praznujemo in uživamo v svoji ženstvenosti! Modrost lune je čudovita in inspirativna knjiga, polna praktičnih informacij in idej.” – Miranda Gray, avtorica svetovne uspešnice Red moon

“Modrost ženskega telesa je izjemna knjiga, s pomočjo katere boste okrepile povezavo s svojim menstrualnim ciklom. V njej boste našle ogromno srčnih, iskrenih nasvetih, preprostih ritualov in praktičnih načinov za razumevanje vpliva hormonov na žensko telo. Ta knjiga vam lahko spremeni življenje!” – Rachael Hertogs, urednica knjige Thirteen moon

“Lucy, tvoja knjiga je prelomna. Ne morem ti povedati, kako dolgo sem razmišljala o stvareh, o katerih pišeš v njej. Modrost lune je knjiga, ki jo svet potrebuje, saj pokriva širok spekter pomembnih načinov za spoštovanje menstrualnega cikla. S tem ko na prvo mesto postavlja naš cikel, telo in življenjska obdobja, končuje stoletja zatiranja, ko se je na menstrualno kri gledalo kot na umazano prekletstvo. Modrost, ki jo opisuješ v knjigi, razkriva delček prihodnosti, kjer bo naša kultura preoblikovana tako, da bo spoštovala ženstvenost in žensko naravo. Drage bralke, sprostite se ob skodelici čaja in Modrosti lune in se vrnite domov kot hčerke Rdeče reke.” – Alisa Starkweather, ustanoviteljiva Red Tent Temple Movement

 

Arhetipi

Naš ciklus ima štiri glavne faze, ki jih je mogoče razložiti tako, da jih ponazorimo s štirimi glavnimi ženskimi arhetipi (ali vzorci energije) in fazami življenja.

Devica

Deviški del nas se pojavi po prenehanju menstrualne krvavitve, ko se stena maternice obnovi.

Devica je polna nedolžnosti, energije in potenciala. Počuti se dobro v svojem telesu – po temnih dneh v času krvavenja se počuti spogledljivo, seksi in lažjo. Njene zmožnosti za spočetje in gestacijo se šele vzpostavljajo in jih še ni. Na tej točki svojega ciklusa se počuti prosta menstruacije – je devica v tradicionalnem pomenu besede – ženska sama po sebi.

Mati

Čas ovulacije in morebitne zanositve predstavlja Mati, ki ima sposobnost vzgojiti novo življenje. Njena plodna maternica je topla in mehka. V tem času se ženska običajno počuti ljubeče in uživa v dajanju sebe v celoti, bodisi tako, da postane mati otroku, bodisi v svoji karieri, kreativnosti ali ustvarjanju doma. Ovulacija simbolizira sposobnost dati in ohranjati življenje ter poln razmah življenja ženske.

Čarovnica/Divja ženska

Pred-menstrualna faza prinese prehod od svetlobe, zunanjega dela našega ciklusa, v temno, notranjo fazo. Progesteron in estrogen plešeta skupaj in ustvarita dinamična nihanja. Divja ženska pleše čaroben ples med velikimi napadi ustvarjalnosti in čustvenimi nevihtami. Sčasoma se naučite, kako izkoristiti to mogočno energijo, vedoč kdaj uničiti, kako izraziti svojo upravičeno jezo, in kdaj se obrniti vase ter razmisliti.

Modra ženska

Modrost se pojavi v pozni pred-menstrualni fazi in času krvavitve. Ta arhetip je lahko modra ženska ali destruktivna čarovnica, odvisno od tega, kako se spopade s tem časom. Njeno razpoloženje se poslabša in zapre se vase, postane bolj tiha, razmišljujoča in bolj v stiku s sanjami. Manj je aktivna in potrebuje več počitka. Nobene potrebe nima ugajati drugim in živi v skladu z lastno notranjo modrostjo ter smernicami. Ta čas prinaša veliko darilo tako ženski kot njeni skupnosti, kadar se nauči umakniti in dovoliti svojim vizijam, da privrejo na dan iz njenih globin, ter zaupa svoji modrosti.

***

Živimo v kulturi, ki časti Devico, njeno privlačno telo in brstečo seksualnost. V kulturi, ki na stranski tir postavlja Mati ter ne praznuje ali časti nosečnosti, rojstva in vzgoje otrok. Kulturi, ki se boji moči Čarovnice, ki se obrača stran od modrosti starejših in ne pozna vrednosti refleksije in sanj.

Da bomo lahko spet v polnosti dostopali do sebe in vključili vsakega od teh vidikov, ki se izmenjujejo tekom našega življenja, se moramo najprej naučiti sprejemati jih skozi naše cikluse.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Modrost ženskega telesa: Povežite se z mogočno energijo svojega menstrualnega cikla”
0

Your Cart