Domov Knjige Osebna rast Razmerja Izkažite vsej svoji biti čast, ki si jo zasluži – O umetnosti dajanja in sprejemanja
Akcija!

Izkažite vsej svoji biti čast, ki si jo zasluži – O umetnosti dajanja in sprejemanja

27,90  18,10 

Avtor: Patricia Spadaro

Kdo smo, je vedno pomembnejše od nalepke, ki opisuje, kaj počnemo. In kdo smo v resnici? Se poznamo? Si upamo pogledati vase? Se želimo srečati s seboj? Številna vprašanja, ki se nam občasno porajajo in na katera ne poznamo ravno točnih odgovorov. Avtorica Patricia Spadaro nas na poljuden način pelje na sprehod po sebi, pri čemer na vsakem koraku odkrivamo, da smo izjemni in neponovljivi v svoji biti. Avtorica nas v pričujoči knjigi uči, da drugim in sebi damo resnično največ, če znamo izkazati ustrezno čast tako sebi kot drugim.

Ni na zalogi

Kategorije: , ,

Opis

Kdo smo, je vedno pomembnejše od nalepke, ki opisuje, kaj počnemo. In kdo smo v resnici? Se poznamo? Si upamo pogledati vase? Se želimo srečati s seboj? Številna vprašanja, ki se nam občasno porajajo in na katera ne poznamo ravno točnih odgovorov. Avtorica Patricia Spadaro nas na poljuden način pelje na sprehod po sebi, pri čemer na vsakem koraku odkrivamo, da smo izjemni in neponovljivi v svoji biti.

S popotovanjem po zemeljski obli srečujemo številne modrece, ki nam odkrivajo plasti našega razmišljanja in udejstvovanja. Vedno znova pričnemo in končamo pri sebi, saj se v nas skrivajo brezmejne priložnosti, da lahko naredimo sebi in bližnjim vsak dan boljši, kakovostnejši in zadovoljnejši. Ne pričakujmo in ne dopuščajmo, da drugi odločajo za nas in nam krojijo vsakdanjik, temveč aktivno sodelujmo v tem procesu in prevzemimo odgovornost za svoje zemeljsko bivanje.

Ni človeka, ki se ne bi kdaj v svojem življenju spodtaknil ob manjši ali večji kamen. Večina pa se pogosto srečuje z različnimi preizkušnjami, ki pomagajo k človekovi rasti. Vsak od nas lahko navede par primerov, ko se je znašel pred oviro, za katero si je najprej mislil, da bo prevelik zalogaj, pa smo se je potem še s toliko večjo vnemo lotili in jo premagali. Kaj ni to pripomoglo k boljšemu mnenju o sebi, k potrditvi, da imamo v sebi moč, katere se niti dobro ne zavedamo? Hkrati pa nam je bila to tudi spodbuda za naprej, saj smo vedeli, da smo že marsikaj doživeli in pridobili nove izkušnje ter tako pogumneje stopali po svoji poti učenja. Takšne izkušnje so velik dar in poklon samemu sebi, samo ozavestiti jih je potrebno.

· vsakodnevni dogodki nas opominjajo, da se svet ne bo spremenil ali izboljšal, če ne bomo sami prispevali k boljšemu jutri tako, da pogledamo vase in uporabimo svoje darove, ki nam niso bili dani zaman. Čaščenje sebe s postavljanjem zdravih meja ne pomeni, da druge izključujemo, temveč da vključujemo sebe,

· knjiga prinaša izredno pozitivno naravnanost, ki nas spremlja vse do zadnje vrstice in nam tako podaja uvid, da so največje, najlepše in najbogatejše vrednote človeku vedno na voljo in večinoma tudi brezplačno,

· razbija poznane mite in jih preusmerja v umetnost bivanja danes na način, da nas spodbuja, da sprejemamo nove odločitve in izkazujemo čast sedanjemu sebi in tistemu, kar nam je namenjeno postati,

· svojo pot pozitivne naravnanosti lahko tlakujemo dnevno, po korakih in avtorica nas popelje skozi ta proces ter nam pomaga prepoznavati znake, usmeritve ter spodbuja k vztrajnosti,

· spoštovanje samega sebe in posledično zdrav odnos do drugih reflektira v celotni knjigi ter nam odpira nova spoznanja o sebi in možnostih, da spustimo čim več svetlobe v svoja in tuja življenja,

· vsebina odpira človeka, da je sposoben izražati svoje misli, čustva, pričakovanja in to na način, ki je pozitiven do lastnega jaza ter hkrati uvid tudi ostalim,

· nenehno spodbuja k razmišljanju o naših vzorcih in navadah ter nam pokaže tudi druge možnosti, ki nas lahko razbremenijo in nam pomagajo vzpostaviti ravnovesje med dobrim, koristnim, slabim in nekoristnim,

· knjigo bi lahko poimenovali večna knjiga, saj ob vsakem branju prepoznamo nove misli, občutke in spoznanja, ki jih nato vpeljemo v svoj vsakdanjik in svoj način življenja ter tako postanemo fizično in duševno močni.

Komu je knjiga namenjena?

Vsebino knjige lahko približamo že mladostnikom, ki si postavljajo prve temelje življenja, saj je dobra popotnica v »svet odraslih«, preden jih družba postavi v svoje okvire ali jih prvi neuspehi pripeljejo do negativnega gledanja nase in na okolico. Za vse odrasle pa je vedno pravi trenutek, da sežemo po njej.

Knjiga omogoča vsem nam, da prepoznamo svoje potenciale in jih znamo koristno uporabiti v svojem življenju. Po prebranem poglavju si bo vsak od nas lahko zastavil številna vprašanja in ugotovil, da je naša prihodnost zgolj in samo v naših rokah in da imamo vso pravico ter hkrati tudi odgovornost, da svoje življenje res v vsej polnosti in radosti uživamo. V kolikor sami ne bomo poskrbeli za ravnovesje, bo življenje samo poskrbelo za to. Ukrepajmo torej raje sami, saj bo to lažje, hitreje in več se bomo naučili. Ne pozabimo, da je vsak od nas najboljša možna kreacija Bivanja.

Izražanje svoji biti čast ne pomeni, da naj se nenehno razvajamo in smo egoistični do drugih, ko nas potrebujejo. Naš način dajanja in sprejemanja naj omogoča, da se rojeva naš spoštovani in cenjeni najboljši JAZ, sami pa potem ustvarjalno in obilno dajemo tako, da izkazujemo čast tudi drugim.

Knjiga, ki jo lahko brez slehernega pomisleka kadarkoli podarite komurkoli in mu s tem podarite več, kot bo morda sam v prvem trenutku zaslutil. S tem boste hkrati tudi izrazili hvalnico njegovi biti in vsem njegovim potencialom. Ob tem prisluhnite svojim občutkom in darujte s srcem.

Ne zavirajmo rast drugega ali nas samih, temveč storimo odločilni korak in se vrzimo v neznano, čeprav nas bo morda strah. Vedite, da se duri preobrazbe na široko razprejo takoj, ko sprejmemo konce in pogled usmerimo naprej, namesto da bi se ves čas ozirali nazaj.

Bodimo zvesti sebi in pomagajmo drugim, da so si zvesti. Ko začrtamo meje, ki nam omogočajo rast, pomagamo rasti tudi drugim. Ne glede na to, kdo smo, nas življenje samodejno daje v uk za mojstra dajanja in sprejemanja. Vse na zemlji ima svoj namen, vsaka bolezen zel, ki jo pozdravi in vsak človek svoje poslanstvo, zato ni naša dolžnost, da bi stopali v čevljih učitelja, starša, prijatelja ali svetovalca, ampak v svojih lastnih.

Glasujte zase, ostanite zvesti sebi in postanite najboljša različica sebe! Takrat se boste zavedali, da ste največ, kar si lahko podarite, vi sami. In da ste že vi sami dar.

“Pretakneš lahko vse kotičke tega sveta, pa še vedno ne boš našel nikogar, ki bi si ljubezen zaslužil bolj kot prav ti.” – Buda

Ali je bolje dajati kot prejemati?Ali smo sebični, če kdaj pomislimo nase in na svoje potrebe, če ne obdarujemo svojih bližnjih ob različnih pomembnih dogodkih ali v prazničnem decembrskem času? Ali je pravilno vztrajati v nekem odnosu, poklicni poti ali čem drugem samo zato, ker se bojimo, da nas ne bo čakalo nič boljšega, kot kar že imamo, čeprav smo nesrečni, izčrpani in nas tudi telo z boleznijo opozarja, da je nekaj treba spremeniti? Ali je res veličina v žrtvovanju in podrejanju potrebam drugih, čeprav s tem zanikamo sebe? Ali je moja vrednost v tem, kakšen naziv imam ali kako debela je moja denarnica? Ali je blaginja v uspešni karieri ali v trdnih odnosih?

To so le nekatera izmed vprašanj, ki se jih v svoji knjigi Izkažite vsej svoji biti čast, ki si jo zasluži loteva Patricia Spadaro. Avtorica se osredotoča predvsem na starodavno vprašanje dajanja in sprejemanja. 

Pri svojem razmišljanju se opira na poučne zgodbe in primere različnih modrijanov v zgodovini človeštva, tako z Vzhoda kot z Zahoda, ki imajo o pravem ravnovesju med dajanjem in prejemanjem veliko povedati tudi človeku današnje dobe. Patricia Spadaro v svoji knjigi razgalja več kot trideset mitov, s katerimi smo odrasli in ki nam preprečujejo, da bi to ravnovesje dosegli. Drugim namreč – tako avtorica – dajemo največ, če znamo dati tudi sebi, če se znamo postaviti zase, zarisati meje, preko katerih ne gremo, in če znamo pustiti za seboj slabe odnose, delovna mesta in vzorce razmišljanja. Svetu bomo ponudili največ, če mu bomo dali največ sebe, če se bomo zavedali, da z izčrpavanjem in podrejanjem ne delamo nikomur usluge in da so največ vredni tisti darovi drugim, ki pridejo iz srca, in ne tisti, ki jih v zadnjem hipu nakupimo tik pred pomembno obletnico ali rojstnim dnem samo zato, da ne bi prišli »praznih rok«.

Avtorica nas v pričujoči knjigi uči, da drugim in sebi damo resnično največ, če znamo izkazati ustrezno čast tako sebi kot drugim. Ko se bomo enkrat potrudili hoditi po srednji poti, o kateri govori med drugim tudi Buda, bomo ugotovili, da se v nas poraja naš najboljši jaz, da uresničujemo tisto poslanstvo, zaradi katerega smo prišli na svet, in da se tako poklanjamo celotnemu stvarstvu.

Podajte se na pot duhovne rasti s Patricio Spadaro in v nekem trenutku se boste resnično zavedali, da ste največ, kar si lahko podarite, vi sami. In da ste že vi sami dar.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Izkažite vsej svoji biti čast, ki si jo zasluži – O umetnosti dajanja in sprejemanja”
0

Your Cart