citati marise peer

Včasih vsakdo izmed nas potrebuje majčkeno navijanja. Nekaj besed, ki nam pomagajo pozabiti dvome, da lahko nadaljujemo. A samo vzpodbudne besede nas ne bodo pripeljale do ciljne črte, če ne bomo verjeli vase. Pri tem vam lahko pomagajo citati Marise Peer o moči samozavesti.

Citati Marise Peer o moči samozavesti

Marisa Peer že preko 25 let deluje kot coach najboljšim izvajalcem na svetu. V Veliki Britaniji je bila razglašena za terapevta številka ena. Na njeni listov klientov so številni multimilionarji, ki jih Marisa uči, kako prerasti svoje strahove.

Citati Marise Peer navdihujejo ves svet. V nadaljevanju predstavljamo 7 njenih citatov o moči samozavesti.

1. Vi sami ste arhitekt svojega življenja

“Ne čakajte, da uspeh pride do vas. Vi morate iti do njega.”

Pogosto sanjamo in si zamišljamo popoln scenarij. Nekateri izdelajo celo načrt za svoj vsemogočen uspeh in si zastavijo cilje, ki jih morajo doseči.

In ko pride čas, da nastopimo, enostavno odpovemo. Vedno znova si izmišljujemo nove sanje in načrte, da bi ostali navdihnjeni.

Še tako brilijanten načrt je brez izvedbe na koncu vedno poraz. Nihče drug ne more preplezati lestve uspeha namesto nas. Zato se moramo obvezati, da bomo vsak dan naredili korak v zastavljeno smer. Ne glede na to, kako majhen je ta korak. Več korakov, kot naredimo, bolj samozavestni postajamo.

2. Prakticirajte razmišljanje šampiona

“Igramo zgolj tisti del, ki ga poznamo, dokler ta del ne postane naš lasten.”

Nihče se ne rodi z mentaliteto zmagovalca. Izobražujemo se in se učimo razmišljati kot šampion, zato, da bi nekega dne te misli postale naša realnost.

Marisi Peer so kot mladi deklici dejali, da navkljub njenim željam ne bo nikoli nič drugega, kot varuška. Pa je vseeno nadaljevala svojo pot in postala številka ena coach v Veliki Britaniji.

Enostavno ni želela verjeti, da ji ne bo uspelo. Obvezala se je, da svoje misli zapolni z močnimi, navdihujočimi mislimi, ki ji bodo omogočile, da postane ženska, o kakršni je sanjala. In točno to počne še danes.

3. Samozavest predstavlja 90 % vašega uspeha

“Vera brez talenta vas lahko pripelje dlje kot talent brez vere. Tisti, ki ima oboje, pa je neustavljiv.”

Večino časa za naš neuspeh niso krivi drugi ljudje. Od uspeha se oddaljujemo sami. Garamo in se borimo za svoje sanje, potem pa, ko stojimo pred vrati, ne želimo vstopiti.

Prelagamo sestanek. Zavrnemo dogovor. Stečemo stran od nas samih.

Naši strahovi prevzamejo naše misli. Zato je pomembno, da se naučimo, kako se pred njimi ubraniti. Ko enkrat sprejmemo svoje dvome in vseeno nadaljujemo, lahko slavimo zaslužen uspeh in pogum, ki nas je pripeljal do sem.

4. Bodi sam svoj navijač

“Najbolj učinkovit način za povečanje samozavesti je samopoveličevanje.”

Nihče ne preživi dneva ob misli, da se bo vse izšlo popolno – niti naši vzorniki in idoli, ki se nam nasmihajo iz naslovnic revij.

Tudi oni imajo enak notranji monolog kot mi.

Sem tega res vreden?
Si to res zaslužim?
Res imam, kar je potrebno?
Kaj, če mi ne uspe?

Edina razlika med njimi in ljudmi, ki še niso tam je, da se oni na dnevni bazi poveličujejo. Postanejo ljubeč starš, ki so si ga želeli imeti, vzpodbuden učitelj in sam svoj največji oboževalec.

In ko to enkrat naredijo, jih nihče več ne more nikoli ustaviti.

5. Nikoli ni prepozno, da bi ponovno napisali svojo zgodbo

“Da bi bili srečni, morate skleniti mir s svojo preteklostjo, ljubiti svojo sedanjost in biti popolnoma navdušeni nad svojo prihodnostjo.”

Na ta svet prijokamo z unikatnim uvodom v našo zgodbo. S potovalko, polno radosti, bolečine, darov, stisk, podpornikov in nasprotnikov.

Pričenjamo z različnih koncev, vsi pa imamo možnost, da sami ustvarjamo svojo zgodbo.

Čas je, da postanete svoj notranji protagonist. Ustvarite si življenje, ki ga boste imeli radi in sanjajte prihodnost, ki bo dovolj velika, da boste nad njo navdušeni vsako jutro.

Ne pozabite, da ste vi sami tisti, ki pišete svoj scenarij. Zato poskrbite, da bo mojstrovina!

6. Vaša samozavest ni vedno povezana samo z vami

“Kadar se dotaknete drugih ljudi, kadar imajo vaše besede vpliv na njih in jih vaša dejanja opolnomočijo, ima vaše življenje pomen in smisel.”

Ali lahko navdihujete druge, kadar ne verjamete vase? Ali lahko naredite ta svet lepši, če se borite najti svoje lastno mnenje?

Znotraj vas je unikatno darilo, ki ga morate posredovati drugim. Če nimate samozavesti, ki bi jo izražali, ne boste nikoli izvedeli, kdo bi lahko postali.

Kadar se počutite, kot da nimate moči, da bi to naredili zase, naredite za nekoga drugega. Pomislite na to, kakšen vpliv bi lahko imelo vaše sporočilo. Pomislite na to, koliko ljudem bi lahko pomagali, če bi živeli svoje življenjsko poslanstvo.

Več vere, kot imate vase, več vrednosti lahko doprinesete svetu in ljudem okoli vas.

7. Več ste, kot si mislite

“Vaš potencial se širi s tem, ko se pomikate proti njemu. Nikoli ne morete vedeti, česa ste sposobni, saj vam s tem, ko ga dosežete, omogoča, da greste še naprej.”

Vaša domišljija lahko seže zgolj do neke točke. Vaš resnični potencial pa vam ostaja neviden. Zato si nikoli ne smete postavljati omejitev glede tega, kdo lahko postanete.

Najtežji del je ne spreminjati svojega življenja, ampak spreminjati vaše misli, ki vas na koncu določajo. Bodite oseba, ki govori, hodi, misli, reagira in deluje kot šampion in slej kot prej se boste pričeli zavedati, da ste pravkar to tudi postali.

Citati Marise Peer o moči samozavesti naj vam služijo kot popotnica za premagovanje strahu, omejitev in vere v same sebe.

 

Če vam je bil prispevek všeč, ga prosim delite naprej. 🙂

 

Se želiš pridružiti največji družini motivirancev v Sloveniji?