Trg za naravno kozmetiko

Konkurenca za naravno kozmetiko je najbrž kar huda. Kaj je tvoja konkurenčna prednost? Zakaj naj bi ljudje kupili ravno tvoje izdelke?

Simona Večko: Vsaka konkurenca je priložnost, da delaš še boljše. Res je, da na trgu vedno več ljudi izdeluje naravno kozmetiko, ampak če delaš dobro in uporabljaš kvalitetne surovine, potem si na pravi poti.

Vsaka konkurenca je priložnost, da delaš še boljše.

Katere sestavine uporabljaš pri izdelavi naravne kozmetike in kje jih dobiš?

Simona Večko: Uporabljam naravne, bio, ekološke sestavine, ki imajo certifikate in so pregledane. Sestavine nakupujem v tujini in v trgovinah z ekološkimi certifikati.

Tvoji izdelki so bili na voljo tudi v trgovinah Lidl. Kako ocenjuješ to sodelovanje? Si mnenja, da bi morali trgovci še bolj spodbujati umeščanje slovenskih proizvodov na svoje police?

Simona Večko: Z Lidlom je bila prijetna izkušnja, iz katere sem se veliko naučila. Sodelovanje mi je razširilo obzorja in mi dalo pogum za nove projekte. Trenutno so moji izdelki v darilnem katalogu Mladinske knjige.

simona večko_darilni program
Izdelki Čarovnije narave v darilnem katalogu Mladinske knjige.

Sem pa mnenja, da je potrebno v trgovine na police dati čim več slovenskih proizvodov.

S kom vse sodeluješ pri izdelavi, prodaji in promociji svojih izdelkov?

Simona Večko: Sodelujem z enajstimi ustvarjalkami iz Koroške, v trgovinici Pop-up v Slovenj Gradcu, z Mladinsko knjigo (katalog poslovnih daril), s trgovinico Mureck v Avstriji in s trgovino Cart v Celju.

Še vedno pa imam najraje stik z ljudmi, zato se veliko udeležujem sejmov po Sloveniji in Avstriji.

Zaključne misli

Kateri izmed tvojih izdelkov je najbolj priljubljen? Na katerega pa si najbolj ponosna sama?

Simona Večko: Vsi moji izdelki so mi pri srcu, saj ima vsak izmed njih posebno zgodbo. Kot na primer dezodorant, ki sem ga naredila kot kremo, z namenom, da bi si ga ženske z roko nanesle pod pazduho in se pri tem posledično tudi preventivno samopregledovale.

simona večko_deodorant
Naravni deodorant Čarovnije narave.

Kako pogosto in na kakšen način si vzameš čas zase?

Simona Večko: Čas zase si vzamem vedno pogosteje, in sicer s kakšno masažo, obožujem tudi sprehode in morje v vseh letnih časih.

Kako pomembno se ti zdi v življenju mentorstvo? Imaš morda sama koga, ki te navdihuje, poučuje in spodbuja?

Simona Večko: Ljudje smo družabna bitja in vedno rabimo nekoga, da nas malo spodbudi, navdihne in poduči. Sama opažam, da mi na pot vstopajo različni ljudje ob točno pravem času. Rada sem v družbi. Rada se učim in vse priložnosti sprejemam z odprtimi dlanmi.

Ljudje smo družabna bitja in vedno rabimo nekoga, da nas malo spodbudi, navdihne in poduči.

Imaš kakšne posebne izzive in cilje za prihodnost?

Simona Večko: Izzivi in cilji morajo biti, saj me le-ti spodbudijo k novemu razvoju mojih izdelkov. Trenutno imam v glavi ogromno idej, ki pa jih kar sproti realiziram.

Priporočaj mi knjigo, ki bi jo moral prebrati vsak, ki se želi bolj povezati z naravo preko rastlin in zelišč?

Simona Večko: Pater Ašič Simon, Marija Treben, Johanna Paungger. Navdih pa mi je učiteljica in zagovornica naravnega zdravilstva, Hildegarde, ki pravi: “Če zboliš, poišči zdravilo v naravi, spoštuj naravni ritem spanja in gibanja, uskladi delo in molitev. S kopelmi in umivanjem očiščuj svoje telo, ne prepuščaj se žalosti in poišči nekaj, kar te bo razvedrilo.”

Ali obstaja kakšen motivacijski citat, po katerem živiš? Imaš svojega najljubšega? Morda še zaključna misel?

Simona Večko: Moj moto je: Kjer je volja, je tudi pot. Kadar si kaj močno želimo in si vztrajno prizadevamo, da bi to uresničili, potem lahko premagamo vse ovire in zastavljene cilje tudi dosežemo.

Kadar si kaj močno želimo in si vztrajno prizadevamo, da bi to uresničili, potem lahko premagamo vse ovire in zastavljene cilje tudi dosežemo.

 

Če vam je bil prispevek všeč, ga prosim delite naprej. 🙂

 

Se želiš pridružiti največji družini motivirancev v Sloveniji?

1
2
Deli
Prejšnji članekNaučite se pogovoriti s partnerjem, ki je vedno defenziven
Naslednji članekSte vedeli, da lahko telo vsrka magnezij skozi kožo?
Neža M.
Neža pravi, da so v življenju pomembne majhne stvari. Morda je prav zato magistra mikrobiologije. Rada bere, piše, ustvarja in se potepa po naravi. Zaradi nedavno odkrite celiakije vse bolj raziskuje vpliv hrane in psihe na splošno zdravje. Je glavna pomočnica in skrbnica portala Motiviran.si.