denar in duhovnost

Denar je v današnji družbi, vajeni nenehnega pomanjkanja, občutljiva tematika. Vsi, ki živimo v materialnem svetu, smo nekako programirani, da ni denarja nikoli dovolj. Na neki točki življenja smo skorajda vsi doživeli ali pa bili priča stanju pomanjkanja denarja. Denar je pogosto stvar, ki sproži čustva, kot so jeza, anksioznost, negotovost in frustracije, saj je v naši družbi povezan z izkušnjami izobilja, varnosti in svobode. Kaj imata torej denar in duhovnost skupnega?

Kakšna prepričanja nas omejujejo pri služenju denarja?

Na kratko, denar je oblika energije, kot vse drugo v našem vesolju. Kot tak, sam po sebi nima pomena, saj je energija nevtralna. A le dokler ne postane preoblikovan s strani naših misli. Kadarkoli neka stvar pritegne veliko pozornosti in energije množice, se ji s strani naših prepričanj dodeli številne različne pomene – ali izredno zaželene in pozitivne ali pa moteče in negativne. Včasih celo oboje naenkrat.

Kako sta torej lahko v sodobnem svetu denar in duhovnost povezana? Tako kot vsako stvar lahko tudi denar in izobilje “prikličemo” v svoje življenje z vibracijami, ki jih oddajamo – govorimo seveda o našem načinu razmišljanja. A pred tem se moramo znebiti nekaterih blokad, ki so nam večinoma privzgojene in nas pri tem ovirajo. Prepoznate katere izmed njih tudi pri sebi?

Blokada #1: Denar je slab

denar in duhovnost_denar je slab

Številni ljudje se ob omembi denarja precej burno odzovejo. Kadarkoli smo priča tej reakciji, to pomeni, da je bila oseba izzvana na nek nezaveden način. Osnovna prepričanja te osebe so del njenega ega in niso usklajena z njegovim resničnim Jazom. Močnejša, kot je ta reakcija, bolj so ta prepričanja neusklajena in slabše občutke doživljajo. Nekatera od teh pogostih prepričanj so, “Denar je izvor vsega zla,” “Denar je za pokvarjene in pohlepne,” in podobno.

Nobena prepričanja niso sama po sebi dobra ali slaba, ni napačnih ali pravih. Pomembna je le ena stvar – vedno obstaja donos naložbe in to, kar verjamemo, tudi dobimo. V tem smislu so torej naša prepričanja izredno pomembna.

Življenje nam odseva energijo vsakega prepričanja, ki ga imamo, tako da nam nazaj pošlje izkušnje, ki se ujemajo z našimi prepričanji. Če smo torej prepričani, da je denar rezerviran zgolj za tiste, ki so nemoralni, nepošteni in materialistični, nam bo življenje avtomatično dokazalo, da denar v našem življenju nima kaj iskati. Če smo seveda prepričani, da mi nismo “oni” in da smo “dobri ljudje”. Tako bomo še naprej doživljali pomanjkanje denarja.

Blokada #2: Denar ni duhoven

denar in duhovnost_denar in duhovnost

Denar in duhovnost ne gresta skupaj. Pa je to res? Takšen ugled je denar dobil zaradi številnih pridigarjev in zgodb o ljudeh, ki so v iskanju duhovnega zadoščenja zapustili vso svoje materialno premoženje. Ljudje so to dvoje povezali na enak način kot prepričanje, da je denar slab.

Če verjamemo, da je denar nekakšna anomalija, ki izstopa iz duhovnih prepričanj in če predpostavljamo, da naše izkušnje vedno odražajo naša prepričanja, potem izključujemo možnost prejemanja pretoka te energije. Če verjamemo, da moramo biti revni, da bi bili duhovni in blaženi, potem bomo točno to tudi postali.

Pomen, ki ga dajemo denarju, se bo pretvoril v naše izkušnje. Če želite vključiti to energijo v svoje življenje na neogrožujoč način, potem si dovolite raziskovati idejo, da je denar zgolj oblika energije v vesolju, dokler tega ne sprejmete kot realnost, v kateri živite.

Blokada #3: Nisem vreden denarja

denar in duhovnost_ne zaslužim si

Bolj kot ne vsi smo bili pod vplivom programiranja nevrednosti. Zato je popolnoma razumljivo, zakaj vstopamo v začaran krog manifestacije pomanjkanja. Ker verjamemo, da nismo vredni finančnega izobilja. Izkušnja pomanjkanja denarja tako krepi prepričanje, da ga nismo vredni.

Poleg tega je večina izmed nas programirana tako, da dajemo, namesto da bi prejemali, saj nam je bilo rečeno, da je žrtvovanje samega sebe plemenito, altruistično in prijazno.

Če se ob izmenjavi denarja počutimo krive, kaj si bodo o nas mislili drugi, to pomeni, da ne prakticiramo ljubezni do samih sebe. Dajanje naše energije drugim v znamenju ljubezni, deljenja, žrtvovanja ali investiranja ne pomeni, da smo te energije oropani. Če že, to pomeni, da če ne napolnimo prvo svoje čaše, bomo drugim vedno ponujali le prazno čašo.

Zapomnite si: Česar vaša podzavest ne more sprejeti kot resnico, tega ne bo manifestirala v vašo realnost. Če ne verjamete, da ste vredni bogastva, vam bo življenje še naprej kazalo to prepričanje. Vi in edino vi ste tisti, ki lahko to miselnost izbrišete iz svoje podzavesti.

Blokada #4: Svet nadzira moje finance

denar in duhovnost_denar za peščico

Zaradi političnih in ekonomskih razlogov je v današnjem svetu bogastvo razdeljeno izredno neenako. Zato se lahko miselnost, da je le peščica ljudi zmožna osvojiti bogastvo, z lahkoto preslika na našo realnost. Ob tem pa se ne zavedamo, da to svojo realnost plačujemo s svojo energijo, saj živimo v vibracijskem vesolju, kjer je naša energija plačilno sredstvo za izkušnje, ki smo jih deležni.

To seveda ne pomeni, da moramo živeti v balončku nezavedanja, kaj se dogaja zunaj nas. Vendar če vstopimo v navado nenehnega obsojanja in ocenjevanja teh ljudi, ali še huje, če jih uporabimo kot izgovor, zakaj mi sami ne moremo ustvariti bogastva, potem zapravljamo našo energijo, ki bi jo lahko namesto tega uporabili za spremembo sebe in drugih. Poleg tega donos naložbe nenehnega obsojanja in jeze ni nikoli prijeten. Konec dneva ste vi sami edina oseba, ki čuti vpliv vaših obsodb, saj se ta energija pomnoži in vrne do vas.

Eden izmed načinov, kako se znebiti kolektivne energije okoli vas je, da se osredotočite nase. Ljubezen do samega sebe je vedno prvi korak do vsake kreacije. Vi ste gospodarji svoje usode. Kaj bi storili, če bi imeli finančno obilje, ki si ga želite? Bi to pomenilo, da bi ga zapravili za svoje ljubljene in jih omogočili, kar so si vedno želeli? Bi si dovolili nekaj razkošja, ki si ga v preteklosti niste mogli privoščiti? Bi denar uporabili, da bi prispevali družbi in vplivali na svet?

Vaša realnost je vaša in od nikogar drugega. Vsekakor imate moč, da ustvarite življenje, ki si ga želite, brez da bi imele izkušnje drugih vpliv na vas. Sprejmite to odločitev danes!

Blokada #5: Denar je vse

denar in duhovnost_denar je vse

Kot že omenjeno, je denar le ena oblika energije, ki ni ne slaba in ne dobra. Denar je eden izmed številnih pogostih prenosov energije, ki smo jih ustvarili, vsekakor pa ne edini. Medtem ko doživljamo pomanjkanje v življenju, se pri številnih izmed nas pojavljajo misli, kot so “Če bi le imel denar, bi…”.

Če vidimo denar kot nujnega posrednika vsake izkušnje, ki jo iščemo, potem se bo to prepričanje manifestiralo tako, bo realnost zahtevala od nas denar za vsako doživetje. Hkrati pa bo tudi izključila vse druge kanale prenosa energije, ki bi se nam lahko odprli.

Vaša pravica je, da ste bogati na vseh področjih življenja in da imate vse, o čemer sanjate.

Na svetu niste za to, da bi preživeli, temveč da bi živeli. Sprostite se in zaupajte ideji, da karkoli boste zaprosili, je že na poti do vas. Zato številni prakticirajo vizualizacijo in si s tem omogočijo doživeti občutke, kot da se jim je neka izkušnja že zgodila.

Si lahko v vesolju, kjer obstajajo vse različice realnosti, zamislite svojo realnost izobilja v vseh oblikah? Obdržite to sliko in postanite eno s temi občutki, dokler ne prežamejo vsake celice vašega telesa.

Čas je, da opustite vlogo žrtve in misli, ki vas delajo manj, kot to, kar ste. Vi ste Kreator svojega vesolja in vaše bogastvo je notranje delo.

 

Če vam je bil prispevek všeč, ga prosim delite naprej. 🙂

 

Se želiš pridružiti največji družini motivirancev v Sloveniji?