Domov Knjige Osebna rast Psihologija Modrost Yi Jinga – Praktični uvidi za uspešno življenje in srečo
Akcija!

Modrost Yi Jinga – Praktični uvidi za uspešno življenje in srečo

19,90  12,90 

Avtorja: Chris Prentiss, Wu Wei

Yi jing je en od najglobljih virov vesoljne modrosti. Njegov začetek naj bi segal več kot šest tisoč let v preteklost k modrecu Fu Xiju. Na Yi jingu sloni tako konfucijanska kot daoistična filozofija. Filozofi, bojevniki, državniki in ljudje, kot ste vi, so se skozi stoletja v iskanju prave smeri, uspeha in sreče posvetovali s to starodavno knjigo modrosti. Wu Wei je psevdonim avtorja Chrisa Prentissa.

Ni na zalogi

Opis

Wu Wei je psevdonim avtorja Chrisa Prentissa.

MODROST YI JINGA, Vodstvo iz knjige odgovorov, prvi del

»Ko boste spoznali te reke, se boste lahko zavedli načel in zakonov, ki so podlaga vsega znanja in vse realnosti. Delovanje v skladu s temi zakoni lahko pomeni razliko med trpljenjem v nesreči in uživanjem v sreči.«  – New Age Retailer

Yi jing je en od najglobljih virov vesoljne modrosti. Njegov začetek naj bi segal več kot šest tisoč let v preteklost k modrecu Fu Xiju. Na Yi jingu sloni tako konfucijanska kot daoistična filozofija. Filozofi, bojevniki, državniki in ljudje, kot ste vi, so se skozi stoletja v iskanju prave smeri, uspeha in sreče posvetovali s to starodavno knjigo modrosti.

Knjiga Modrost Yi jinga, vodstvo iz knjige odgovorov, prvi del, je neprecenljiv vodnik do vesoljne modrosti Yi jinga. Avtor Wu Wei je izluščil najglobljo modrost Yi jinga, ki so jo kitajski modreci ohranjali tisoče let, in jo podal v obliki preprostih, a izjemno globokih rekov. Izrekom je dodal navdihujoče razlage in komentarje, ki ljudem pomagajo, da opremljeni s to modrostjo, pridobijo čudovite darove, ki si jih vsi želimo: blaginjo, mir, ljubezen in srečo. Vsak rek spremlja prekrasna avtorjeva risba v zen stilu.

Starodavni modreci so odkrili in nam posredovali vesoljne zakone, da bi imeli vodstvo, po katerem bi se lahko ravnali. Pot, ki vodi do sreče, so imenovali pot žlahtnega človeka. Pot, ki vodi v nesrečo, so imenovali pot nižjega človeka. Govorili so v smislu dobrega in zla. V sodobnem času te izraze redko slišimo, toda v tej knjigi so ohranjeni, saj prikazujejo, kakšni so bili ti veliki modreci, ter dajejo občutek za to, kaj so v izvornem zapisu sporočila vsebovala.

Wu Wei, avtor mnogih knjig o kitajski filozofiji in osebni rasti, je svetovno znan po svojih razlagah Yi jinga, zaradi katerih to starodavno delo zlahka uporabimo tudi v sodobnem življenju. Z njegovimi razlagami modrost lažje razumemo in uporabljamo. Med drugim je napisal tudi knjigi I Ching: The Book of Answers in I Ching Readings: Interpreting the Answers. Knjigo posveča vsem iskalcem modrosti, ki so tisočletja ohranjali modrost živo in neokrnjeno, ter vsem, ki bodo to modrost spoznavali in jo ponesli skozi čas.

“Vsak konec vsebuje nov začetek.” – Yi jing

»Vsako najdaljše potovanje se je začelo s prvim korakom. Ne glede na to, kako slabe so vaše okoliščine, v kako slabem stanju ste vi sami, je pot vzvišenega človeka, ki vedno vodi le k veliki sreči in visokemu uspehu, vedno pred vami. Vsak trenutek lahko naredite prvi korak in čudežno preobrnete okoliščine. Te koristi so na voljo vsakomur, nikomur niso nedosegljive.

Tudi pot človeka nižje ravni je vedno neposredno pred vami in prinaša lekcije iz stisk, trpljenja in obupa, vendar le zato, da bi končno spregledali resnico. Ob vsakem koraku se morate odločati med tema dvema potema. Konec ene poti vedno pomeni začetek druge. Preudarno izberite; vaša prihodnost je v celoti v vaših rokah.«

Modrost Yi jinga

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Modrost Yi Jinga – Praktični uvidi za uspešno življenje in srečo”
0

Your Cart