Preprodaja nepremičnin - 3 znaki da ste zreli za ta posel

Razvojnik trga nepremičnin, posojilodajalec in borznik, Seán J. Conlon meni, da je preprodaja nepremičnin nekaj, v čemer se lahko skoraj vsakdo preizkusi. “Preprodaja nepremičnin je še vedno najhitrejša pot, da si ljudje ustvarijo potencialno bogastvo ali si ustvarijo resnično čudovito življenje”, pravi.

Preprodaja nepremičnin nekaj, kar se lahko nauči večina ljudi

Ko je šel prvič iz Irske v ZDA, je imel $500. Na trgu nepremičnin dela že preko 20 let. Trenutno sodeluje v oddaji “The Deed: Chicago”, v kateri mu sledijo, medtem ko pomaga nepremičninskim investitorjem, katerih projekti so v stiski.

Jaz in ti imava statistično najbrž boljšo možnost, da naju v tem trenutku zadane meteorit, kot da postaneva nasledji Mark Zuckerberg ~ S. Conlon

Conlon meni, da je preprodaja nepremičnin nekaj, kar se lahko nauči večina ljudi. Pravi, da to ni znanost in ne umetnost. Je nekaj, kar se lahko praktično uči in nauči. To je tudi razlog, da bo ta branža vedno pot do potencialnih zaslužkov.

Kar pa seveda ne pomeni, da bi morali vsi odhiteti in kupiti hišo z namenom preprodaje. Da bi bili uspešni, moramo biti na pravem mestu, kar je v svoji knjigi Misli na veliko in zmaguj v poslu in življenju, omenil tudi nepremičninski guru, Donald Trump.

Navajamo tri znake, ki so po mnenju Conlon-a dober indikator, da je preprodaja nepremičnin nekaj, kar ste zmožni obvladovati.

Ne prehitevate stvari

“Koncept prekonočnega uspeha je samo mit”, pravi Conlon. Vsi se nagibamo k temu, da se primerjamo s svetom, v katerem živimo. Svet, v katerem je vse instantno zadoščenje. Na trgu nepremičnin je možno ustvariti bogastvo, a Conlon pravi, da se je pri tem pomembno izogibati hitenju v svoj prvi projekt.

Namesto tega zadihajte in stvari dobro premislite. Uspeha ne morete priganjati. Ne morete pričakovati, da se boste upokojili že po prvem projektu. Pogosto se zgodi, da so ljudje po prvem poskusu preprodaje “na ničli” ali pa celo izgubijo nekaj denarja. Če se iz tega naučite veliko, lahko to še vedno uporabite kot podlago za vaše prihodnje posle.

Lahko pa se zgodi tudi, da se ujamete v past predolgega čakanja na začetek. Sčasoma se vendarle morate pognati. Veliko ljudi je takšnih, ki stvari analizirajo v nedogled. Prej ali slej morate sprejeti tveganje, če želite, da boste pri preprodaji nepremičnin uspešni.

Imate privarčevan denar

Preprodaja nepremičnin ne sme biti nekaj, v kar se poženete brez prihrankov. Conlon pravi, da ne morete resnično zagrizti v preprodajo brez privarčevanega denarja ali pa sreče, da imate družinske člane ali sorodnike ali ljudi, ki jih poznate in so pripravljeni investirati v vas. Najboljši način za začetek posla je, da nekaj malega privarčujete in tvegate.

Niste tisti, ki obupa, ko ne uspe iz prve

Če se odločite tvegati in greste v nepremičninski trg, ste obsojeni, da na neki točki doživite poraz. Najbolje je, da se poskušate na to privaditi, pravi Conlon. Videl je ljudi, ki kar tako obupajo in končajo posel, ker ne zmorejo prenesti poraza. “Tvoj svet se lahko v trenutku spremeni na boljše ali na slabše”, pravi.

Moj nasvet za vas je, da ne smete nikoli in nikdar obupati. Nekatere izmed največjih zgodb o uspehu so nastale na podlagi ljudi, ki so bili neštetokrat poraženi, a so se pobrali. ~ S. Conlon

Tisti, ki resnično razmišljate o vstopu na trg nepremičnin, morate imeti dobra stališča in trdo kožo. Kadar nastopi najhujši možen dan, pojdite domov v posteljo in se zbudite naslednjega dne. “Presenečeni boste, kako drugačne izgledajo stvari zjutraj. Pojdite domov. Privoščite si skodelico čaja. ”, pravi Conlon.

 

Če vam je bil prispevek všeč, ga prosim delite naprej. 🙂

 

Se želiš pridružiti največji družini motivirancev v Sloveniji?

VIRBusiness Insider
Deli
Prejšnji članek15 stvari, ki jih moramo prenehati pričakovati od drugih
Naslednji članekKako lahko prenehate odlašati na jutri?
Neža M.
Neža pravi, da so v življenju pomembne majhne stvari. Morda je prav zato magistra mikrobiologije. Rada bere, piše, ustvarja in se potepa po naravi. Zaradi nedavno odkrite celiakije vse bolj raziskuje vpliv hrane in psihe na splošno zdravje. Je glavna pomočnica in skrbnica portala Motiviran.si.