simon sketa seksi lahke sladice

Kdo je Simon Šketa?

Simon Šketa se je na seznamu “ljudi, ki sem že slišala zanje” pojavil, ko mi je moja mama navdušeno pokazala knjigi Seksi presne in Seksi lahke sladice. Ob naslovu mi je postalo malce nerodno, saj se te besede otroci običajno izogibamo v bližini staršev. Pa sem jo vseeno vzela v roke, ker zaupam mamini kulinarični presoji. Recepti so me navdušili in kaj hitro sem bila tudi zvesti spremljevalec kulinaričnih spletnih portalov www.presno.si in www.SKETA.si. 

Kaj mi je tako všeč na njih? To, da jih ustvarjata dva človeka, ki bi ju lahko zlahka pocukal na ulici za kakšen nasvet ali sodelovanje, pa bi bila pripravljena odgovoriti. To, da so njuni recepti super enostavni in zanje ne potrebuješ posebne opreme ali predznanja. To, da so slike njunih izdelkov tako privlačne, da bi najraje pohrustal kar računalniški ekran 🙂

Zato sem si zaželela, da bi vsaj enega izmed bratov Šketa spoznala malce podrobneje. Simon je za odgovor na sodelovanje potreboval nekaj sekund. Brez predhodnega vprašanja, kdo sem in kaj počnem. Z odgovorom: “Seveda sem za.” Meni to vsekakor pove nekaj o človeku. Vabim vas, da Simona in projekt, ki ga vodi skupaj z bratom Sašom, spoznate tudi vi. 

Uvod

Kdo je Simon Šketa v prostem času in poslovno? Kaj ga navdušuje, ob čem ga spreleti srh, kaj mu požene kri po žilah?

Simon Šketa: V prostem času polnim baterije. To pomeni, da se rekreiram, dopustujem al preprosto počivam.

Poslovno sem predvsem fokusiran. Bodisi na službo in njene izzive, bodisi na kulinarično zgodbo, ki pride na vrsto po službi in med vikendi, včasih pa tudi ponoči, ko se zgodijo najboljše ideje.

Kri mi po žilah poženejo ljudje. Ljudje, ki so zanimivi, prijetni, pa tudi včasih neumni. S tistimi težko shajam, priznam. Nisem toliko toleranten.

Blagovni znamki Presno.si in SKETA.si

Predstavi nam blagovni znamki presno.si in SKETA.si. Kaj je njuno poslanstvo? Kako ocenjuješ njuno prepoznavnost med ljudmi?

Simon Šketa: presno.si in SKETA.si sta specializirani blagovni znamki. Prva je usmerjena v vse, kar je “zdravo”. SKETA.si pa pokriva najširše kulinarične vsebine. Oba portala sta namenjena običajnim ljudem brez naprednih kulinaričnih znanj in drage opreme.

Želimo približati enostavne recepte ljudem, a ob tem skrbimo, da so preverjeno slastni. Za tem stojimo s svojim imenom, priimkom in obrazi. Ne skrivamo se, ne obljubljamo tistega, česar ni in ljudje nam posledično zaupajo.

brata sketa
Brata Sašo in Simon Šketa (Vir: osebni arhiv)

V tem projektu sodelujeta z bratom Sašom. Čigava ideja je bil ta projekt?

Simon Šketa: Začel je Sašo, s presno.si. SKETA.si se je pojavil kasneje. Gre za skupno zgodbo, v kateri se dopolnjujeva in skupaj tvoriva več kot seštevek 1+1.

 

Odklikaj spodaj na 2. stran intervjuja…

 

1
2
3
Deli
Prejšnji članekNaučite se prebrati ljudi kot pravi FBI agent
Naslednji članek5 pravil, s katerimi boste zmagali v igri življenja
Neža M.
Neža pravi, da so v življenju pomembne majhne stvari. Morda je prav zato magistra mikrobiologije. Rada bere, piše, ustvarja in se potepa po naravi. Zaradi nedavno odkrite celiakije vse bolj raziskuje vpliv hrane in psihe na splošno zdravje. Je glavna pomočnica in skrbnica portala Motiviran.si.