Domov Knjige Osebna rast Psihologija Gospodar svoje usode – Ustvarite si drugačno prihodnost v 12 preprostih korakih

Gospodar svoje usode – Ustvarite si drugačno prihodnost v 12 preprostih korakih

25,90 

Avtor: Guy Finley

Finleyjeva knjiga Gospodar svoje usode je poziv k življenju, ki ga uspe uresničiti le redkim. Bralcu ponuja orodja, ki jih ta potrebuje za dosego nove ravni bivanja, na kateri zbledi vsakršen občutek ujetosti v čas in prostor.

Ni na zalogi

Opis

Finleyjeva knjiga Gospodar svoje usode  je poziv k življenju, ki ga uspe uresničiti le redkim. Bralcu ponuja orodja, ki jih ta potrebuje za dosego nove ravni bivanja, na kateri zbledi vsakršen občutek ujetosti v čas in prostor.

V prvem delu opisuje pozicijo človeka kot posameznika v sodobnem svetu in opredeljuje vlogo, ki jo ljudje brez kakršnega koli upora prevzemamo. Svojo vlogo v življenju velikokrat dojemamo kot preveč vnaprej določeno in zato ne čutimo potrebe po uporu, ali pa se upora morda bojimo.

V drugem, osrednjem delu knjige je podrobno predstavljenih dvanajst korakov, ki zagotavljajo spremembo v odnosu do prihodnosti. Pri opisu vsakega posameznega koraka Finley najprej osvetli posameznikovo izhodiščno notranje stanje, nato svetuje in predlaga ter končno navede, kaj lahko bralec ob doslednem upoštevanju predstavljenih smernic pričakuje.

Poglavja v osrednjem delu knjige se ukvarjajo s problematiko ustaljenih navad in zakoreninjenih prepričanj, citirajo mislece in filozofe, učijo tihega pristopa k samemu sebi in poudarjajo pomen zavestnega tveganja, ki je nujen sestavni del vsakega (notranjega) napredka. Čudovito potrka na vrata naše notranjosti, ko v enem izmed zadnjih poglavij zapiše: »Če bi radi našli nekaj brezčasnega, si morate upati zaživeti tako, kot da imate ves čas na svetu!«

V zadnjem delu se avtor zelo natančno posveti čustveni stabilnosti in osvoboditvi od stresa ter zaključi z višjimi spoznanji krojenju lastne usode. »Kar si sposodimo, moramo vrniti,« nam na koncu prijazno na srce položi eno najprodornejših misli cele knjige.

Več iz življenja Guyja Finleyja

Finley je znan in uspešen avtor knjige Skrivnost osvobajanja in več kot 35 drugih knjig ter avdo programov, ki so v milijonskih nakladah izšli v 16 jezikih po celem svetu. A pot do uspeha je bila dolga in brez bližnjic. Rodil se je kot sin pionirja nočnega TV in radio programa Larryja Finleyja. V otroštvu je veliko časa preživel z otroki najbolj znanih svetovnih osebnosti. Kasneje je bil uspešen na več področjih. Napisal je ogromno pesmi, ki so v izvedbi zvenečih imen prejele številne nagrade. Sodeloval je na primer z Diano Ross, The Jackson 5, Billyjem Prestonom, The Four Seasons, poleg tega pa je ustvarjal tudi glasbo za vrsto filmov in oddaj. Med leti 1970 in 1979 je pisal in posnel tudi nekaj svojih albumov pod okriljem Motowna in RCA.

Skozi celotno obdobje odraščanja se je spogledoval z mislijo, da je v življenju več kot le materialna zadostnost, ki se kaj kmalu sprevrže v občutke praznine in nezadovoljnosti. Med svojimi »uspešnimi« prijatelji je bil dostikrat priča tovrstnim pojavom. Leta 1979 se je vrnil s potovanj po Severni Ameriki, Indiji in Daljnem Vzhodu, na katerih je iskal resnico in modrost. Po prihodu domov je prostovoljno prenehal s svojo vse bolj uspešno glasbeno kariero. Želel se je namreč povsem osredotočiti na bolj poglobljeno spoznavanje in razumevanje samega sebe.

Poleg pisanja in mnogih gostovanj, Finley vsak teden izvede štiri seminarje, namenjene oživljanju človekove duhovne plati na sedežu centra Life of Learning v Merlinu. Seminarji se navezujejo drug na drugega in so odpri za javnost. Za več informacij o Guyju Finleyju in njegovem delu, ki spreminja življenja, obiščite www.guyfinley.org.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Gospodar svoje usode – Ustvarite si drugačno prihodnost v 12 preprostih korakih”
0

Your Cart