Skrivnosti milijonarjevega uma
Skrivnosti milijonarjevega uma

Iz knjige Skrivnosti milijonarjevega uma:

Neka ženska je imela navado pripraviti šunko za večerjo tako, da je odrezala stran oba konca. Mož jo je začudeno vprašal, zakaj to počne in odgovorila je: “Tako jo je pripravljala moja mama.”

Tistega večera je mama prišla k njim na večerjo. Vprašali so jo, zakaj vedno odreže stran oba konca šunke. In odgovorila je: “Tako je počela moja mama.”

Odločili so se, da pokličejo babico in jo vprašajo, zakaj odreže stran oba konca šunke. Razložila je: “Zato, ker imam premajhno ponev.”

Zakaj počnete, kar počnete?

Ste se kdaj resnično zamislili in vprašali, zakaj počnete stvari na način, kot jih počnete? Ali še bolje, zakaj razmišljate, kot razmišljate?

Ena izmed skrivnosti milijonarjevega uma je ta, da ste v resnici programirani na uspeh ali neuspeh. Ni je iskrenejše resnice kot je ta. Vaš uspeh je odvisen od vaših dejanj in vaša dejanja so plod vaših misli. Vaše misli pa niso nič drugega kot globoko zakoreninjeni naučeni odzivi in predstave o svetu okoli vas, ki ste se jih naučili od drugih ljudi: vaših staršev, sovrstnikov, idolov, mnenjskih voditeljev…

Vzemimo na primer vaš odnos do denarja. Prepričan sem, da ste v mladosti pogosto slišali kaj podobnega:

– Denar je vir vsega zla.
– Denar ne more kupiti sreče.
– Shrani denar za težke čase.
– Bogati ljudje so pohlepni.
– Obogateti ne moreš na pošten način.
– Denar ne raste na drevesih.
– Bil je svinjsko bogat.

Opazite negativne konotacije? V tem grmu tiči zajec. Če v življenju še niste dosegli svojega potenciala, je glavni razlog morda prav ta, da niste programirani za uspeh. Prevzeli ste takšne in podobne poglede na svet in denar, bogataše in uspeh začeli povezovati s slabim. Če je temu tako, potem je denar nekaj, česar si v resnici ne želite. Pravzaprav bežite od njega, ker ne želite biti slabi ljudje.

Na vašo srečo lahko to spremenite!

Izkoristite dan in se poglobite vase. Izzovite se. Bodite iskreni do sebe in se vprašajte: Kaj čutim ob besedi denar ali bogataš? Kakšen je odnos ljudi okoli vas do denarja in uspešnih ljudi? Kakšnim dogodkom in besedam ste bili priča v preteklosti, ki so vplivale na vaš odnos do denarja? Kaj čutite do bogatašev? Ste nanje jezni, ste jim zavistni? Se vam zdijo pokvarjeni?

In še ključno vprašanje.

Ali imajo vaša prepričanja realno osnovo? Ali obstajajo konkretni dokazi, da je vse, kar mislite slabega o denarju, bogataših in uspehu, res?

Prepričan sem, da ne in nazdravljam vašemu uspehu!

Knjiga Skrivnosti milijonarjevega uma (obvladovanje notranje igre bogastva) nas nauči, kako misliti bogato. Sestavljena je iz 17 “datotek o bogastvu” – temeljnih razlik v razmišljanju bogatih in revnih ljudi. Brian Tracy pravi, da je to “najmočnejša, najbolj prepričljiva in najbolj praktična knjiga o poti do bogastva, ki jo boste kdaj koli prebrali”.

Poiščite jo v najbližji knjižnici. 😉

 

[contact-form-7 404 "Not Found"]