nina ovniček

Kdo je Nina Patricija Ovniček?

Nina Patricija Ovniček je ustanoviteljica blagovne znamke 3D baby print. Mlada podjetnica za bodoče starše izdeluje 3D model ultrazvočnega posnetka zarodka, ki je čudovit in inovativen trajen spomin na čas nosečnosti. 

Podpira odločitev posameznikov, posebej mladih, da se odločijo za samostojno pot, pri tem pa poudarja, da je potrebno vsako idejo realizirati in čimprej preizkusiti na trgu. Verjame v moč povezovanja in podpore med podjetniki.

Vabljeni k branju.


Uvod

Kdo je Nina Patricija Ovniček v prostem času in poslovno? Kaj jo navdušuje, ob čem jo spreleti srh, kaj ji požene kri po žilah?

Nina Patricija Ovniček: Ko imam čas se rada odpravim v naravo ali si vzamem čas in preberem kakšno knjigo. Poskušam se odklopiti, kar je včasih težko, saj imam polno idej, povezanih s 3D baby print modeli.

Rada preživim čas v družbi družine in dveh izjemno navihanih nečakov, ob katerih se lahko sprostim in uživam v njunih vragolijah. Poslovno se želim pokazati kot odločna, vztrajna in mlada ženska, ki se trudi uspeti s svojo idejo.

Verjamem pa, da se osebne vrednote in prepričanja odražajo tudi pri poslovanju, zato mi je pomembno, da pri 3D baby print modelih ljudje začutijo mojo energijo in ljubezen, ki jo temu namenim.

Verjamem, da se osebne vrednote in prepričanja odražajo tudi pri poslovanju.

Kot oseba in podjetnica sledim istim prepričanjem in se držim istih načel. Poskušam biti sproščena, razumevajoča in vedno pripravljena pomagati tako na osebnem kot poslovnem področju.

3D baby print

Ukvarjaš se z izdelavo 3D modelov ultrazvočnega posnetka zarodka. Z odločitvijo za to storitev bodoči starši prejmejo trajen spomin na čas nosečnosti, dobijo pa tudi priložnost otipati zarodek, kar je lahko zelo čustvena izkušnja. Kakšen je postopek izdelave 3D modelov in iz kakšnega materiala so narejeni?

Nina Patricija Ovniček: Da lahko model izdelamo, je ključno sodelovanje med nami in strokovnim osebjem. Stranke lahko 3D baby print model naročijo ob ultrazvočnim pregledom v eni izmed lokacij, ki jo imamo navedene na spletni strani.

Po zaslugi znanja strokovnega osebja, ki omogočajo varen potek nosečnosti, je zaradi sodobne tehnologije že nekaj časa mogoče plod opazovati v 3D/4D obliki. Kot čudovito sodelovanje znanosti in tehnologije, lahko sedaj ponudimo novo obliko spomina in kot prvi v Sloveniji z našo blagovno znamko bodočim staršem ponudimo čustven spomin na nosečnost. Skupaj lahko veliko dosežemo in ponudimo nekaj čudovitega in edinstvenega.

3D baby print daje bodočim staršem priložnost otipati zarodek, kar je lahko zelo čustvena izkušnja.

Modeli so izdelani iz izredno kakovostnih materialov. Sam model je na otip gladek, material, ki ga uporabljamo pa omogoča, da so detajli izredno dobro vidni. Za model uporabljamo belo barvo, saj jasnost, čistot in popolnost, ki simbolizira belo barvo, odraža tudi blagovno znamko 3D baby print. Prav tako iz psihološkega vidika belo barvo povezujemo z začetkom, kar se sklada s tem, kar delamo, saj 3D baby print predstavlja novo življenje oz. rojstvo.

Sodelujemo s slovenskimi proizvajalci, kar se nam zdi zelo pomembno. Tako so vsi deli, ki sestavljajo paket 3D baby print plod slovenskih proizvajalcev.

3D model ultrazvočnega posnetka zarodka je, vsaj zame, izredno inovativen produkt. Na kakšen način se ti je porodila ta podjetniška ideja? Je šlo za hipno odločitev ali si o njej razmišljala že dlje časa, preden je prišlo do njene realizacije?

Nina Patricija Ovniček: Izhajala sem iz sebe, saj sem izredno čustven človek in mi spomini v kakršnikoli obliki veliko pomenijo, zato sem želela ljudem ponuditi to možnost in jim podariti prelep spomin. Res je, da je 3D baby print model za bodoče starše izredno lep spomin. Tudi kasneje, ko z otrokom obujajo spomine in jim pripovedujejo zgodbe.

Trenutki so minljivi, zdi se nam, da čas hitro teče. 3D baby print model dokumentira in ohrani ta trenutek, tako da lahko živi z nami za vedno. Pomaga nam, da se ti občutki sreče in veselja, ki smo jih doživeli takrat, še malo zadržijo v nas. V tistem trenutku, ko se modela dotakneš, se spomniš, kako si se počutil in kako se je nasmeh razširil po tvojem obrazu, ko si 3D baby print prvič držal v roki.

Trenutki so minljivi, zdi se nam, da čas hitro teče.

Pred realizacijo je bilo leto dni testiranj, iskanj različnih rešitev, želela sem se spoznati s tem, kako stroka gleda na tak izdelek, kakšen je odziv uporabnikov, … Bilo je veliko predpriprav in tudi danes je dela več kot dovolj. Je treba redno analizirati in iskati nove možnosti v vseh procesih poslovanja. Potrebno je spremljati smernice in se znati prilagoditi določenim situacijam.

V kakšnem rangu pa se gibljejo cene izdelka in od česa je le-ta odvisna?

Nina Patricija Ovniček: Cena modela je 65 €. Ceno določuje več dejavnikov, ki jih je treba upoštevati. Potrebno je upoštevati vse stroške, ure dela itd.

Ceno 3D baby print modela določuje več dejavnikov, ki jih je treba upoštevati.

Kakšen je tvoj pristop do marketinga v podjetju? Kako se lotevaš povečevanja prepoznavnosti svoje dejavnosti in pridobivanja novih strank?

Nina Patricija Ovniček: Po mojem mnenju bi moral vsak, ki vstopi v posel, še pred začetkom poznati vsaj ključne elemente marketinga. Obstaja veliko delavnic, seminarjev, ki te lahko usmerijo in ti pomagajo začeti.

Poznati je potrebno trenutne smernice in se jim prilagoditi. Pomaga tudi, da se povezuješ z ljudmi na tem področju. Tega se poslužujem tudi jaz. Obstaja veliko možnosti oglaševanja, danes brez spletne strani in socialnih omrežjih žal ne gre.

Ponosna je, da ji je uspelo ustvariti blagovno znamko

Zakaj podjetništvo? Kaj te je najbolj motiviralo za to, da si se podala na samostojno pot?

Nina Patricija Ovniček: Želja ustvariti in podariti nekomu nekaj lepega in večnega. Tudi svoboda, da se lahko sama odločim, sama prilagajam čas in nosim posledice. Mir, ki ga čutim v sebi, da nisem stalno pod stresom, se ne jezim in ne hitim, to mi veliko pomeni. Tudi stres, da se moram nekomu dokazati, tega ni. Sicer sem do sebe izredno kritična, ampak poskušam to prenesti v ustvarjalnost in rezultat prikazati v mojem projektu.

Ponosna sem, da mi je uspelo ustvariti blagovno znamko 3D baby print. Ko vidim srečne stranke, mi da to prelep občutek, da delam dobro in da se splača vztrajati. Potrditev, da sem nekaj sama ustvarila, mi da še dodatno motivacijo, posledično tudi nove ideje in spoznanja.

Nina je ponosna, da ji je uspelo ustanoviti blagovno znamko.

Zaradi podjetništva sem se ogromno naučila in pridobila zelo veliko novega znanja. Pri tem sem spoznala čudovite ljudi, ki me s svojimi zgodbami navdušujejo in tudi motivirajo.

Zaradi podjetništva sem se ogromno naučila in pridobila zelo veliko novega znanja.

Kateri so bili največji izzivi, s katerimi si se srečevala na začetku podjetniške poti? Kako si jih razreševala?

Nina Patricija Ovniček: Vse je bilo novo in z večino zadev sem se srečala prvič. Bilo je toliko stvari, ki sem vedela, da jih moram postoriti, in sem zapadla v nekakšno zmešnjavo. Nisem vedela, česa se najprej lotiti in kako. Ampak se da vse rešiti z dobro organizacijo.

Potreben je čas, da vse dobro naštudiraš in da ne hitiš z odločitvami. Tudi povezovanje z drugimi je super. Neverjetno, koliko ljudi je pripravljenih pomagati in svetovati. Mislim, da imamo v tem trenutku mladi izredno veliko možnosti, da se lotimo svojih projektov. Obstaja veliko brezplačnih delavnic pa zavodi, subvencije, ki ti pomagajo na podjetniški poti.

Katere lastnosti so po tvojem mnenju najbolj pomembne za uspeh v podjetništvu?

Nina Patricija Ovniček: Ne bi izpostavila določenih lastnosti ali korakov, ki bi jih nujno vsak moram poznati, da bi uspel. Če bi obstajala knjiga z navodili kako uspeti, bi bili okoli nas sami uspešni ljudje.

ČE BI OBSTAJALA KNJIGA Z NAVODILI KAKO USPETI, BI BILI OKOLI NAS SAMI USPEŠNI LJUDJE.

Bi pa rekla, da je treba poslušati sebe. Za uspeh je potrebno delati in se truditi vsak dan. Ko sam pri sebi to dojameš in delaš na tem, imaš vsak dan več možnosti, da ti uspe, kar si si zadal. Je pa odvisno kako si posameznik definira uspeh.

Razmišljanje ni dovolj

Kaj bi svetovala ljudem, ki razmišljajo o samostojni poti pa še niso zbrali dovolj poguma?

Nina Patricija Ovniček: Razmišljanje ni dovolj. Dokler je ideja samo v glavi, bo tam tudi ostala. Pravijo, da moraš biti pogumen, da se lotiš tega.

Pred tem bi osebno prej raziskala v kaj se podajam, naredila analize. Prosila bi koga za pomoč in o tem govorila z drugimi. Tudi neuspeh ti prinese določeno spoznanje, na napakah se učimo. Če poizkusiš, vsaj veš, da si obral vse možnosti in si lahko ponosen na to.

Zaključila si študij na Naravoslovnotehniški fakulteti na oddelku za tekstilstvo, grafiko in oblikovanje. Kakšen pomen ima sicer ustvarjanje v tvojem življenju?

Nina Patricija Ovniček: Res je. Fakulteta mi je dala izredno veliko idej in prostora za ustvarjanje. Veliko se je delalo na projektih, kjer si lahko izrazil svoje kreativno razmišljanje. Imajo tudi odlična karierna svetovanja, delavnice in dogodke, povezane s podjetništvom, ki so študentom v pomoč pri nadaljnji poti.

Zelo rada oblikujem in fotografiram ter sem v stiku z umetnostjo. Rada obiskujem razstave, muzeje in obožujem knjige. Ukvarjam se tudi z grafičnim oblikovanjem ter tako izražam svojo ustvarjalnost.

Izzivi se vedno pojavljajo in so super, saj mi omogočajo iskanje novih rešitev, idej in nova spoznanja.

Zadnja runda

Kaj pa tebe motivira? Od kod črpaš navdih?

Nina Patricija Ovniček: Navdih poskušam najti v malih stvareh. Lahko je to nekaj, kar preberem, fotografija, ki jo vidim, pri pogovoru z ljudmi. Rada hodim, sem v naravi.

Imaš kakšne posebne izzive in cilje za prihodnost?

Nina Patricija Ovniček: Imam polno idej v zvezi z blagovno znamko 3D baby print. Pripravljam nove lokacije, kjer se bo dalo naročiti model in tudi nove projekte v okviru blagovne znamke. Za kaj gre, pa še ne smem razkriti 🙂

Izzivi se vedno pojavljajo in so super, saj mi omogočajo iskanje novih rešitev, idej in nova spoznanja. Prav tako je izziv, kako priti do teh ciljev. Pot do njih je vedno zanimiva.

Mislim, da imamo v tem trenutku mladi izredno veliko možnosti, da se lotimo svojih projektov.

Priporočaj mi knjigo, ki bi jo moral prebrati vsak, ki želi najti svoje poslanstvo/sanje in mu/jim slediti?

Nina Patricija Ovniček: Hmm … kaj pa, če nisem prebrala nobene? Ne, ne, saj sem. Ko berem knjigo, že tekom tega v mislih razmišljam, kje bi meni to pomagalo, kako pri blagovni znamki to uporabiti. Ni samo ena knjiga, iz katere bi lahko vse uporabila, morda je samo eno poglavje, ki mi je pomagalo. Če bi se želela osredotočiti samo na eno področje, npr. digitalni marketing, bi izbirala samo knjige na to temo. Ker pa celoten proces zahteva še druga področja, bi bilo preveč informacij in bi mi vzelo ogromno časa, da bi vsako področje obvladala.

Knjigo izberem glede na izziv, s katerim se soočam. Trenutno berem knjigo Biblija uspešnega piarja, mag. Andreje Jernejčič. Izbrala sem jo, ker se želim izpopolniti v »pisanju«. Odlična knjiga, če sodelujete z mediji, pa tudi na splošno so koristni napotki.

Včasih je tudi knjiga, ki ni namenjena učenju, odličen vir za navdih in ideje. Mislim, da če se preveč omejujemo ali si naložimo preveč bremena v smislu, »vse to moram prebrati, pa bom zagotovo najboljši na tem področju«, izgubimo spontanost in ustvarjalnost. Potrebno je najti lepoto povsod.

Želim, da bi se ljudje zavedali, koliko potenciala imajo in ga čimbolj izkoristili, da bi bili bolj odprti, si med seboj pomagali in se res poslušali.

Ali obstaja kakšen motivacijski citat, po katerem živiš? Imaš svojega najljubšega? Morda še zaključna misel?

Nina Patricija Ovniček: Se ne omejujem samo na eno misel, niti si ne zapomnim vseh tistih, ki so mi všeč. Če mi je všeč, pomeni, da mi v dani situaciji nekaj pomeni, se z njo poistovetim. Odvisno, kako se počutim in o čem razmišljam.

Kot zaključno misel želim, da bi s svojim projektom o 3D baby print osrečila čim več nosečnic in bodočih staršev ter morda opogumila še koga, ki želi na svojo podjetniško pot. Želim, da bi se ljudje zavedali, koliko potenciala imajo in ga čimbolj izkoristili, da bi bili bolj odprti, si med seboj pomagali in se res poslušali. Iz tega bi lahko nastalo veliko lepih sodelovanj.

 

Če vam je bil prispevek všeč, ga prosim delite naprej. 🙂

 

Se želiš pridružiti največji družini motivirancev v Sloveniji?