Domov Knjige Osebna rast Razmerja Postanite (močan) moški, kakršnega si želi vsaka ženska: Brezčasna modrost moškosti
Akcija!

Postanite (močan) moški, kakršnega si želi vsaka ženska: Brezčasna modrost moškosti

19,90  8,00 

Avtor: Elliott Katz

Česa si želijo ženske? Večno vprašanje, na katerega ni mogoče odgovoriti preprosto. Elliot Katz odgovarja: “Ženske si želijo močnega moškega!” Svojo trditev razvija, razlaga, ponazarja in dokazuje preko preproste življenjske zgodbe; pogovora med dedkom in vnukom, ki ga pestijo ljubezenske težave. Knjiga kljub svoji preprostosti razkriva globoke skrivnosti prave moškosti. Biti pravi moški ni lahka naloga. S knjigo Močan moški bo ta zahtevna naloga veliko lažje obvladljiva. Obvezno branje za vsakega odraslega moškega!

Ni na zalogi

Kategoriji: ,

Opis

Direktor inštituta Pamensky za raziskovanje medčloveških odnosov Arhey Pamensky je zapisal, da je Močan moški nujno branje za moške, ki navkljub vsemu vloženemu trudu ne žanjejo želenih uspehov in za vse ženske, ki si želijo odnosa s pravim moškim. Knjiga namreč osvetljuje temelje, na katerih je osnovano vsako zdravo razmerje.

Česa si želijo ženske? Večno vprašanje, na katerega ni mogoče odgovoriti preprosto. Elliot Katz odgovarja: »Ženske si želijo močnega moškega!« Svojo trditev razvija, razlaga, ponazarja in dokazuje preko preproste življenjske zgodbe – pogovora med dedkom in vnukom, ki ga pestijo ljubezenske težave.

Vloga moškega v družbi in partnerskem odnosu je bila nekoč v naši družbi natančno določena, v zadnjih desetletjih in predvsem letih pa se je močno spremenila. Moč je še vedno visoko cenjena vrlina moškega, način izkazovanja moči pa ne ustreza več zastarelemu pojmovanju moškega kot brezkompromisne avtoritete, hišnega tirana ali nečutečega prinašalca hrane.

Moč, kakršno ženske pričakujejo od moškega, ni (nujno) telesna moč. Ženska od moškega pričakuje, da jo bo vodil kot kavalir, ne kot njen gospodar. Moški mora vedeti, kaj hoče, in poznati način za dosego svojih ciljev ter uresničitev svojih želja. Njegovi cilji morajo biti jasni, imeti mora jasen pregled nad okoliščinami, prevzeti mora odgovornost za svoje odločitve in dejanja, znati mora prisluhniti, opazovati, ravnati preudarno, biti mora previden z denarjem, marljiv, prizadeven, ljubeč, radodaren. Biti mora močan moški!

Dodana vrednost knjige je način, kako so napotki predstavljeni. Ne gre namreč za še enega v vrsti klasičnih priročnikov za samopomoč. Snov je podana na razumljiv način preko pogovora med dedkom in vnukom, s katerim se lahko poistoveti domala vsak odrasel moški. Knjiga kljub svoji preprostosti razkriva globoke skrivnosti prave moškosti. Biti pravi moški ni lahka naloga. S knjigo Močan moški bo ta zahtevna naloga veliko lažje obvladljiva. obvezno branje za vsakega odraslega moškega!

Pohvalni odzivi na knjigo Postanite močan moški, kakršnega si želi vsaka ženska

“Obvezno branje za moške, ki se trudijo, a kljub temu ne dosegajo pričakovanih odzivov, in za ženske, ki si želijo partnerskega odnosa s pravim moškim. Knjiga osvetljuje pomemben temelj, na katerem je moč graditi zdrav partnerski odnos.” – Arhey Pamensky, direktor zavoda za partnerske odnose Pamensky Relationship Institute, avtor knjige How to Make a Good Marriage Great 

“Pogumen in ustvarjalen poskus podajanja modrosti o neškodljivih močeh, ki so bile obvezen del usvajanja veščin nežnega, močnega in ljubečega moškega v mnogih starih kulturah. Moč ne pomeni nadvlade. Moški in ženska sta si lahko blizu le, če sta oba močna.” – Steve Biddulph, avtor številnih knjig, med rugim tudi The Secret Life of Men (Skrivno življenje moških), Raising Boys (Vzgoja fantov)

“Pripoved, ki nas uči, dokopati se do bistva, ne da bi poškodovali ovoj – postati pravi moški, ne da bi postali brezčutni.” – dr. Warren Farrell, avtor knjig Why Men Are the Way They Are (Zakaj so moški takšni, kakršni so) in Women Can’t Hear What Men Don’t Say (Ženske ne slišijo, česar moški ne povedo)

“Vliva upanje tako moškim kot ženskam. Obvezno čtivo za vsakega moškega, ki je pripravljen obuditi svoj moški jaz in postati moški, kakršnega si ženska resnično želi.” – dr. Robert A. Glover, avtor knjige No More Mr. Nice Guy: A Proven Plan for Getting What You Want in Love, Sex and Life (Nič več, gospod Prijazni: preizkušen načrt za osvojitev vsega, kar si želite v ljubezni, spolnosti in življenju)

“Kakšen tip moškega iščejo močne ženske? Močnega moškega. Elliott Katz to občutljivo tematiko obravnava na zelo rahločuten način. Ob branju knjige se boste neskončno zabavali.” – dr. Maja Storch, Univerza v Zürichu, avtorica knjige The Strong Woman’s Desire for the Strong Man (Hrepenenje močne ženske po močnem moškem)

“Uporaben, moder in razumljiv vodnik po poti do uspešnega razmerja. Resnica je tako zelo preprosta in očitna – treba je vložiti le nekaj truda in prevzeti odgovornost. Treba je postati močan moški.” – Mitch Mandel, organizacija Aish HaTorah

“Končno! Knjiga, namenjena moškim in obravnavi njihove edinstvene zakonske vloge. Knjiga tematiko obravnava na revolucionaren način, odpira svež pogled in ponuja uporabne tehnike za prenašanje teorije v prakso. V pomoč bo moškim, ki so ujeti v preplet zastarelih pojmovanj moškosti ali pa se ne znajdejo najbolje v vlogi ženstvenega moškega, ki jim jo v zadnjih desetletjih pripisuje družba.” – Sarah C. Radcliffe, psihologinja, članica Ontarijskega združenja psihologov, avtorica tevilnih knjig 

“Obvezno branje za moške, ki so že možje, in za tiste, ki bodo to še postali.” – dr. Mark Schwarz, predavatelj poslovne etike na univerzi v Yorku (Schulich School of Business York University)

“Potrjena modrost starih modrecev, ki meče dvom na legitimnost vedenjskih norm, razširjenih v zadnjih tridesetih letih.” – Robert Gordon, ekonomist

“Jasno ponazarja, da sprejemanje odgovornosti omogoča rast in zorenje. Zamisli, podane v tej zgodbi, bodo umirile odnose med moškimi in ženskami.” – dr. Jonathan Evan Siegel, psiholog 

IZ VSEBINE – ŽENSKA HOČE MOČNEGA MOŠKEGA – dr. Robert A. Glover

Kaj hočejo ženske? Staro vprašanje, na katero bi rad znal odgovoriti vsak sodoben moški 21. stoletja. V zadnjih petdesetih letih se je zgodil velik premik v odnosu do vloge obeh spolov in v pričakovanjih, ki zadevajo partnerski odnos. Moškim je bilo naročeno, naj se naučijo zadovoljiti ženske in se osvobodijo patriarhalnih stereotipov, značilnih za njihove prednike. Toda življenje nežnega novodobnega moškega je – ne glede na to, kako močno se trudi zadovoljiti žensko – polno razočaranja, zmede in odpora.

Kaj hočejo ženske? Pametna ženska hoče močnega moškega, ki se zna odločati, na katerega se lahko zanese, ki razume svoje bližnje in se bori za njihovo dobro – moškega, ki vedno dela prav. Ne iščejo plehkih, vsakemu dosegljivih in sebičnih moških.

Kaj hočejo ženske? Odgovor na vprašanje ponuja Elliot Katz z izzivalno in revolucionarno knjigo Postanite močan moški, kakršnega si želi vsaka ženska. Snov črpa iz modrosti preteklosti in bralca previdno vodi skozi labirint zmede, ki jo ustvarja sodobno ‘razsvetljeno’ dojemanje vloge moškega in ženske. Opira se na preizkušena načela prejšnjih generacij, ki jih uporabi za ponazoritev moške vloge po okusu žensk. Zaničuje stereotipe o avtoritativnem, zmerljivem, nasilnem in ukazovalnem moškem.

Postanite močan moški, kakršnega si želi vsaka ženska je knjiga, ki vliva upanje tako moškim kot ženskam. Prebrati jo mora vsak moški, ki je pripravljen obuditi svoj moški jaz in postati moški, kakršnega si ženska resnično želi.

OZADJE POTOVANJA

Ko odnos zamaje težava, je veliko lažje kriviti nekoga drugega kot prevzeti odgovornost. Ampak na neki točki moramo spoznati, da je odnos ogledalo in da so izzivi priložnost za osebnostno rast. Kako usvojimo znanje, ki nam bo omogočilo rast? Prav gotovo ne s televizijo in filmi, preplavljenimi z zmotnimi zamislimi in stereotipi.

Ko sem se podajal na potovanje, sem se spraševal, ali sem edini, ki je bil postavljen pred tovrstne izzive. Ker moški in ženske že tisoče let živijo v partnerskih odnosih, sem bil prepričan, da obstaja skupek resnic, iz katerih bi se lahko česa naučil. Začel sem raziskovati in se dokopal do razveseljujočih vpogledov, ki so počasi odgovorili na moja vprašanja.

Ugotovil sem, da so se moški več tisoč let od drugih moških učili modrosti soočanja z izzivi. Gre za modrosti, ki se močno razlikujejo od mnogih klišejev o moških. Moč, ki je odgovor na izzive, je namreč nasprotje ukazovalnosti. Moški se mora seznaniti s plemenitimi, občudovanja vrednimi lastnostmi in vrednotami pravega moškega. Dokopal sem se do spoznanja, da se moški že dolgo soočajo z zelo podobnimi izzivi, kot se postavljajo na pot današnjemu sodobnemu moškemu.

V zgodbi, ki sledi, ded zgradi most, preko katerega njegov vnuk stopi v stik s to brezčasno modrostjo. Knjiga ni namenjena vsakomur, čeprav presenečeno ugotavljam, kako velik krog ljudi pravzaprav nagovarja ter jim pomaga najti moč in srečo. Upam, da boste na potovanju uživali in da boste potovanje zaključili v objemu pristne sreče.

Elliott Katz

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Postanite (močan) moški, kakršnega si želi vsaka ženska: Brezčasna modrost moškosti”
0

Your Cart