Domov Knjige Osebna rast Prehrana in zdravje Uravnotežena dieta za optimalno zdravje
Akcija!

Uravnotežena dieta za optimalno zdravje

23,90  19,90 

Avtor: Dr. Christopher Vasey

Splošna in strokovna javnost se čedalje bolj zavedata, kako zelo je za telo pomembno optimalno kislinsko-bazično ravnovesje. Christopher Vasey, sicer naturopatski zdravilec, je o kislinsko-bazičnem ravnovesju pisal že v svoji prvi knjigi, tokrat pa še poglobljeneje osvetljuje problematiko, s katero se na določeni točki svojega življenja sreča večina ljudi.

Ni na zalogi

Opis

V knjigi Uravnotežena dieta za optimalno zdravje boste našli številne koristne informacije in izvedeli sledeče:

 • Kaj je kislinsko-bazično ravnovesje in zakaj pride do neravnovejsa vašega telesa?
 • Kakšne so razlike med močnimi in šibkimi kislinami?
 • Kako se samo telo bori proti zakisanosti?
 • Kako telo zboli na tri različne načine zaradi zakisanosti (motno delovanje encimov, agresivno delovanje učinkov kislin ali demineralizacija)
 • Kako ugotovimo, da imamo težave z zakisanostjo?
 • Kako se lotiti zdravljenja težav, ki jih povzroča zakisanosti? (Analiza vrednost pH v telesu, simptomov, hrane, življenskega sloga…)
 • Kako lahko s pomočjo prehrane nadzorujemo zakisanost?
 • Kako premagamo zakisonost telesa in katera živila so »kisla« in katera »bazična«?
 • 8 osnovih pravil za kislinsko – bazično uravnoteženo prehrano
 • Kako se vsakodnevna živila razvrščajo glede na potencial zakisanosti
 • Kateri so dnevni obroki povzročajo zakisanost in alternative?
 • Kako nevtralizirati in izločiti kisline (pomembnost uživanja veliko vode čez dan)?
 • Kaj je bazična voda in kako vpliva na proces razkisanja?
 • Katera so bazična prehranska dopolnila?
 • In še kaj..

Splošna in strokovna javnost se čedalje bolj zavedata, kako zelo je za telo pomembno optimalno kislinsko-bazično ravnovesje. Christopher Vasey, sicer naturopatski zdravilec, je o kislinsko-bazičnem ravnovesju pisal že v svoji prvi knjigi, tokrat pa še poglobljeneje osvetljuje problematiko, s katero se na določeni točki svojega življenja sreča večina ljudi.

V vsakem izmed treh delov knjige avtor na izčrpen, razumljiv, zanimiv in predvsem uporaben načinodgovarja na posamezno osrednje vprašanje. V prvem delu se osredotoči na prepoznavanje težav z zakisanostjo, v drugem delu predstavi možnosti za znižanje ravni kislin z ustrezno prehrano, v tretjem delu pa je osrednja pozornost namenjena nevtralizaciji in izločanju kislin iz telesa.

Telo za normalno delovanje potrebuje ogromno različnih snovi. Čeprav se te snovi med sabo močno razlikujejo, jih lahko uvrstimo v dve veliki skupini: med bazične (alkalne) ali kisle snovi. Za optimalno zdravje potrebujemo tako kisline kot tudi baze. Izjemno pomembno je, da je količina baz in kislin v telesu uravnotežena, sicer lahko pride do zakisanja, ki je »odlično« izhodišče za nastanek in razvoj bolezni.

Presežek kislin v telesu lahko prizadane posamezne organe, organske sisteme ali celotno telo. V vsakem od omenjenih primerov se je treba reševanja težav zaradi zakisanosti lotevati celostno.

V prvem delu knjige avtor natančno opiše vzroke za zakisanost in navede najpogostejše zdravstvene težave, ki so posledica zakisanosti. Gre za izjemno raznolike težave – od pomanjkanja energije, volje do življenja, potrtosti, dovzetnosti za najrazličnejša vnetja, glavobolov, razjed in težav s prebavili do težav s kožo, mišičnih krčev, prehladov, osteoporoze, revmatoidnih obolenj, nespečnosti itd.

Ko nastopi zakisanost, je treba opraviti tudi analizo zaužite hrane in obroke ustrezno prilagoditi.Vasey v knjigi ponuja alternativne jedilnike – brez živil oziroma jedi, ki povzročajo zakisanost. V osrednjem delu knjige je predstavljenih in pojasnjenih osem osnovnih pravil prehranjevanja, v sklepnem delu pa avtor izpostavlja pomembno razliko med preprečevanjem in zdravljenjem ter poudarja pomen ustreznih prehranskih dopolnil.

Knjiga ‘Uravnotežena dieta za optimalno zdravje’ ni povzetek znanstvenih raziskav, niti ni klasičen priročnik za zdravo življenje. Je učbenik o zdravem življenju, napisan na zanimiv in poučen način. Dodano vrednost nedvomno predstavljajo konkretni nasveti in napotki za preprečevanje zakisanosti s pomočjo pravilne prehrane. Knjiga je obvezno branje za vsakogar, ki se zaveda, da je treba za znanje poskrbeti, preden nastopijo zdravstvene težave, pa tudi za vse, ki so jih zdravstvene težave »prisilile« k spremembam.

O KNJIGI SO DEJALI:

»Če vas pesti kakršna koli zdravstvena težava – o pomanjkanja energije do suhe kože in izpadanja las ter artritisa – potem ne oklevajte. Ob prvi priložnosti preberite Uravnotežena dieta za optimalno zdravje: Obnovite svoje zdravje s kislinsko-bazično prehrano in ugotovite, kako lahko sami poskrbite za boljše zdravje.« (Linda Davis Kyle, The Midwest Book Review, November 2005)

»Z veseljem vam lahko povem, da je avtor knjige ubral zelo izčrpen pristop, vendar je knjiga kljub temu izjemno dobro napisana in dobro berljiva.« (Swamy Swarna, Swamy’s Book Reviews) 

»Knjiga Uravnotežena dieta za optimalno zdravje: Obnovite svoje zdravje s kislinsko-bazično prehrano avtorja Christophera Vaseyja je odlična in predstavlja uporaben dodatek na knjižnih policah s knjigami o zdravju. Zelo toplo priporočamo vsem posameznikom, ki se trudijo vzpostaviti bolj zdrav življenjski slog.« (Officialwire.com, September 2010)

»Knjiga Uravnotežena dieta za optimalno zdravje: Obnovite svoje zdravje s kislinsko-bazično prehrano avtorja Christophera Vaseyja je obvezno branje. Naslednji korak na poti do optimalnega zdravja, ki si ga želimo prav vsi, je pravilna prehrana, ki pomaga pri ohranjanju ravnovesja v telesu. Recimo ne zdravilom za težave s prekomernim kopičenjem kislin v telesu in se raje pozdravimo na naraven  način!«  (Irene Watson, Reader Views, September 2010)

»V knjigi boste izvedeli, kako lahko preprosta sprememba v prehrani pomaga pri vzpostavljanju kislinsko-bazičnega ravnovesja in neverjetno pozitivno vpliva na naše zdravje.« (Celebrity)

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Uravnotežena dieta za optimalno zdravje”
0

Your Cart